Echipamente de montare și demontare Renex

by donpedro

Nu este un secret faptul că pentru construirea unei producții electronice eficiente de dimensiuni mici și mijlocii întâlnim un proces nu foarte ușor. Acest lucru nu se datorează doar nevoii de a selecta inginerii, departamentele de cercetare și dezvoltare și modelele de producție potrivite, ci mai ales din cauza necesității de a lua decizii corecte cu privire la unelte și echipamente. Atunci când faceți aceste alegeri, trebuie să aveți o perspectivă asupra dezvoltării companiei. Compatibilitatea instrumentelor are o mare importanță aici.

Alegerea echipamentului potrivit poate avea o importanță foarte strategică pentru o companie. Deciziile corecte pot ajuta la evitarea unei situații în care, într-un anumit stadiu de dezvoltare, suntem obligați să înlocuim majoritatea echipamentelor doar pentru că sunt incompatibile cu dezvoltarea ulterioară a companiei. Acest tip de eroare de planificare implică pierderi evidente asociate cu înlocuirea echipamentelor, dar și a celor care sunt probabil mai puțin evidente – perioade de nefuncționare, logistică și instruire. Prin înlocuirea echipamentului, pierdeți și un element dobândit din experiența angajaților în operația intuitivă dobândită.

Nevoia de a lua decizii corecte cu privire la echipament devine clară. Într-un astfel de moment, merită să ascultați un profesionist. Privind problema din punctul de vedere al unui potențial client – merită să puneți întrebările corecte.

În acest caz, reprezentanții companiei Renex răspund la întrebări și probleme frecvente ale clienților din domeniul construcțiilor de instalații tehnologice.

Vreau să-mi încep afacerea în industria electronică. Mă gândesc să ofer servicii și aș vrea să mă aprovizionez cu echipamente de bază. De unde ar trebui să încep?

Baza reprezintă un banc industrial și o stație de lipit. O stație de lucru corespunzătoare este ceva ce nu poate fi ignorată. Renex oferă mobilier modular antistatic REECO. Atunci când cumpărăm un banc, îl putem modifica ușor, creând o stație de lucru adaptată exact nevoilor noastre.

Ergonomia, eficiență și iluminarea corespunzătoare sunt lucrurile care contează. Ceea ce este important este că nu trebuie să știm imediat de ce vom avea nevoie în viitor. Bancurile și stațiile de lucru pot fi ulterior extinse și modificate pe măsură ce afacerea voastră crește și nevoile voastre se modifică.

De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că locul de activitate, în special în cel care se dorește să se dezvolte, nu se termină în birou. Un antreprenor prevăzător ar trebui să ia în considerare necesitatea de a desemna și securiza în mod corespunzător zona EPA (am scris mai multe despre ea aici https://goo.gl/9td7cE). Revenim la al doilea lucru de bază – stația de lipit.

Se știe că o stație de lucru pentru reparații simple și lipire simplă va fi echipată cu stații de lipire. În acest scop, vă recomandăm cele mai populare stații de lipire PACE – modelele ST50 și WJS-100. După cum se știe, pentru fiecare tip de componentă de pe placa electronică este necesar să alegeți vârful potrivit, acest lucru este posibil alegând modelele PACE. Stația noastră se dezvoltă împreună cu compania noastră și nu numai în sfera selectării vârfurilor de lipit. Următorul pas este selectarea alimentatorului de cositor sârmă. Pentru această sarcină vă recomandăm modelul RE-TD 1. Acesta alimentează firul de lipit din cositor la vârful de lipire, la o viteză și un timp care se poate stabili, eliberând o mână a operatorului.

Dacă aș dori să-mi extind afacerea către serviciile de întreținere mai avansate, de ce echipamente aș avea nevoie la început și cum ar trebui să mă dezvolt în această direcție?

În astfel de activități, baza este posibilitatea demontării și montării corespunzătoare a componentelor SMD și THT, permițând scoaterea lor în siguranță din pachetul electronic. Renex are în ofertă o serie de dispozitive, inclusiv renumitul model DEN-ON SC-7000Z. Fiind cel mai popular dispozitiv de pe piață și cel mai efficient, acesta permite demontarea rapidă a componentelor montate în tehnologia THT. Pentru companiile mai avansate oferim stația de lipit PACE MBT-350 cu capete și vârfuri. Este o stație cu trei canale, deci putem avea multe funcții complementare într-un singur dispozitiv.

Următorul pas pe care ar trebui să-l facă o companie în creștere este achiziționarea de echipamente care să permită montarea și demontarea eficientă și profesională a sistemelor BGA. Dispozitivul nostru propus în aceast domeniu este RS-300Q – un dispozitiv care conectează încălzitorul, stația cu aer cald, un ecran tactil încorporat de 7 țoli. Dispozitivul este echipat cu un trepied, care permite poziționarea sistemului pe axa X și Y și menținerea dispozitivului pe axa Z. Dispozitivul, care va permite o dezvoltare suplimentară a producției și service-ului, poate fi, de asemenea, un încălzitor pentru PCB RE-QPH-A3, care încălzește PCB-ul sau componentele sale la temperatura corespunzătoare în timpul producției sau depanării de volum mic.

În cele din urmă, ne vom ocupa de furnizarea de servicii de fabricație electronică (EMS). Ce dispozitive ar trebui să cumpăr pentru a mă putea dezvolta fără probleme ulterior?

În primul rând, este necesar să alegeți imprimanta SMT potrivită pentru imprimarea pastei de lipit. Alegerea în acest domeniu este foarte largă – Renex vă oferă echipamente de producție manuale, semi-automate, automate și echipamente pentru producție de serie mare, cu utilizare în linie și în afara liniei de producție. Pentru companii debutante, vă sugerăm imprimanta semi-automată APS SPR-40, echipată cu o raclă dublă, cu unghi reglabil automat și presiune controlată. Pentru companiile care privesc și mai departe, vă sugerăm o selecție de produse care lucrează în linia de producție și oferă o suprafață de tipărire mare.

Renex oferă YAMAHA YSP20 în această categorie. Dispozitivul permite aplicarea foarte precisă a pastei de lipit pe plăci de până la 510 × 460 mm. Mai mult, poate fi configurată într-o linie tehnologică care să permită automatizarea aproape completă a procesului. Următoarea etapă a producției în tehnologia SMT și, prin urmare, următorul dispozitiv care trebuie ales este o mașină automată pentru montarea componentelor pe placă – pick & place. Renex oferă, de asemenea, o gamă completă de echipamente în afara liniei din această categorie – cum ar fi NeoDen4 și TWS – precum și echipamente în linie. Mașina pe care o sugerăm în această categorie este YAMAHA YSM 20. Mașina poate funcționa cu plăci de dimensiunea 810 × 490 mm și are o capacitate de până la 90,000 de componente pe oră. Următoarea etapă este inspecția optică AOI. În această categorie vă sugerăm, de asemenea, să dotați compania cu un dispozitiv care funcționează în linie.

Produsul principal aici este dispozitivul AOI YSi-V 3D, care permite o inspecție optică a plăcii de circuite montate și detectarea automată a posibilelor erori de imprimare sau poziționare a componentelor. Etapa finală în crearea sistemelor SMT este lipirea corespunzătoare a sistemului creat într-un cuptor reflow.

În vederea unei compatibilități cât mai mari a componentelor și a automatizării producției în această categorie, ar trebui să sugerăm și selectarea unui cuptor în linie. În această categorie, RENEX oferă cuptoare de la cel mai renumit producător din lume – HELLER. În special, cuptorul HELLER 1826 Mark 5 este echipat cu până la 8 zone de încălzire cu încălzitoare în partea superioară și inferioară.

În plus față de echipamentele menționate mai sus, linia de producție trebuie extinsă și completată de stații de încărcare și descărcare specifice proiectului și transportoare între mașini. În plus față de tehnologia SMT discutată mai sus, trebuie amintit și faptul în care compania ar trebui să poată monta elementele din tehnologia THT.

În această direcție, Renex a dezvoltat și oferă roboți de lipire avansați. RE-1100 vă permite să gestionați aplicații cu dimensiunea de 350 × 420 mm. Este important că acest dispozitiv funcționează și în linie și este singurul astfel de dispozitiv de pe piață. A doua categorie de echipamente care permite producția utilizând tehnologie cronică sunt mașinile de lipit în val.

Cea mai bună alegere din acest domeniu este Spartan 8. Dispozitivul funcționează în linie și are o capacitate de creuzet de până la 90 kg. În acest moment, am dori, de asemenea, să subliniem că oferta Renex permite echipamente complete atât pentru companiile de întreținere și reparare, cât și pentru cele de producție. Oferta include o gamă completă de instrumente, de la cele mai simple, precum ciocanele de lipit, la cele mai avansate, cum ar fi echipamentele de inspecție cu raze X. Vă ajutăm întotdeauna să alegeți echipamentul potrivit pentru afacerea voastră.

Concluzie

Alegerea echipamentului potrivit pentru afacerea voastră este extrem de importantă. Înainte de a lua decizii cheie, merită să vă familiarizați cu posibilitățile de extindere a sistemelor selectate. Discuția cu un consilier tehnic și de vânzări poate face această sarcină mult mai ușoară.

Contact:

Andrei Bratanov – National Sales Manager
Strada Văliug, nr. 32, Sector 1
13986 București, ROMÂNIA

T: +40 799 774 330
E:
Andrei.Bratanov@renex.ro

RENEX

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu