Selectarea corectă a îmbrăcămintei de protecție în zona EPA

by donpedro

Deși companiile care produc sau deservesc dispozitive electronice au proceduri de protecție în vigoare pentru a preveni ESD, multe dintre ele încă au probleme cu deteriorarea componentelor sensibile. Cum este posibil ca, în ciuda protecțiilor și procedurilor existente pentru a se asigura că este purtată îmbrăcămintea potrivită, companiile încă se luptă cu ESD?

De foarte multe ori cauzele problemelor sunt banale, cum ar fi îmbrăcăminte de protecție de calitate slabă, selecția și manipularea necorespunzătoare a acesteia. Chiar și coordonatorii ESD foarte pregătiți, a căror misiune este creșterea conștientizării lucrătorilor cu privire la siguranța muncii în industria electronică, nu sunt o garanție a protecției depline atunci când se fac greșeli cu elementele de bază. Valorile potențialelor la locul de muncă variază de la câteva sute la chiar câteva mii de volți. Pentru a genera un impuls electric de 1,5 kV este suficient să vă ridicați de pe scaun, iar un astfel de impuls poate provoca deteriorări semnificative, nu numai ale componentelor asamblate, ci și echipamentelor de măsurare protejate necorespunzător sau ale altor dispozitive prezente în stația de lucru.

Problema este, de asemenea, capacitatea limitată de a detecta și elimina componentele deteriorate de ESD, deoarece simptomele avariei rămân adesea ascunse pentru o lungă perioadă de timp. În cel mai rău caz, acestea vor apărea după ce produsul este vândut și vor avea un impact negativ asupra imaginii companiei, calității produselor sale și determina costuri suplimentare legate de transportul și service-ul acestora. De aceea, îmbrăcămintea de protecție, datorită căreia un lucrător de producție poate fi împământat permanent, este atât de importantă pentru siguranța producției de electronice.

CALITATE

Necesitatea de a purta îmbrăcăminte de protecție antistatică adecvată pare a fi incontestabilă și acesta ar trebui să fie punctul de plecare pentru munca de zi cu zi. În prezent, în industria electronică, este dificil să găsești o companie care să nu mențină standardele de siguranță în acest domeniu, deoarece angajatorii conștienți nu își pot permite să sufere pierderi din cauza neglijenței evidente. Din păcate, în ciuda bunelor intenții și a furnizării de îmbrăcăminte antistatică de către persoanele desemnate pentru aceasta, se dovedește foarte des că această îmbrăcăminte nu își îndeplinește rolul.

Firele care ies din cusături, o țesătură antistatică fabricată prost, care își pierde proprietățile după mai multe spălări, pot deveni o amenințare pentru calitatea produsului. Există multe cazuri în care îmbrăcămintea defectuoasă a irosit efectele lunilor de cercetare și chiar a dus la un produs final periculos.

De aceea, este atât de important ca furnizorul de îmbrăcăminte să fie de încredere și ca îmbrăcămintea să fie testată și să îndeplinească standardele relevante. Cheia aici este să aveți un certificat care să ateste adecvarea acestei îmbrăcăminți pentru a fi utilizată în zonele EPA, certificat cu marca de siguranță CE. Pentru a obține documentul relevant, producătorii de îmbrăcăminte trebuie să demonstreze conformitatea cu o serie de standarde și linii directoare din industrie.

La fel de importantă ca alegerea producătorului de îmbrăcăminte antistatică este și modul în care este întreținută (spălare, întreținere). Din păcate, îmbrăcămintea antistatică nu trebuie spălată în condiții necontrolate sau chiar în spălătorii nespecializate, deoarece își pierde rapid proprietățile antistatice. Spălarea este posibilă numai în spălătorii sterile, specializate, cu o curățenie adecvată. Un furnizor fiabil și de încredere de îmbrăcăminte de protecție antistatică trebuie să se asigure că îmbrăcămintea este întreținută corespunzător.

SELECȚIA CORECTĂ A ÎMBRĂCĂMINTEI

În prezent, coordonatorul ESD sau persoana responsabilă de echiparea personalului cu îmbrăcăminte de protecție antistatică se confruntă cu o provocare. O gamă largă de îmbrăcăminte concepută pentru lucrul în zonele EPA nu ușurează sarcina, iar calitatea este adesea dificil de determinat pe baza modelelor furnizate sau a cataloagelor.

Furnizorul sau producătorul de îmbrăcăminte de protecție ar trebui să ofere sfaturi și asistență tehnică în selecție și ar trebui să poată demonstra că îmbrăcămintea pe care o furnizează este testată și examinată de autorități sau institute înființate special în acest scop. Fără îndoială, alegerea îmbrăcămintei de specialitate ar trebui să fie ghidată de calitatea adesea menționată a măsurilor de protecție, de conformitatea acestora cu standardele și, fără a uita lucrătorii înșiși, de confortul utilizării lor. În funcție de domeniul de activitate, alegerea îmbrăcămintei trebuie să ia în considerare cel puțin câțiva factori de bază: asigurarea securității muncii și protecția angajaților, respectarea standardelor legale și generale ale companiei, luând în considerare condițiile specifice de lucru, calitatea și fiabilitatea producției.

Mai ales pentru îmbrăcăminte foarte specializată, de ex. pentru încăperea sterilă, unde îmbrăcămintea este una dintre condițiile critice pentru eficiența procesului și cerințele de siguranță. Prin urmare, în practică, foarte des definiția standardelor se realizează împreună cu furnizorul de îmbrăcăminte. Atunci când echipați oamenii care lucrează în zona EPA, merită să vă gândiți la alegerea unui set complet de îmbrăcăminte, care este un set standard: lenjerie intimă, pantofi, pantaloni, cămașă și îmbrăcăminte de exterior, cum ar fi o jachetă sau un pulover.

PERSONALIZARE ÎMBRĂCĂMINTE

Mulți producători de electronice și companii de servicii își identifică angajații din diferitele departamente ale companiei prin îmbrăcăminte, astfel încât capacitățile producătorului de a marca îmbrăcămintea de protecție sunt, de asemenea, importante. De aceea, producătorii de top de îmbrăcăminte de protecție de înaltă calitate oferă servicii suplimentare, care includ posibilitatea de a personaliza îmbrăcămintea: brodarea siglei companiei sau crearea unui costum de o anumită culoare sau model. Pentru marca Reeco, există chiar ecusoane sau broderii cu numele, prenumele și funcția dumneavoastră.

ÎMBRĂCĂMINTE DE VARĂ

Fără îndoială, îmbrăcămintea de vară completează setul de îmbrăcăminte al fiecărui operator. O atenție specială trebuie acordată materialului din care a fost confecționată o astfel de îmbrăcăminte.

Îmbrăcămintea de vară trebuie confecționată, de asemenea, în conformitate cu standardele, din material adecvat, testat și certificat, de exemplu de către Institutul pentru Textile. Cămășile Reeco Polo sunt confecționate dintr-o țesătură Pika formată din 99% bumbac. Tricourile sunt realizate dintr-un amestec de bumbac și poliester numit elanobotton.

Ambele tipuri de materiale oferă o durabilitate ridicată și sunt foarte vaporoase. Acest lucru contribuie la un confort mai mare al operatorului în perioadele calde.

ECHIPAMENTE SUPLIMENTARE

Elementele necesare la o stație de lucru în care operatorul intră în contact cu electronice sensibile includ benzile antistatice cu fir de împământare și covoarele antistatice, inclusiv covoarele anti-oboseală.

Cu toate acestea, cel mai important element este bancul și mobilierul din mediu. Acesta nu poate fi mobilier care nu îndeplinește cerințele și standardele relevante. Prin urmare, Reeco oferă, de asemenea, seturi complete de mobilier modular, cum ar fi bancuri, cărucioare, dulapuri, rafturi și scaune ESD.

Alegând soluțiile complete pentru marca Reeco, coordonatorilor ESD, și astfel, angajatorilor, li se garantează produse de cea mai înaltă calitate, realizate din materiale cu certificatele și aprobările necesare, în conformitate cu standardele internaționale.

Contact:
Andrei Bratanov
Str. Văliug, nr. 32, Sector 1, 13986 București
T: +40 799 774 330
E: office@renex.ro

Renex
https://www.renex.pl/ro/

Home


S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu