Cum să creați un loc de muncă profesional și ergonomic în câțiva pași

by donpedro

Piața mobilierului industrial este extrem de provocatoare. Momentele în care antreprenorii au ales soluțiile standard – oferite și adaptate de producător – au trecut. Fiecare industrie, fiecare producător sau furnizor de servicii are nevoi diferite și ceea ce este pe deplin de înțeles, că aceștia necesită soluții diferite. Ca răspuns la aceste cerințe ale pieței, RENEX – producător polonez de mobilier industrial REECO – oferă o gamă de module de mobilier modern. Sistemele sunt concepute astfel încât să le permită să fie adaptate nevoilor orcărui client individual. Indiferent de industrie sau de tipul de activitate în care clientul operează, obiectivul este întotdeauna același – pentru a crea un loc de muncă profesional.

PASUL 1

Determinarea cerințelor generale pentru componentele stației. În multe zone, toate componentele utilizate în construcția unei stații de lucru trebuie să îndeplinească cerințele și standardele impuse de industrie. Mobilierul REECO are o construcție modernă din oțel acoperită cu vopsea pudră rezistentă la deteriorări, cu proprietăți antistatice și antibacteriene.

Acest lucru permite îndeplinirea cerințelor chiar și a celor mai exigente industrii precum cea de electronică, de produse alimentare și cea de produse farmaceutice. În special, se aplică conformității produselor REECO cu standardele de echipare a zonei EPA și standardele grupului PN-EN. Nu trebuie omisă semnificația și designul mobilierului apreciat de clienți și premiat cu premiul “Good Design 2015”, din categoria Work Environment.

PASUL 2

Odată ce ați ales o marcă, ar trebui să continuați planificarea. Procesul începe cu selectarea bancului industrial potrivit, care va fi baza pentru întregul loc de muncă. Selecția ar trebui să înceapă cu determinarea poziției în care se va desfășura munca și determinarea greutății obiectelor și instrumentelor pe care angajatul le va opera. De asemenea, nu trebuie să uităm de standardele de sănătate și siguranță, care recomandă schimbarea frecventă a poziției de lucru.

În țările scandinave, reducerile la asigurări sunt deja standard pentru companiile care permit angajaților să își schimbe poziția în mod regulat. Este de așteptat ca în curând astfel de standarde să ajungă și la noi. De asemenea, intervalul înălțimii angajaților este foarte important. Luând în considerare acești factori, putem alege tipul de construcție de bază, pe care va fi amplasată placa de lucru.

Toate construcțiile oferite de Reeco sunt reglabile în înălțime. Cu o atenție deosebită putem remarca mecanismele reglabile electric, care permit o schimbare simplă și netedă a înălțimii. Angajatul, folosind controlerul instalat în partea din față a bancului, poate ajusta intervalul înălțimii bancului de la 670 la 1120 milimetri. De asemenea, placa de lucru ar trebui adaptată la caracteristicile de lucru. Oferta REECO include plăci de lucru cu rezistență mecanică crescută.

Forma plăcii de lucru este o chestiune deosebită. Pentru stațiile de lucru individuale, sunt sugerate plăci de lucru cu formă ergonomică – unde partea orientată către angajat este rotunjită spre interior. Pentru o serie de stații de lucru, plăcile de lucru dreptunghiulare ar putea fi o opțiune mai bună, care pot fi configurate împreună în orice aranjament.

O altă opțiune care merită luată în considerare sunt segmentele de colț, combinând două stații de lucru pentru o mai bună utilizare a spațiului. Pentru clienții care operează în spațiul de laborator, a fost dezvoltată o serie de plăci de lucru antivibrații din granit, caracterizate printr-un nivel crescut de amortizare a vibrațiilor și, în consecință, la o precizie mai mare a instrumentelor de măsurare precise, cum ar fi cântarele sau microscoapele.

PASUL 3

După selectarea bancului și a plăcii de lucru, putem trece la aspectul spațiului de lucru. Este necesar să se ia în considerare ce obiecte, unelte și componente trebuie să fie în imediata apropiere a angajatului și care este mărimea, greutatea și puterea acestora. Selecția și dispunerea modulelor de extensie a stației de lucru vor depinde de acești factori.

Utilizarea ramei verticale perforate face posibilă montarea unei game largi de rafturi, containere, suporturi (de ex. pentru monitoare) sau panouri perforate universale pentru funcții auxiliare.

Astfel de module sunt situate în imediata apropiere și la înălțimea vederii angajatului, permițând menținerea ordinii la locul de muncă, a eficienței și siguranței mai ridicate. O altă soluție interesantă care îmbunătățește ergonomia locului de muncă este adăugarea de sertare suspendate.

PASUL 4

Odată ce schița structurii locului de muncă a fost dezvoltată, ne putem uita către sursele de alimentare și iluminare. Configurația standard a mobilierului industrial REECO din această zonă include cablu de alimentare de 230 V plasat în panoul din fața angajatului, echipat cu 8 prize cu siguranță automată de 10 A. O soluție mult mai avansată este echiparea stației cu dulap suspendat RACK.

Dulapurile de acest tip permit construcția ușoară și rapidă a unei stații de măsurare, în orice loc. Sunt concepute pentru montarea dispozitivelor în carcasa standard de 19 6H, acestea reprezintă o protecție ideală împotriva defecțiunilor mecanice.

În ceea ce privește alegerea iluminării trebuie să luăm în considerare atât activitățile desfășurate la stația de lucru, cât și standardele din industrie care definesc nivelul minim de iluminare pentru munca efectuată. Becurile Reeco standard oferă lumină rece, dar pot fi furnizate becuri de orice intensitate a culorii, conform cerințelor clientului.

PASUL 5

Ultimul element al stației de lucru este scaunul. Acest element adesea subestimat este crucial pentru ergonomia mediului de lucru, pentru sănătate și siguranță. Un scaun bun ar trebui să fie reglabil cel puțin pe înălțime. Cu toate acestea, în funcție de industrie, ar trebui luate în considerare și următoarele tipuri: scaune antistatice sau scaune antiderapante.

PASUL 6

După proiectarea stației de lucru în imediata apropiere a angajatului, putem trece la selectarea componentelor din zona exterioară, cum ar fi: dulapurile, rafturile de depozitare, cutiile și cărucioarele. Oferta Reeco include o gamă largă de sisteme de depozitare.

Așa cum este în cazul bancurilor, modulele se bazează, de asemenea, pe o ramă perforată și au o construcție modulară, care permite extinderea suplimentară prin adăugarea de elemente de sistem ulterioară. În concluzie – crearea unei stații de lucru ideale este, în ciuda aparențelor, un proces destul de complicat, în mai multe etape, care necesită luarea în considerare a multor elemente și specificității din industrie.

Pe site-ul web REECO veți găsi exemple de configurații care pot servi drept inspirații în etapa de proiectare. De asemenea, puteți solicita întotdeauna o consultare profesională contactând consilierul tehnic și comercial de la RENEX Group – proprietarul mărcii REECO – și chiar să vedeți produsele în camera de prezentare. RENEX pregătește proiecte, ajută la configurarea interiorului, selectează cele mai optime soluții și efectuează comenzi specializate, dedicate nevoilor individuale ale clienților.

Contact:

Andrei Bratanov – National Sales Manager
Strada Văliug, nr. 32, Sector 1
13986 București, ROMÂNIA

T: +40 799 774 330
E:
Andrei.Bratanov@renex.ro

RENEX

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu