Proiectați cu Raspberry Pi și Digi-Key

by donpedro

Deși există o mulțime de platforme de dezvoltare și opțiuni pentru computer din care puteți alege, există, totuși, o soluție care vă poate ajuta să începeți orice proiect pe care vi-l puteți imagina. Digi-Key a devenit recent distribuitor autorizat al întregii linii de produse Raspberry Pi, care oferă una dintre cele mai bune soluții pentru dezvoltarea unui proiect, de la prototipare rapidă, până la modele pregătite pentru producție.

Linia completă de produse Raspberry Pi include calculatoare pe o singură placă (SBC) și plăci de dezvoltare ieftine și performante, create pentru a-i ajuta pe utilizatorii începători sau experimentați în proiectarea de aplicații de calcul și digitale. Adoptat pe scară largă, de la studenți și producători, la startup-uri și OEM-uri consecrate, ca furnizor de top de computere ieftine și performante, Raspberry Pi îi ajută pe utilizatori să învețe, să rezolve probleme și să creeze soluții.

O misiune comună

Raspberry Pi împărtășește angajamentul Digi-Key de a veni alături de inginerii din întreaga lume și de a-i inspira pe măsură ce aceștia își dezvoltă inovațiile de la idei prin proiectare și prototipare la producție. Se observă, continuu, o accelerare imensă în utilizarea produselor Raspberry Pi într-o gamă largă de aplicații industriale.

“Un computer complet functional, disponibil la prețul de $35 USD (aprox. 140 Lei)” – aceasta este definiția prin care Raspberry Pi s-a făcut remarcat, iar Fundația Raspberry Pi lucrează intens pentru a pune această ‘putere digitală’ în mâinile oamenilor din întreaga lume, pentru a fi capabili să înțeleagă și să modeleze lumea noastră digitală, să fie capabili să rezolve problemele care contează pentru ei și să fie pregătiți pentru locurile de muncă ale viitorului.

Recent, Raspberry Pi a anunțat prima lor placă bazată pe microcontroler, Raspberry Pi Pico, utilizând microcontrolerul lor RP2040, la prețul de $4 USD (aprox. 16 Lei), capabilă să ruleze ambele medii de dezvoltare C și MicroPython. Pico este un produs complet nou, așa că ne vom concentra asupra soluțiilor tradiționale Raspberry Pi pentru restul acestui articol, dar merită remarcat faptul că dispune de un set periferic robust, care include SPI, I2C, I/O programabile, 264KB de memorie RAM și suportă până la 16MB de memorie Flash externă.

Un instrument puternic pentru prototipare rapidă

Raspberry Pi valorifică sistemul de operare Linux ‘out-of-the-box’, pentru a dezvolta un prototip simplu și rapid. (n.red.: experiența ‘out-of-the-box’ este, de obicei, prima impresie pe care un produs o creează, cum ar fi ușurința cu care un cumpărător poate începe să folosească produsul. Pentru produsele hardware, un ‘OOBE’ pozitiv poate fi creat cu instrucțiuni logice ușor de urmărit și o bună calitate a producției – sursă: Wikipedia) Sistemul său de operare este o versiune modificată a Debian numită Raspbian. Dispunând de unul dintre cele mai robuste ecosisteme, există sute de plăci suplimentare (add-on) – numite ‘Hats’ – atât pentru setul de caracteristici, cât și pentru extensii periferice, incluzând orice, de la display-uri și soluții de conectivitate la matrici de senzori, camere, LED-uri și dispozitive pentru controlul motorului. Numărul vast de carcase, surse de alimentare și de interfețe cu utilizatorul (HMI) ajută la completarea soluțiilor de proiectare.

În plus, există o solidă comunitate online, de unde puteți beneficia de o colecție de coduri, precum și de asistență, cu ‘tone’ de tutoriale și exemple de proiecte pentru a începe rapid un proiect. Mai mult, există diferite ‘puncte de preț’ ce țin cont de specificul aplicației și de cerințele de proiectare, care oferă compromisuri excelente de memorie și performanță.

Toate aceste beneficii permit proiectanților să se concentreze pe propriul lor “sos special”, mai degrabă decât să reinventeze părți din soluția lor, ce pot fi cu ușurință soluționate prin intermediul hardware-ului și software-urilor disponibile ‘pe raft’.

O cale către producție

Nicio altă platformă de pe piață nu oferă atât de multe soluții robuste de calcul – cunoscute în lumea Raspberry Pi drept module de calcul. Aceste module de calcul permit proiectarea de plăci ‘carrier’ specifice aplicațiilor în propria lor amprentă, care răspund nevoilor specifice proiectului. Există, de asemenea, o mulțime de furnizori de servicii de proiectare (DSP – Design Service Provider) care vă pot ajuta din momentul în care prototipul este funcțional până în etapa când soluția este pregătită pentru producție. Raspberry Pi oferă, de asemenea, plăci IO carrier pentru a vă ajuta să porniți ușor proiecte bazate pe module de calcul.

Disponibilitatea produsului

Digi-Key stochează gama completă de produse Raspberry Pi, inclusiv familiile recent lansate Compute Module 4 și Pico, care se potrivesc perfect clienților Digi-Key de pretutindeni. Adăugarea unei tastaturi extrem de atrăgătoare – Raspberry Pi 400 – demonstrează intenția producătorului ca această tastarură să devină un element de bază pentru desktopurile din toată lumea.

Deci, care ar putea fi următoarea voastră creație bazată pe Raspberry Pi? Consultați mulțimea de proiecte ale Digi-Key pe Maker.IO pe care le-ați putea începe chiar astăzi.

Autor: David Sandys, director, marketing tehnic, Digi-Key Electronics

Urmăriți articolele din edițiile viitoare despre instrumentele, resursele, suportul tehnic și logistic oferite de Digi-Key.

Digi-Key Electronics

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu