Farnell îmbunătățește gama de dispozitive educaționale cu XinaBox

by donpedro

Farnell, o companie Avnet și distribuitor global de componente, produse și soluții electronice, a semnat o franciză globală cu XinaBox pentru a-și lărgi gama de dispozitive și kituri educaționale, produse de top din această piață. Gama XinaBox oferă o soluție rentabilă pentru a începe studiul în domenii precum Internetul lucrurilor (IoT), inteligență artificială (AI), învățare automată (ML) și automatizări și ajută profesorii să combine sistemul de învățare STEM (Science Technology Engineering and Mathematics) cu aplicațiile de calcul pentru elevi, de la o vârstă fragedă. Deși vizează educația, XinaBox oferă, de asemenea, soluții pentru a scala cu ușurință testarea beta pentru prototiparea de noi aplicații.

Produsele XinaBox sunt utilizate pe scară largă în școli secundare și în colegii din întreaga lume datorită ușurinței în utilizare, fiind util atât elevilor fără nicio experiență, dar și studenților mai avansați și chiar producătorilor. Kiturile XinaBox includ o selecție de dispozitive xChips, create pentru a urmări rapid înțelegerea de către utilizator a tehnologiei IoT. Nu sunt necesare cunoștințe de specialitate privind componentele hardware sau lipirea acestora, deoarece xChip-urile se configurează rapid, fără să fie nevoie de fire, de lipire sau de plăci pentru prototipare (breadboard).

Gama de peste 80 dispozitive modulare xChips include nuclee/unități de procesare (CPU), senzori, precum și unități de alimentare, comunicații, ieșire și stocare. Nucleele Wi-Fi, Bluetooth și LoRaWAN a fost create pentru a facilita conectarea proiectelor la IoT, iar alte componente, precum BBC micro:bit și Raspberry Pi pot fi ușor integrate în proiecte mai complexe. xChip-urile pot funcționa cu cod precompilat sau pot fi programate de la zero, folosind platforme de top, precum MakeCode, Arduino și Python.

Gama de kituri XinaBox disponibile, acum, la Farnell include:

  • XK01 STEM Starter Kit: Potrivit pentru învățământul gimnazial, XK01 STEM Starter Kit permite elevilor să construiască un proiect simplu și să se conecteze la o platformă IoT, folosind ghidul de pornire rapidă. Kitul dispune de un nucleu Wi-Fi, xChip (ESP8266) și include senzori pentru temperatură, umiditate și presiune, index UV, un afișaj mini-OLED, un spacer cip și conectoare. Kitul de pornire poate fi utilizat pentru a colecta date și investiga relația dintre seturile de date, cum ar fi temperatură/presiune atmosferică, temperatură/lumină, temperatură/umiditate și lumina vizibilă/lumina UV.
  • XK05 micro:bit IoT Kit: Un produs ‘entry-level’ ideal, kitul IoK XK05 pentru micro:bit a fost creat pentru a iniția pe tineri în tehnologia IoT. Kitul permite analizarea în timpul orei de curs a seturilor mari de date, fără a fi nevoie de o experiență anterioară. Utilizatorii pot învăța cum să conecteze micro:bit la cloud și să construiască un dispozitiv inteligent IoT cu ajutorul MakeCode.

Utilizatorii experimentați, precum și producătorii pot utiliza, de asemenea, XinaBox pentru a-și transforma ideile în aplicații practice imediate, îmbunătățind rapid timpul de lansare pe piață, reducând în același timp costurile de prototipare și facilitând testarea beta:

  • XK12 IoT Starter Kit: Bazat pe Zerynth, kitul de start XK12 IoT combină electronica modulară cu un ecosistem de instrumente software în Python. Kitul conține tot ce este necesar pentru a construi un dispozitiv inteligent IoT edge, care colectează date din mediu. Un actuator poate fi, de asemenea, atașat pentru a crea proiecte de automatizare, cum ar fi porți electrice automate, uși de garaj sau ventilatoare.

Gama completă de dispozitive XinaBox este disponibilă la Farnell în EMEA, Newark în America de Nord și element14 în APAC.

Farnell

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu