Cum pot revoluționa switch-urile tehnologia industrială de rețea

by donpedro

În contextul comunicării interumane, adesea pot apărea neînțelegeri, dar în cazul rețelelor de comunicații industriale, erorile pot avea efecte mult mai dramatice. Cum pot fi aliniate tehnologia, procesele și costurile și cum se optimizează rețelele industriale.

Canalele digitale devin un mijloc de comunicare din ce în ce mai popular. Serviciile de mesagerie au înlocuit de mult cărțile poștale, iar până și apelurile telefonice au loc din ce în ce mai frecvent pe Zoom sau pe alte astfel de platforme. Mai nou, mii de oameni din întreaga lume folosesc aplicația Clubhouse pentru a discuta ‘live’ despre o mulțime de subiecte. Bineînțeles, o astfel de tendință există și în industrie. Mașinile și utilajele comunică, digital, între ele din ce în ce mai mult. Rețelele lor sunt, într-un fel, artera lor vitală pentru fluxurile de date.

În concluzie, elementul necesar pentru asigurarea unei comunicări de succes este o digitalizare la fel de reușită. Aici intervine tehnologia de rețea.

Companiile se confruntă cu o serie de provocări, inclusiv nevoia de a se adapta rapid, de a menține costurile scăzute și de a aduce extinderea IoT și globalizarea producției sub un singur acoperiș. Tot aici trebuie inclusă și tehnologia de rețea. O rețea trebuie să fie fiabilă și durabilă. Dacă nu este, consecințele pot fi dezastruoase: Conform unui studiu al firmei de consultanță Gartner, costul mediu al perioadelor de nefuncționare a rețelelor ajung, în medie, la aproximativ 5.600 US$ (peste 4.600 €) pe minut. Adică mai mult de 270.000 € pe oră.

Orientare către sistem și nevoi

Murrelektronik TreePoE

În cazul în care doriți să securizați și să utilizați rețeaua cât mai eficient, este cazul să ne uităm la detalii. O topologie de rețea potrivită depinde de diverși factori individuali. Switch-urile reprezintă o soluție practică. Acestea sunt componente inteligente de infrastructură, care citesc datele primite și le redirecționează către portul cu receptorul corespunzător. În cazul în care se dorește utilizarea switch-urilor (comutatoarelor de rețea), puteți alege să lucrați fie cu comutatoare „neconfigurabile”, fie cu comutatoare „configurabile”. În funcție de alegere, performanța switch-urilor și a componentelor și, prin urmare, și performanța rețelei diferă în funcție de ceea ce alegeți.

Switch-urile „neconfigurabile” acoperă toate funcționalitățile de bază. Acestea permit dispozitivelor ethernet să comunice între ele prin conexiuni de rețea și să extindă rețeaua adăugând porturi suplimentare. Totuși, ele nu oferă funcții inteligente și nu pot controla traficul de rețea. Pentru acest lucru este nevoie de switch-uri configurabile. Acestea își asumă sarcini importante, atunci când vine vorba de analiza erorilor, diagnosticarea rețelei sau de mecanismele de redundanță. În plus, optimizează transferul de date, dar măresc și efortul de configurare și costurile generale. Un avantaj major oferit de switch-urile configurabile este posibilitatea de a oferi mai mult control în rețea, de exemplu, prin accesul la distanță.

Murrelektronik Xenterra

Ce rezultate se doresc? Cablarea trebuie să fie cât mai flexibilă posibil, iar soluțiile de instalare, mai puțin complexe. În plus, conexiunea la instrumentele de analiză a rețelei sau la serverele web integrate ar trebui să nu fie complicată. De asemenea, nu există niciun impediment cu privire la mutarea nivelului de cuplare în câmp și reducerea spațiului din panoul de comandă.

Comutatoare de rețea TREE PoE

Dacă tot a venit vorba despre economii, cu ajutorul Power over Ethernet – sau PoE pe scurt – puteți combina cele două cabluri, care transferă date și asigură alimentarea cu energie, într-unul singur. Prin PoE se alimentează camerele CCTV PoE și panourile PC PoE. Condiția necesară pentru acest tip de alimentare este dată de switch-urile PoE, cum ar fi switch-ul TREE PoE de la Murrelektronik, care este compatibil cu tehnologia de cablare. Un avantaj major al PoE este că nu necesită cabluri speciale. Pentru instalare sunt suficiente cablurile standard cu opt fire, în combinație cu conectori RJ45. În funcție de aplicație, sursele de alimentare pot lipsi.

Murrelektronik Xelity

Mic, dar puternic

În plus, datorită dimensiunilor deosebit de mici ale switch-urilor, pot apărea noi aplicații. Astfel de modele sunt adecvate pentru utilizarea în cazul sistemelor de transport autonome (AGV), deoarece switch-urile sunt fixate cu șuruburi direct pe perete. Acestea pot fi utilizate și în cutii mici de terminale sau în tablouri electrice cu adâncime redusă. La Murrelektronik, seria de switch-uri neconfigurabile Xenterra a avut un succes extraordinar.

Mai multă eficiență, mai multă productivitate

Simplu, rapid, eficient și cu grad maxim de productivitate – acestea sunt caracteristicile la care aspiră companiile. Acestui demers le vin în ajutor și structurile de rețea, dacă sunt cât mai eficiente posibil. Rețelele industriale pot deveni extrem de disponibile și pot fi puse rapid în funcțiune. Cu ajutorul switch-ului Xelity 10 TX veți obține o comunicare de date fiabilă, descentralizată și fără tablou electric. Un management de date descentralizat pentru IIoT, de exemplu, poate deveni realitate și prin intermediul switch-ului 10 TX IP 67, din seria Xelity. Cu ajutorul acestui switch configurabil, rețelele devin mai sigure și vă sunt puse la dispoziție zece porturi într-o carcasă de metal IP67 foarte mică, dar robustă.

Utilizarea corectă a comutatoarelor de rețea poate să perfecționeze rețeaua industrială. La fel ca în cazul comunicării interumane, totul se reduce la atenția acordată caracteristicilor individuale, identificarea nevoilor partenerului și conectarea în cadrul unui sistem – chiar și fără cărți poștale.

Murrelektronik GmbH
Tel.: +43 1 7064525-0 | Fax: +43 1 7064525-300
info@murrelektronik.at
www.murrelektronik.ro

 Web shop 

Aurocon_EA0714_Murr_Logo

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu