Nowi și Murata încheie un parteneriat strategic pentru a dezvolta platforme LoRa autonome din punct de vedere energetic

by donpedro

Murata și Nowi au încheiat un parteneriat strategic care urmărește să ofere și să simplifice, în același timp, dezvoltarea de platforme IoT autonome din punct de vedere energetic și sustenabile pentru utilizarea lor în soluții de tip “Plug & Forget”. Importanța recoltării de energie pentru platformele IoT devine din ce în ce mai evidentă, deoarece joacă un rol esențial în creșterea duratei de viață, a gradului de utilizare și a fezabilității dispozitivelor IoT.

Obiectivul acestei colaborări este de a aduce pe piață platforme și proiecte de referință care utilizează module LoRa extrem de mici și cu un consum redus de putere de la Murata, alimentate de modulele PMIC* de recoltare a energiei extrem de compacte și eficiente de la Nowi.

Platforma modulară și compactă de 60 × 65 mm a fost creată pentru a maximiza versatilitatea de dezvoltare pentru utilizatorii finali, oferind conectivitate LoRa (prin încorporarea modulului 1SJ sau ABZ de la Murata) și trimiterea datelor de la senzorul extern existent pe placă. Combinată cu dispozitivul PMIC de dimensiuni foarte mici – NH2 – de recoltare a puterii, de la Nowi, platforma permite dezvoltarea simplă și rapidă a unor produse conectate LoRa cu autonomie energetică și costuri reduse. PMIC-ul NH2 a fost proiectat pentru a extrage în mod eficient puterea din sursele de energie ambientală, pentru a încărca o mare varietate de elemente de stocare a energiei.

Funcția sa MPPT eficientă și optimizată, combinată cu modemurile LoRa cu consum ultra-redus de putere, de la Murata, permite clienților să construiască sisteme durabile. În plus, NH2 oferă o ușurință fără precedent în utilizare, asigurând și o implementare facilă în etapa de dezvoltare.

Dispozitivul 1SJ este o soluție de modem LoRaWAN® autonomă sau, opțional, controlată prin comandă AT, care măsoară doar 10,0 mm × 8,0 mm × 1,6 mm, fiind astfel cel mai mic modem disponibil în prezent în lume. Acesta se bazează pe circuitul integrat de radiofrecvență (RFIC) Semtech SX1262 din a doua generație. Dispozitivul încorporează mai multe moduri de consum redus de putere, care permit ceasului de timp real (RTC) să funcționeze în timp ce consumă un curent tipic de numai 1,3µA. În plus, capsula din rășină oferă robustețe fizică într-un interval de temperatură cuprins între -40ºC și +85ºC.

Dispozitivul ABZ este un alt modul compact și autonom, care măsoară doar 12,5 × 11,6 × 1,76 mm, este construit într-o capsulă metalică ecranată și conține un transceiver wireless Semtech SX1276 cu spectru larg și rază de acțiune foarte lungă.

Ambele modemuri sunt integrate cu un microcontroler (MCU) pe 32-biți ARM Cortex M0+ din seria STMicro STM32L0. Microcontrolerul include 192 kB de memorie flash și 20 kB de memorie RAM și are suficientă memorie pentru a îngloba aplicațiile clienților și pentru a găzdui alte stive de modulație.

Nowi
Murata

*) n.red.: PMIC (Power Management IC) – Circuit de management a puterii

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu