Îmbrăcăminte ESD – echipamente pentru zonele cu protecție electrostatică

by donpedro

7 lucruri de reținut pentru a te îmbrăca corect pentru muncă.

Multe companii din industria electronică se confruntă cu probleme care rezultă din deteriorarea componentelor ESD sensibile. Desigur, pot exista multe motive pentru aceasta, dar practica arată că acestea sunt adesea rezultatul utilizării greșite a îmbrăcămintei de lucru – alegere nepotrivită sau de proastă calitate.

Riscul de a nu respecta această procedură aparent simplă și evidentă poate expune compania la pierderi semnificative. Cu toate acestea, în ciuda acestor cunoștințe comune, încă există cazuri în care defectele produsului pot fi legate de încălcarea securității ESD în ceea ce privește îmbrăcămintea angajaților.

Aparent, deficiențele minore – cum ar fi firele care ies din cusături sau o țesătură antistatică proastă – care își pierde proprietățile după mai multe spălări – se dovedesc a fi o cauză indirectă a deteriorării componentelor sensibile. În asemenea cazuri extreme, ar putea părea că erorile mici pot duce la pierderea rezultatelor cercetării sau la nevoia de retragere a produselor defecte.

Persoana responsabilă de echiparea angajaților cu îmbrăcăminte antistatică – cel mai adesea un coordonator ESD – se confruntă astfel cu o sarcină importantă. În acest articol, vom urmări factorii la care trebuie să acordați atenție atunci când alegeți îmbrăcăminte pentru zonele EPA. Primul pas, destul de evident este selectarea soluțiilor dovedite și validate. Este important să ne asigurăm că proprietățile îmbrăcămintei pe care le folosim sunt confirmate de instituții independente și respectă standardele de utilizare în zonele EPA. Cea mai ușoară cale de început este să verificați dacă produsul este marcat cu CE. Producătorul care marchează produsul cu acest semn declară că îndeplinește cerințele tuturor directivelor aplicabile.

Următorul pas pentru a minimiza riscul este de a lua în considerare procedurile de spălare și întreținere a îmbrăcămintei. Îmbrăcămintea antistatică nu trebuie spălată în condiții necontrolate, nici chiar în spălătorii comerciale care nu sunt specializate în acest domeniu. În urma recomandărilor producătorului, pot fi implementate proceduri adecvate în structurile proprii ale unei companii sau delegate unei entități externe. Producătorii de încredere, de îmbrăcăminte ar trebui, de asemenea, să ofere servicii pentru întreținere.

Un alt aspect cheie este calitatea menționată mai sus. Selectarea materialelor potrivite și testate în detaliu reprezintă diferența dintre certitudinea că produsul posedă și păstrează proprietățile antistatice și riscul inutil. Pentru a putea evalua în mod corespunzător calitatea produsului, citiți opiniile utilizatorilor săi pe termen lung și luați în considerare cât de bine este finalizat produsul.

Atunci când alegeți îmbrăcămintea ESD, nu uitați de confortul de utilizare. Produsul ales trebuie să fie destul de liber pentru a nu restrânge mișcarea și, în același timp, suficient de strâns pentru a nu împiedica atunci când îndeplinește sarcini precise.

De asemenea, trebuie reținut că hainele alese de noi vor face parte din viața de zi cu zi pentru toți angajații din zona EPA. Îmbrăcămintea inconfortabilă, cum ar fi cea care provoacă abraziuni sau iritarea pielii, va fi în mod evident neplăcută de angajați, ceea ce poate reduce productivitatea muncii.

Asigurarea confortului de utilizare va fi întotdeauna mai ușoară dacă alegem un brand cu o gamă largă de produse. Aceasta se aplică în special luării în considerare a mărimilor, tipurilor de haine și a tăieturilor potrivite pentru diferite forme de corp, atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Un element important este, de asemenea, posibilitatea de personalizare a îmbrăcămintei, adică prin comandarea de îmbrăcăminte care să corespundă vizibil nevoilor noastre: de ex. prin brodarea unui logo al companiei sau prin alegerea culorii și modelului adecvat. Această necesitate poate avea atât o dimensiune estetică cât și una practică – de ex. permițând identificarea angajaților departamentelor individuale ale companiei. Evident este avantajul care rezultă din cooperarea directă cu producătorul sau furnizorul său acreditat.

După cum puteți vedea, alegerea îmbrăcămintei potrivite nu este chiar atât de ușoară așa cum ar părea. În această situație, este bine să apelați la cunoștințele și experiența unui expert. RENEX este un furnizor cuprinzător de echipamente pentru industria electronică. Datorită celor 30 de ani de experiență în domeniu, compania cunoaște, fără îndoială, realitățile producției și serviciilor electronice. Timp de 15 ani, compania produce, de asemenea, sub marca sa REECO, dispozitive, îmbrăcăminte și accesorii pentru zonele EPA și laboratoare.

REECO, în plus față de îmbrăcămintea ESD de cea mai înaltă calitate, oferă, de asemenea și mobilier industrial ESD, pentru zone EPA și echipamente, cum ar fi brățările de mână cu conectare la împământare și covorașe antistatice pentru bancuri și podea. Acest lucru vă permite să garantați o protecție completă în zona EPA.

Oferta REECO include, de asemenea, îmbrăcăminte pentru camere curate (cleanrooms), unde îmbrăcămintea este unul dintre factorii critici ai eficacității procesului și a cerințelor de siguranță. De asemenea, merită menționat faptul că RENEX, sub mărcile CLEANROOM și CLEANSYS, oferă și o gamă completă de servicii și produse pentru astfel de zone.

Prin alegerea soluțiilor complete REECO, coordonatorii ESD și angajatorii primesc o garanție a produselor de cea mai bună calitate, creată de specialiștii din industrie.

Contact:

Andrei Bratanov – National Sales Manager
Strada Văliug, nr. 32, Sector 1
13986 București, ROMÂNIA

T: +40 799 774 330
E:
Andrei.Bratanov@renex.ro

RENEX

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu