Senzorul PyroMiniUSB – Performanță într-un gabarit redus

by donpedro

Economisește bani și spațiu cu noul PyroMiniUSB de la Calex

PyroMiniUSB este un senzor infraroșu, versatil și compact care măsoară temperatura de suprafață a unui mediu solid sau lichid fără a fi nevoie de contact fizic. Este ideal pentru măsurători precise, sigure și eficiente pentru majoritatea tipurilor de materiale existente, ceea ce îl face ideal pentru majoritatea domeniilor industriale. Noua eră tehnologică – Industry 4.0 – permite noi procese de diagnosticare și control termic al utilajelor de prelucrare, cu un control de la distanță sau wireless al acestora, iar noua gamă de pirometre de la Calex este proiectată special pentru astfel de aplicații.

PyroMiniUSB poate înregistra temperaturi de pe suprafețele nemetalice într-un domeniu foarte larg (între -20°C și 1000°C) cu un timp de răspuns de doar 125 ms. O varietate de accesorii optice sunt disponibile pentru a măsura obiecte poziționate la distanțe cuprinse între câțiva milimetri și zeci de metri. Are o carcasă robustă, din oțel inoxidabil, certificată IP65, proiectată pentru a rezista la temperaturi ambientale de până la 75°C. Senzorul are o lungime de doar 45 mm (fără presetupă), deci se poate încadra în spații foarte mici. Interfața USB este integrată în senzor, așadar, nu este nevoie de un modul suplimentar de interfațare.

Cu precizia și puterea pirometrelor industriale și conectivitatea USB facilă, PyroMiniUSB este senzorul de temperatură ideal pentru realizarea diferitelor teste de laborator sau pentru dezvoltarea unui banc de verificare termică. Datorită fenomenelor fizice aflate la baza funcționării senzorului optic precum emisivitate, reflexie, conducție termică și transfer energetic, PyroMini poate fi folosit și în standurile didactice din cadrul instituțiilor de învățământ pentru a oferi o viziune clară asupra acestor fenomene fizice.

Senzorul se poate folosi împreună cu software-ul CalexConfig pentru a facilită afișarea datelor, a graficelor de temperatură, configurarea senzorului și înregistrarea datelor. Mai multe detalii despre software sunt disponibile pe site-ul https://www.calex.co.uk/software/.

Senzorul PiroMiniUSB se regăsește în oferta Aurocon COMPEC cu Nr. stoc RS: 905-8774 și Cod producător PMU21. Pentru mai multe detalii despre gama de senzori PyroMini dar și pentru produse similare accesați https://ro.rsdelivers.com/

Autor: Niță Emil Ionuț
COMPEC-lOGOAurocon Compec
https://www.compec.ro

Distribuitor autorizat RS Components, SICK, MURR Elektronik, STASTO, Hitachi

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu