Noua familie de switch-uri Ethernet oferă cel mai complet set de funcții TSN din industrie

by donpedro

Protocolul TSN (Time Sensitive Networking), creat pentru a permite convergența IT (Information Technology) și OT (Operational Technology) [ n.red.: cu alte cuvinte, făcând posibilă gestionarea în aceeași rețea a datelor informaționale sensibile la factorul timp (date de diagnosticare și statistice, de exemplu) și a datelor operaționale critice din punct de vedere al timpului (controlul mișcării sau comenzi de siguranță, de exemplu)] oferă posibilitatea ca sincronizarea precisă a sistemelor industriale de automatizare de astăzi să se poată face mult mai ușor. Totuși, realizarea acestui lucru necesită adesea utilizarea unor soluții proprietare multi-chip, crescând atât complexitatea, cât și costurile pentru dezvoltatori. Pentru a ajuta la eliminarea dependenței de astfel de soluții de comunicații deterministe exclusive, scumpe și proprietare, Microchip Technology Inc. (Nasdaq: MCHP) a lansat familia SparX-5i de switch-uri Ethernet – o soluție pe un singur cip bazată pe standarde IEEE, care oferă cel mai complet set de caracteristici TSN din industrie.

Familia SparX-5i suportă principalele standarde TSN IEEE necesare pentru o soluție completă de comunicație în timp real. Acestea includ IEEE 1588v2 și IEEE 802.1AS-REV (Time Synchronization), IEEE 802.1Qbv (Traffic Shaping), IEEE 802.1Qbu/802.3br (Delay Reduction), IEEE 802.1Qci (Stream Policing) și IEEE 802.1CB (Seamless Redundancy). Existența acestor standarde într-un singur cip asigură transmiterea ‘end-to-end’ a traficului cu prioritate ridicată, cu o latență extrem de redusă. În plus, familia suportă standardul Ethernet L2/L3 cu lățime de bandă de până la 200G, cu interfețe 100M, 1G, 2.5G, 5G, 10G și 25GbE, pentru a oferi cea mai flexibilă soluție de conectivitate disponibilă pe piață.

Unelte de dezvoltare

Software-ul de aplicație VSC6817SDK IStaX Linux este o soluție software industrială de switch Ethernet la cheie, creată pentru a sprijini switch-urile Ethernet produse de Microchip. Software-ul folosește cel mai recent sistem de operare LinuxÒ pentru performanțe optime și implementare rentabilă. Este extrem de integrat cu funcții avansate L2+ switch (L2 – Layer 2), cum ar fi QCL și ACL și include suport pentru funcții TSN cheie.

Mai multe detalii – disponibile aici.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu