Murata aniversează 15 ani de la producerea primei baterii de ceas din lume fără mercur

by donpedro

Murata sărbătorește, la sediul propriu, 15 ani de producție de baterii de ceas fără mercur. Mercurul este un poluant foarte dăunător faunei sălbatice și ecosistemelor. Expunerea la mercur dăunează sănătății umane și periclitează dezvoltarea fătului și a copiilor mici.

Experienta tehnologică Murata se întinde pe parcursul a patru decenii. Fabrica de micro-baterii certificate ISO9001 / ISO14001 (achiziționată de la SONY în 2017) a început producția de baterii cu oxid de argint în 1977. Acolo a fost inventată prima baterie din lume cu oxid de argint și fără mercur, în 2004, iar producția în serie a început în 2005. Până în prezent, Murata a produs peste 4 miliarde de micro-baterii cu oxid de argint fără mercur, salvând, datorită noii tehnologii, 3,200 kg de mercur care s-ar fi scurs din bateriile uzate.

Marca Murata este recunoscută pe scară largă, de către marile branduri de ceasuri, ca fiind producătorul cu cea mai mare cotă din piața bateriilor de ceas. Compania își consolidează în continuare poziția pe piața globală a micro-bateriilor prin lansarea, în 2019, a propriei mărci de baterii de ceas, seria SR.

Murata oferă acum un portofoliu extins de soluții pentru micro-bateriile care susțin o gamă tot mai largă de aplicații. Acestea includ monitorizarea presiunii în anvelope și intrarea fără cheie în autovehicule; pompe de insulină și endoscopie cu capsule pentru dispozitive medicale; noduri de senzori și dispozitive de urmărire pentru aplicații IoT.

Referințe: https://solution.murata.com/en-eu/products/microbatteries_watch/

Murata

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu