Conectare la rețea în funcție de necesități

by donpedro

Rețelele industriale de comunicație reprezintă coloana vertebrală a digitalizării

Echipamentele și utilajele devin tot mai interconectate, rețelele lor acționând în calitate de arteră vitală pentru fluxurile de date. O digitalizare de succes poate fi, în concluzie, asigurată doar cu o tehnologie de rețea performantă și fiabilă.

Unitățile de producție de astăzi trebuie să fie flexibile și rapid adaptabile. Tocmai din acest motiv, cu topologia adecvată rețelei, este important să ne asigurăm că această fiabilitate funcțională a echipamentelor și sistemelor din punct de vedere al tehnologiei de transmitere a datelor este proiectată pentru a fi sistematizată și orientată spre necesități. De asemenea, este important să analizăm atent conceptul, de la structura redundantă, prin segmentarea continuă pe toate nivelurile, până la conexiunea fără bariere a sistemelor de nivel superior.

De la funcții de bază solide la o mare diversitate de funcții

Comutatoarele de rețea de la Murrelektronik sunt disponibile în cadrul unui portofoliu complex. Switch-urile neconfigurabile sunt utilizate pentru a acoperi în mod fiabil funcții de bază la un raport preț-performanță avantajos, în timp ce variante precum comutatoarele de rețea configurabile PROFINET oferă funcționalitate maximă.

  • Optimizarea flexibilității la cablare și reducerea complexității soluțiilor de instalare
  • Vizualizare simplă a comunicației și conectare facilă la instrumentele de analiză ale rețelei sau la serverele web integrate
  • Mutarea nivelului de cuplare în câmp și reducerea spațiului din panoul de comandă cu ajutorul variantelor IP67 compacte și robuste

IP67 – Comutator neconfigurabil

Switch-urile IP67 de la Murrelektronik sunt disponibile într-o carcasă compactă și foarte robustă. Aceste switch-uri pot fi alimentate cu energie direct printr-un port de ieșire de la module fieldbus, cum ar fi Impact67, MVK Metall sau SOLID67.

Switch-uri PoE neconfigurabile

Switch-urile PoE sunt disponibile pentru orice aplicație PoE, indiferent dacă tensiunea de operare este de 24V sau 48V. Oferind până la 25,4 Watt pe un port, toate dispozitivele PoE+ pot fi alimentate. În plus, acestea oferă o rată mare a vitezei de transfer de date, de 1000 Mbit/s.

XELITY®

Switch-urile din seria Xelity® sunt proiectate și produse în Germania, dar, cu toate acestea, au un preț avantajos. Gama completă de switch-uri Xelity® include variante de comutatoare neconfigurabile, precum și comutatoare de rețea configurabile. Switch-urile Xelity® sunt foarte compacte și sunt prevăzute cu 4, 6, 8, 16 sau 24 porturi. În scurt timp, comutatoarele de rețea neconfigurabile vor fi disponibile cu 4, 6 și 8 porturi RJ45. Toate comutatoarele sunt disponibile în carcase similare. Clemele ‘push-in’ pentru conectarea de mare putere ușurează cablarea comutatoarelor individuale. Acestea sunt rezistente la influențele electromagnetice. Comutatoarele prioritizează protocoalele PROFINET și, de asemenea, prioritizează datele ProfiNet față de datele Ethernet. Pachetul de date poate fi transferat cu până la 100 Mbit/s. Utilizarea se poate face într-un domeniu de temperatură extins, de la -25 până la +60°C. Avizele UL permit utilizarea lor în toată lumea.

Viteze de transfer de date de ordinul gigabiților cu switch-uri cu 8 porturi

Switch-urile cu 8-porturi de la Murrelektronik permit viteze de ordinul gigabiților. Acestea facilitează integrarea dispozitivelor care generează volume mari de date în perioade scurte de timp, așa cum se întâmplă, de exemplu, în cazul camerelor de supraveghere. Switch-ul Gigabit suportă, de asemenea cadre jumbo (până la 9216 byte) și prioritizare VLAN, conform standardului IEEE 802.3x.

Comutatoare de rețea Xenterra

Cu comutatoarele de rețea extrem de compacte din seria Xenterra, Murrelektronik își extinde portofoliul în domeniul switch-urilor neconfigurabile. Acestea se evidențiază prin design-ul lor plat și robustețe. Switch-urile Xenterra sunt disponibile în variante cu 5, 8 sau 16 porturi. Montajul se poate face cu ajutorul șinei de profil, dar totodată comutatoarele pot fi montate și direct pe perete – acest aspect este, pe lângă dimensiune, un factor important privind economia de spațiu. Viteza de transfer la toate comutatoarele Xenterra este de 100Mbit/s.

Dimensiunile reduse permit aplicații noi:

  • Acestea pot fi montate ușor în mașini sau instalații cu panouri PC.
  • Acestea sunt adecvate pentru utilizarea în cazul sistemelor de transport autonome (AGV – Automated Guided Vehicles); switch-urile sunt fixate cu șuruburi direct pe perete.
  • Acestea sunt ideale pentru utilizarea în cutii mici de terminale și în tablouri electrice cu adâncime redusă.

 Switch-uri PoE Tree

Power over Ethernet (PoE) oferă un avantaj considerabil la instalare. Camerele PoE sau Panourile PC PoE, care până în prezent erau conectate prin două cabluri, unul pentru date și altul pentru alimentare, au nevoie acum doar de un singur cablu pentru alimentare și transmisie de date.

Comutatoarele PoE au devenit o necesitate atunci când vorbim despre reducerea eforturilor de cablare. Seria TREE de la Murrelektronik este formată din switch-uri cu 5 până la 8 porturi, care au opțiunea de a furniza atât 24V, cât și 48V, permițând utilizatorilor să selecteze switch-ul care se potrivește cel mai bine aplicației lor.

Un alt mare avantaj oferit de PoE este că nu aveți nevoie de cabluri speciale: Pentru instalare sunt suficiente cablurile standard RJ45 cu opt poli.

Aria de aplicabilitate a unui switch într-un utilaj este foarte variată. Switch-urile servesc drept element de legătură între o unitate de comandă SPS și participanți ethernet. În plus, switch-urile sunt utilizate și drept switch fieldbus, pentru a conecta diverse module fieldbus cu switch-ul.

Murrelektronik GmbH
Tel.: +43 1 7064525-0 | Fax: +43 1 7064525-300
info@murrelektronik.at
www.murrelektronik.ro
WEB shop

Aurocon_EA0714_Murr_Logo

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu