Cum să alegeți între roboții colaborativi și roboții industriali tradiționali

by donpedro

Adesea, roboții colaborativi sunt încadrați în aceeași categorie cu roboții industriali tradiționali. Nimic mai fals. Pot fi utilizați cu ușurință în orice industrie, dar diferă de cei tradiționali în foarte multe aspecte. Aceasta nu este singura concepție greșită cu privire la roboții colaborativi. Informațiile următoare vă vor ajuta să faceți comparație între roboții colaborativi și roboții industriali tradiționali, pentru a risipi unele concepții greșite des întâlnite.

Coboții nu sunt roboți industriali

Coboții au fost concepuți să fie ușori și simplu de utilizat, însă coboții de astăzi sunt, de asemenea, instrumente industriale puternice care pot fi integrate cu utilaje existente și alți roboți prin PLC-uri și software sofisticat de programare.

Coboții sunt singurii roboți colaborativi

Aproape orice robot poate fi considerat colaborativ dacă are mecanismele de siguranță adecvate (conform standardului ISO / TS 15066). Dar coboții sunt singurii roboți care au fost proiectați special pentru a funcționa alături de oameni și care oferă, de asemenea, versatilitate, ușurință în utilizare, amprentă mică și accesibilitate care ajută la definirea roboticii colaborative.

Coboții sunt întotdeauna siguri de utilizat în apropierea oamenilor

Fiecare aplicație automatizată cu care oamenii lucrează necesită o evaluare a riscurilor – inclusiv coboții. Pe baza evaluării, o aplicație colaborativă poate necesita în continuare mecanisme de siguranță, cum ar fi perdele protectoare, covorașe de siguranță sau viteza redusă a robotului. Dar coboții sunt concepuți pentru a fi utilizați într-un spațiu de lucru colaborativ și au mecanisme de siguranță încorporate pentru a sprijini această utilizare. Marea majoritate a roboților Universal Robots sunt folosiți fără cuști de siguranță.

Coboții nu duc la concedierea oamenilor

Industria prelucrătoare se confruntă cu provocări mari în ce privește forța de muncă, atât la nivelul retragerii celor ajunși la vârsta pensionării, cât și al interesului tot mai scăzut al persoanelor tinere în această zonă. Astfel, coboții nu înlocuiesc muncitorii, ci îndeplinesc sarcinile repetitive pentru care companiile pur și simplu nu pot găsi personal. Cu ajutorul coboților, producătorii pot reduce numărul de lucrători umani necesari pentru sarcini monotone sau predispuse la a provoca accidente și îi pot redistribui pe aceștia în activități cu valoare mai mare. Adesea, sosirea coboților sporește semnificativ competitivitatea globală a producătorilor, permițându-le să depășească concurenții din țările care plătesc salarii scăzute, să relocheze munca și să angajeze mai multe persoane la nivel local.

Coboții nu sunt lenți

Cu dispozitive de siguranță suplimentare instalate, cum ar fi covorașe de siguranță sau perdele de protecție, un cobot poate lucra mai rapid decât un om și se poate opri sau își poate reduce viteza odată ce o persoană intră în zona de lucru. Chiar și în aplicațiile care gestionează sarcini la aceeași viteză cu care ar lucra și un angajat, coboții o fac în mod constant, fără oprire sau încetinire în timp, ceea ce crește de obicei productivitatea și calitatea.

Coboții sunt ideali pentru manipularea de precizie

Coboții sunt potriviți pentru sarcini foarte precise de finisare, asamblare și electronică. Coboții e-Series de la Universal Robots oferă acum o repetabilitate de 30 microni (0.03 mm) pentru modelele UR3e și UR5e și 50 microni (0.05 mm) pentru UR10e și UR16e. Cu senzorul de forță / cuplu încorporat, centrat pe unealtă, e-Series poate gestiona aplicații în care feedback-ul forței este esențial pentru a obține rezultate uniforme și repetabilitate.

De când roboții colaborativi au apărut în scenă acum un deceniu, au făcut automatizarea accesibilă pentru multe organizații pentru care robotica tradițională nu era la îndemână. Dar automatizarea adecvată înseamnă evaluarea specifică a situației pentru a face cea mai bună alegere. Industria se schimbă rapid și noile capacități robotice creează confuzie între roboții colaborativi și cei industriali. În același timp, organizațiile de standardizare oferă instrucțiuni pentru a menține lucrătorii în siguranță, deoarece aceștia interacționează cu roboții într-o gamă largă de aplicații și medii.

Comparație între roboții colaborativi și roboții industriali tradiționali

Dacă aveți nevoie de Luați în considerare un robot industrial tradițional Luați în considerare un robot colaborativ (COBOT)
Abilitatea de a redistribui cu ușurință robotul la diferite procese / sarcini X
Abilitatea de a programa și configura robotul intern X
Volum foarte mare în producția la viteză mare (depășind 1m/s) X
Sarcină utilă care depășește 16 kg (32 lbs) X
Acoperire care depășește 1300 mm (51,2 in) X
Modificări minime ale aspectului de producție existent X
Muncitorii pot intra în raza robotului pentru a-și îndeplini sarcinile X
Opțiuni de integrare cu alte utilaje și roboți X X
Cost inițial redus și recuperare a investiției în mai puțin de un an X
Abilitatea de a derula procese cu puțini sau fără angajați X X
Automatizarea proceselor sau produselor care nu se vor schimba în timp X X
Unboxing și configurare foarte rapide X

 

Universal Robots

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu