Universal Robots marchează o etapă importantă în industrie ajungând la 50.000 de roboți colaborativi vânduți

by donpedro

Roboții colaborativi – sau coboții – rămân segmentul cu cea mai rapidă creștere a automatizării industriale, proiectat să aibă o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de 30,37% în perioada 2020-2025. Pionierul pieței de coboți, Universal Robots (UR) și-a consolidat poziția de lider, prin vânzarea celui de-al 50.000-lea cobot UR, achiziționat de un producător german pentru optimizarea productivității și a siguranței angajaților.

Cel de-al 50.000-lea cobot a avut parte de o livrare specială, deoarece Jürgen von Hollen, președintele Universal Robots, a predat personal cobotul către VEMA technische Kunststoffteile GmbH și VEMA Werkzeug- und Formenbau GmbH situate în Krauchenwies-Göggingen, Germania, în cadrul unei ceremonii organizată la VEMA.

„Am lucrat foarte mult în ultimii 15 ani pentru a dezvolta un segment de piață complet nou, cu misiunea de a permite în special companiilor mici și mijlocii să automatizeze sarcinile pe care le considerau prea costisitoare sau complexe”, spune von Hollen, subliniind modul în care UR a creat o nouă rețea globală de distribuție, un nou ecosistem de dezvoltatori și, în cele din urmă, un model de afaceri complet nou. „În calitate de pionieri pe această piață, depunem multă muncă pentru creșterea gradului de conștientizare, influențarea standardelor și schimbarea percepțiilor clienților obișnuiți cu roboții tradiționali.”

Von Hollen a menționat că VEMA GmbH este un exemplu excelent al succesului misiunii UR: „VEMA căuta o soluție de automatizare rentabilă, flexibilă, ușor de utilizat, pe care să o poată implementa, programa și gestiona singură. Exact asta au găsit în cobotul UR.”

Coboții sporesc atât productivitatea, cât și calitatea

Noul robot colaborativ al VEMA se va alătura unei flote de alți trei coboți UR deja implementați de companie în sarcini de preluare și plasare, în aplicațiile de la sfârșitul liniei de producție.

Christian Veser, director general la VEMA GmbH, este încântat să primească cobotul cu numărul 50.000 și explică modul în care coboții au permis companiei să adauge un al treilea schimb, funcționând acum 24 de ore din 24. „Ne-am îmbunătățit remarcabil productivitatea și, de asemenea, am obținut o calitate mai bună”, spune el. „Angajații noștri sunt eliberați de munca solicitantă pentru a se concentra pe testarea calității. În fața provocărilor aduse de Covid-19, un mare avantaj l-a reprezentat, de asemenea, faptul că roboții colaborativi nu au nevoie să păstreze o distanță de siguranță sau să fie supuși unei carantine. Aceștia pot funcționa mereu”, spune Veser, adăugând că roboții colaborativi sunt atât de apreciați de compania sa încât au primit nume.

„Primii trei coboți se numesc Elfriede, Günther și Bruno. Vom numi noul nostru cobot Jürgen pentru a onora faptul că președintele UR a venit personal pentru a-l livra”.

Jürgen von Hollen va părăsi UR la sfârșitul anului, după un mandat de patru ani la conducerea companiei. „Este un privilegiu extraordinar să-mi închei mandatul marcând această realizare importantă”, spune el. „Am ajuns departe, dar există încă un potențial imens pe piață, atât pentru aplicații de cobot cunoscute, cât și pentru cele complet noi. Având instalată o bază inegalabilă, învățăm constant de la clienții noștri, și folosim o abordare puternic bazată pe date în dezvoltarea coboților noștri. Aceasta este o abordare care cred că ne va ajuta să ne menținem în fruntea industriei și în anii următori.”

Gregory Smith, președintele Grupului de automatizare industrială Teradyne, va prelua temporar funcția de președinte UR la 1 ianuarie 2021, până când va fi numit un nou lider. „Îi mulțumesc lui Jürgen pentru leadershipul său din ultimii 4 ani în dezvoltarea Universal Robots de la statutul de start-up la cel de lider mondial incontestabil pe piața roboților industriali colaborativi”, spune Mark Jagiela, președinte și CEO al companiei-mamă UR, Teradyne. „El lasă în urmă o platformă puternică pregătită pentru următorul nivel de creștere, care dispune de o forță de muncă talentată, un ecosistem activ de distribuție și parteneri tehnologici, precum și de o bază de clienți extinsă la nivel mondial.”

Universal Robots

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu