Microchip Technology lansează primul său microcontroler pe 32-biți ‘Trust & GO Wi-Fi®’ cu opțiuni avansate de periferie

by donpedro

Pe măsură ce Internetul Lucrurilor (IoT) se extinde dincolo de automatizarea casei, implicându-se tot mai mult în controlul casei – inclusiv încălzire, aer condiționat (HVAC), controlul ușilor de garaj și al ventilatoarelor – și crește în importanță în domeniul automatizărilor industriale și a clădirilor, nevoia de integrare, fiabilitate și conectivitate securizată la nivel industrial (IIoT) este mai mare ca niciodată. Microchip Technology a anunțat primul microcontroler (MCU) Wi-Fi cu identitate unică și verificabilă, bazat pe elementul hardware securizat al Microchip – Trust&GO.

Dezvoltatorii, care proiectează sisteme IIoT sigure, pot utiliza dispozitivul înalt integrat de la Microchip – WFI32E01PC – un microcontroler Wi-Fi, ce include platforma securizată Trust&GO și care este pre-provizionat pentru platformele cloud. WFI32E01PC este conform specificației Wi-Fi Alliance (WFA) și este complet certificat de următoarele agenții mondiale de reglementare: Federal Communications Commission (FCC), Industry Canada (IC) și European Radio Equipment Directive (RED). Platforma Microchip Trust&GO integrată în microcontrolerul WFI32E01PC simplifică procesul de autentificare în rețea utilizând tehnologia bazată pe elemente securizate (SE – Secure Element), care este preconfigurată și pre-provizionată pentru autentificarea în cloud.

Spre deosebire de dispozitivele existente, noua tehnologie Microchip include un nucleu de microcontroler premium PIC32, periferie bogată și o platformă hardware de securitate dovedită – permițându-i nu numai să furnizeze Wi-Fi, ci și să ofere un nucleu de microcontroler puternic pentru întregul sistem IIoT.

Spre deosebire de proiectele bazate pe module, proiectele discrete pot fi dificile din cauza necesității de a dezvolta drivere și circuite pentru mai multe cipuri, mai ales atunci când cipurile provin de la furnizori diferiți. Deseori, este dificil să primiți asistență la nivel de furnizori, deoarece expertiza lor se limitează numai la produsele pe care aceștia le produc. Proiectanții de sisteme embedded au nevoie de o soluție extrem de integrată, care să ofere funcționalitatea unui microcontroler de nivel industrial, conexiune Wi-Fi robustă și securitate și autentificare hardware.

WFI32E01PC oferă aceste capabilități, pe lângă multe altele, într-un modul ‘all-in-one’, care îmbunătățește puterea RF (Radio Frequency) și oferă un nivel mai ridicat de securitate.

În plus față de aplicațiile industriale, WFI32E01PC este creat pentru dispozitive de automatizare a casei, aplicații de calcul și dispozitive de consum.

Ca furnizor de soluții de sistem complete, Microchip oferă un portofoliu larg, care simplifică aplicațiile IoT și IIoT, atunci când modulul WFI32E01PC se ‘împerechează’ cu alte componente Microchip de top, precum ar fi familia KSZ8081 de transceivere PHY Ethernet, familia MCP2542WFD de transceivere CAN, cu senzori și tehnologii radio inclusiv Bluetooth® Low Energy (BLE), Long Range (LoRa®) și IEEE® 802.15.4. Prin abordarea unei soluții de sistem bazată pe produsele Microchip dispuneți de drivere software gata de utilizat, proiecte de referință hardware și reduceți semnificativ atât riscul aferent proiectului, cât și timpul de lansare pe piață a produselor.

Instrumente de dezvoltare

Microcontrolerul WFI32E01PC de la Microchip este suportat de placa PIC32MZW1 Curiosity. Microchip oferă mai multe opțiuni pentru suport software și hardware. Suportul software include mediul de dezvoltare integrat MPLAB® X (IDE) al Microchip și mediul de dezvoltare software embedded MPLAB Harmony v3. Instrumentele de suport includ un depanator și un conector pentru programare serială ‘in circuit’ (existente pe placă) pentru MPLAB Snap, MPLAB PICkit™ 4 sau un programator / depanator extern MPLAB ICD 4.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu