Noul computer desktop Raspberry Pi 400 este acum disponibil la Farnell

by donpedro

Farnell, o companie Avnet și distribuitor global de componente, produse și soluții electronice, a anunțat astăzi disponibilitatea noului computer (desktop) Raspberry Pi 400. Disponibil sub formă de kit gata pentru utilizare și la un preț competitiv, Raspberry Pi 400 este un computer desktop ideal pentru utilizare la domiciliu sau în scop educațional. Raspberry Pi 400 poate fi, de asemenea, achiziționat pentru a fi utilizat în aplicații industriale și comerciale, inclusiv terminale POS sau terminale ușoare (thin clients*).

Kitul Raspberry Pi 400 integrează tastatura și componentele electronice într-o unitate compactă complet închisă și oferă o viteză de ceas de 1.8 GHz, cu 20% mai mare decât viteza de ceas oferită de Raspberry Pi. Variantele echipate cuprind un Raspberry Pi 400, card SD pre-programat, sursă de alimentare, mouse, Ghid pentru începători și cablu micro HDMI; tot ce este necesar pentru a începe să utilizați Raspberry Pi 400 este un monitor TV.

Raspberry Pi 400 oferă performanțe ridicate și caracteristici bogate:

  • Procesor: Broadcom BCM2711 pe 28nm, patru-nuclee ARM Cortex-A72 pe 64-biți, tactat la 1.8GHz; acesta oferă performanțe industriale de top și eficiență energetică
  • Memorie: 4GB LPDDR4-3200 RAM și soclu card microSD pentru sistemul de operare, aplicații și stocare date
  • Conectivitate: rețea wireless 802.11ac dual-band, care oferă viteze de transfer de date din lumea reală la peste 100 Mbps, Gigabit Ethernet și Bluetooth 5.1. Cele două porturi SuperSpeed USB 3.0 pot fi utilizate pentru a conecta o gamă largă de periferice.
  • Multimedia: două porturi micro-HDMI (suportă până la 4Kp60).
  • Interfațare: clienții pot integra cu ușurință Raspberry Pi 400 în proiecte embedded, utilizând conectorul GPIO cu 40-pini.

Raspberry Pi 400 este disponibil în șase variante de limbă pentru tastatură, pentru Marea Britanie, Germania, Franța, Italia, Spania și America de Nord.

Raspberry Pi 400 este disponibil la prețul de $100.00 la Farnell în EMEA și Newark în America de Nord.

*) Un terminal ușor (thin client) este un computer care funcționează prin conectarea de la distanță la un server, unde sunt stocate cele mai multe aplicații, date sensibile etc.

 

 

https://ro.farnell.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu