Cea mai mare eficiență, cele mai ridicate temperaturi

by donpedro

Inductoare de putere WE-MAPI cu miez de pulbere din aliaj de metalSursă imagine: Würth Elektronik

WE-MAPI este unul dintre cei mai mici inductori de putere din aliaj de metal. Se caracterizează printr-un curent de saturație ridicat, permeabilitate ridicată și rezistență scăzută. Cea mai importantă zonă de aplicații pentru gama WE-MAPI este cea a convertoarelor de înaltă performanță DC/DC, cu o eficiență ridicată pentru frecvențe de comutație de până la 20 MHz. Noile completări la această gamă sunt dimensiunile 5020 și 5030 și versiunea 4020HT. Acest modul este “noua stea” a seriei: cu o gamă de temperaturi de operare, de la -55 la +150°C, WE-MAPI 4020HT depășește toate așteptările. Mai mult, inductorul de putere prezintă, de asemenea, pierderi pe înfășurarea AC cu 55% mai mici decât cele ale produselor comparabile de pe piață.

Și celelalte dimensiuni ale inductoarelor de putere calificate AEC-Q 200 sunt perfect potrivite pentru utilizare pe dispozitive mobile – temperatura de operare de -40 până la +125°C. Toate versiunile WE-MAPI impresionează, de asemenea, cu un curent de saturație de patru ori mai mare decât cel al componentelor cu dimensiuni similare. Rețeta succesului seriei WE-MAPI este finisarea inovatoare și de înaltă calitate a modulelor. Bobina, realizată din sârmă de cupru emailată, este încorporată ferm într-o pulbere din aliaj de metal, întregul sistem reducând îmbătrânirea termică a componentei. Componentele WE-MAPI sunt fabricate în întregime fără puncte de sudare sau lipire și, prin urmare, nu prezintă potențiale puncte slabe. Suprafețele de contact Ni/Sn dispuse în locul clipsurilor de fixare conferă inductorului de putere SMT coplanaritate perfectă și reduc substanțial necesarul de spațiu. De asemenea, construcția ecranată asigură cele mai bune performanțe EMC.

Aplicații

Datorită dimensiunilor extrem de reduse ale componentelor WE-MAPI, acestea sunt ideale pentru utilizarea în sisteme de alimentare înalt eficiente energetic și în aplicații cu constrângeri de spațiu, de exemplu, surse de alimentare pentru panouri de comandă și alte dispozitive mobile, convertoare DC/DC pentru surse de alimentare de curent mare, convertoare DC/DC pentru FPGA-uri sau convertoare POL (point-of-load). Bobinele sunt, de asemenea, ideale pentru utilizarea pe plăci de bază și grafice, pentru surse de alimentare pentru CPU/RAM sau pe dispozitive wireless. Toate cele 15 dimensiuni ale modulelor WE-MAPI sunt acum disponibile din stoc, fără cerințe minime de comandă. Würth Elektronik oferă, de asemenea, mostre gratuite și kituri de proiectare prin serviciul de refacere a stocurilor.

Würth Elektronik eiSos

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu