Farnell își dezvoltă gama de soluții pentru automatizări industriale cu produsele de la Control Techniques

by donpedro

Farnell, distribuitor de produse pentru dezvoltare, și-a mărit portofoliul său impresionant de produse destinate automatizărilor industriale prin includerea celei mai bune game de variatoare de viteză, motoare de înaltă calitate și cutii de viteză de la Control Techniques. Variatoarele de viteză de curent alternativ Commander C200 și C300 sunt soluțiile ideale pentru majoritatea aplicațiilor industriale de automatizare a fabricilor care necesită eficiență. Gama de produse de la Control Techniques, precum cea a servomotorelor de înaltă performanță și a cutiilor de viteze de precizie, pot fi ușor integrate în aplicațiile controlate de motor în timpul fazei de proiectare. Aplicațiile obișnuite care necesită poziționarea sau controlul cu ajutorul unui motor includ tipărirea, ambalarea și mașinile-unelte, cum ar fi macarale portic, mașini de turnat prin injecție, automatizări de tip ‘pick and place’ și sisteme de mișcare liniară.

Control Techniques, o companie Nidec, este un brand de top în piața dispozitivelor de acționare și inovator în domeniul automatizărilor industriale. Control Techniques este renumit pentru că oferă produse de înaltă performanță, fiabilitate ridicată și eficiență energetică, care permit clienților să dezvolte soluții de fabricație rentabile. Inginerii proiectanți de dispozitive electronice și inginerii specializați în automatizări industriale, în special cei care lucrează în domeniul MRO, de întreținere, reparații și operațiuni (MRO – Maintenance, Repairs and Operations), vor beneficia de garanția de cinci ani acordată de Control Techniques, pe lângă livrarea rapidă și asistența tehnică 24/5 oferită de Farnell.

Gama de variatoare de viteză, motoare și cutii de viteze de la Control Techniques, acum disponibilă de la Farnell, include:

  • Variatoare de viteză de curent alternativ Commander C200 și C300 – cele mai bune din clasa lor. Acestea sunt potrivite pentru majoritatea aplicațiilor de automatizare a fabricilor. Implementarea rapidă este activată datorită integrării ușoare cu protocoalele de comunicație, care sunt comune în aceste medii. Variatoarele de viteză permit motoarelor să funcționeze la viteza optimă, reducând consumul de energie cu până la 30-50% (în funcție de aplicație). O interfață SI integrată permite conectivitate de sistem simplă și flexibilă la magistralele fieldbus standard și Ethernet și sunt disponibile și opțiuni extinse de I/O. Un PLC integrat și o funcționalitate îmbunătățită, inclusiv diagnosticarea la distanță, reduc costul total al sistemului. Ambele variatoare vin acum și cu posibilitatea de a extinde garanția produsului de la doi la cinci ani fără costuri suplimentare, reflectând experiența excepțională a produselor în ceea ce privește fiabilitatea și durabilitatea.
  • Variatoare de viteză de scop general Unidrive M200 și M300, lansate în 2013, larg utilizate în Europa.
  • Unimotor HD – un servomotor de curent alternativ fără perii, dinamic, utilizat pe scară largă în automatizări industriale, care oferă un control unghiular precis. Acest motor cu inerție redusă și cuplu foarte mare este proiectat pentru aplicații foarte dinamice, care necesită accelerații și decelerații dure.
  • Reductor VRL 090 Abel – o cutie de viteze compactă și rentabilă de înaltă precizie. Angrenajul în linie are dimensiuni standard, iar montarea se face prin înfiletare. Reductoarele de viteză sunt o parte esențială a sistemelor mecanice de transmisie a puterii utilizate pentru conversia vitezei și cuplului.

Simon Meadmore, Global Head of IP&E la Farnell, a declarat: “Variatoarele de viteză, motoarele și cutiile de viteze sunt unele dintre cele mai solicitate produse oferite de Control Techniques și sunt un plus valoros în portofoliul de produse pentru automatizări industriale al Farnell. Ne-am angajat să stabilim noi relații cu furnizorii de top din piață pentru a ne asigura că toți clienții noștri împlicați în domeniul automatizărilor industriale au acces la cele mai bune produse și soluții de proiectare disponibile, la cele mai competitive prețuri. Control Techniques oferă o garanție standard de cinci ani pentru toate piesele și sprijină clienții mici, cu facilități de producție reduse sau cu bugete stricte de dezvoltare a produselor, care doresc să-și automatizeze instalațiile.”

Steve Lambert, UK Sales & Distribution Manager la Control Techniques, a declarat: “Suntem încântați să colaborăm cu Farnell, pentru platformele noastre tehnologice cheie, din moment ce investește și se extinde în continuare în sectoarele industriale și de automatizare. Suntem entuziasmați de această oportunitate de colaboarare cu Farnell nu numai în Marea Britanie, ci și în toată Europa pentru toate oportunitățile de afaceri pe care le putem câștiga împreună de acum înainte.”

Farnell livrează produse destinate automatizărilor industriale în aceeași zi pentru clienții din Europa, acestea fiind esențiale pentru cei care caută produse noi sau piese de schimb pentru instalații și reparații, pentru minimizarea timpilor de nefuncționare a instalațiilor. De asemenea, clienții au acces gratuit la resurse online, fișe tehnice, note de aplicații, videoclipuri și seminarii web pe site-ul web Farnell, precum și la asistență tehnică 24/5.

Cea mai bună gamă de variatoare de viteză, servomotoare și cutii de viteze de la Control Techniques sunt acum disponibile de la Farnell pentru EMEA.

Farnell element14 | ro.farnell.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu