Cum se dezvoltă industria agricolă pe baza unei agriculturi inteligente

by donpedro

Internetul lucrurilor (IoT) este acum aproape omniprezent și acoperă, practic, orice domeniu. Agricultura este cu adevărat unul dintre domeniile în care acesta poate avea cel mai mare impact. Agricultura inteligentă este un concept emergent în industria agricolă și are, pur și simplu, ocazia să revoluționeze agricultura în era digitală. IoT reprezintă forța motrice a agriculturii inteligente, care conectează procesul agricol de la început până la sfârșit fiind bazat pe date, eficient și capabil să optimizeze în același timp și forța de muncă umană implicată.

Rezolvarea provocărilor din agricultura modernă va determina ca fermierii, proiectanții ‘agtech’ (tehnologie agricolă durabilă) și celelalte părți implicate în tehnologie să obțină o dezvoltare semnificativă în acest an și nu numai. Sunt entuziasmat în ceea ce privește viitorul agriculturii inteligente și de beneficiile pe care aceasta le oferă întregii comunități agricole.

Noua noastră serie video despre agricultura inteligentă este structurată în trei părți și se concentrează pe această abordare agricolă. Fermierii pot integra agricultura inteligentă în practicile lor în multe moduri diferite, inclusiv prin utilizarea dronelor și, implicit, transformarea fermierilor în piloți licențiați, precum și prin noi modalități, legate de agricultura oceanică, de sisteme de cartografiere de precizie și de inteligența artificială. Toate soluțiile unice evidențiate în seria de videoclipuri împărtășesc modul în care va fi definită agricultura de generație următoare. Pe măsură ce aceasta avansează în implementare, Digi-Key este gata să echipeze fermierii cu tot ce au nevoie, inclusiv senzori, tehnologie celulară și multe altele.

Egalități geografice

Una dintre preocupările noastre cheie este hrănirea populației lumii – adică mai mult de 9 miliarde de oameni, care trebuie să se hrănească cu surse provenite dintr-o suprafață fixă de teren arabil. Pentru ca noi să reușim, am ajuns la un punct în care trebuie să ne scalăm operațiunile pentru a obține mai multă eficiență.Pentru fermele mari sunt necesare tehnologii cu rază mai lungă de acțiune, celularul devenind alegerea evidentă, iar opțiunile de comunicații pentru domeniul ‘agtech’ sunt tehnologii precum LoRa (cu rază lungă de acțiune), CAT-M sau NB IoT (de bandă îngustă). Multe dintre funcțiile IoT necesare într-o configurație pentru agricultură inteligentă (unde ar putea exista, de exemplu, de senzori de umiditate) nu trebuie să transmită voce și sunet, ci doar trimiterea selectivă a unor date prin tehnologie cu rază lungă de acțiune. Aceste opțiuni de comunicații sunt pe primul plan în piața de masă.

Abordarea Digi-Key

Digi-Key nu susține un anumit furnizor, ci susține în mod activ piața și inovatorii din acest domeniu. Lucrăm pentru a sprijini crearea de produse și servicii, care, în final, ajută la hrănirea populației. Și credem că inovatorii din regiunile în care își desfășoară activitatea cunosc cel mai bine cerințele specifice pentru regiunile lor. Avem nevoie de inovatorii locali pentru a specifica cerințele zonale și dorim ca toți aceștia să colaboreze între ei pentru a sprijini inovația globală. Nu este suficient să știm cum funcționează o fermă tradițională; trebuie să înțelegem și modul în care vor arăta fermele de mâine, pentru că doar așa, comunitățile din întreaga lume ar putea beneficia de ferme durabile, indiferent de locație, climă sau alte bariere naturale.

Viziunea asupra fermei viitorului

Deci, cum arată ferma viitorului? Este industria în care tehnologia digitală a pătruns cel mai puțin și trebuie să ținem cont că agricultura este un sistem complex aflat în continuă mișcare, în care tehnologia trebuie să se încadreze și nu invers. Credem că ferma viitorului folosește resursele cât mai eficient posibil. Agricultura de precizie permite industriei să reducă numărul de erbicide și pesticide din mediu și să reducă la minimum contaminarea apei. Sunt foarte multe ecosisteme care deja beneficiază de agricultura de precizie. Alte beneficii și inovații includ vizualizarea datelor, sisteme autonome și infrastructura generală a fermei.Furnizorii noștri parteneri oferă componente hardware, însă există, evident, alte entități, cum ar fi integratorii de sisteme și furnizorii de soluții, care reunesc componentele hardware, software și alte servicii, pentru a livra o soluție utilă fermierului. Unul dintre obiectivele noastre este să implicăm în procesul agricol pe toată lumea, de la integratori de sisteme până la clientul final, inclusiv pe fermierii și cultivatorii care lucrează neobosit pentru a hrăni lumea. Intersecția noilor tehnologii cu fermierii moderni creează nevoia de inovație. Pentru a ne dezvolta optim, trebuie să cultivăm altfel.

Un nou val de inovație

Zece la sută dintre fermierii din America de Nord folosesc deja, cu rezultate promițătoare, senzori de sol pentru suprafețe de teren de până la 5 milioane de acri. Se preconizează că agricultura de precizie va atinge o cotă de piață de 32% până în 2025 datorită nevoii crescânde de tehnologii pentru domeniul agricol. Noile inovații, atât în echipamente, cât și în educație vor alimenta această creștere. Tehnologiile agricole, care sporesc eficiența și randamentul culturilor, sunt doar un exemplu al modului în care tehnologia redefinește ceea ce înseamnă cultivarea și recoltarea alimentelor în lumea conectată de astăzi. Sunt necesare noi abordări ale agriculturii și tehnologiilor agricole, pentru a ține ritmul cu lumea noastră modernă, aflată în continuă schimbare. Inovatorii în combinație cu profesioniștii din întreaga industrie, vor trasa o nouă direcție, înainte de a crește, recolta și hrăni oamenii de pe această planetă. Viitorul agriculturii începe atunci când cultivăm altfel și cream tehnologii noi, accesibile tuturor.


Autor:
Robbie Paul,
Director IoT Business Solutions la Digi-Key Electronics.

 

Digi-Key este unul dintre cei mai mari distribuitori de componente electronice din lume, cu servicii complete, oferind peste 11,5 milioane de produse, cu peste 2,6 milioane de produse în stoc și disponibile pentru livrare imediată, de la peste 1.500 de producători de marcă.

Digi-Key Electronics   |   https://www.digikey.ro

DK_Electronics

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu