Microchip lansează pachetul software de instrumente grafice Ensemble – fără licență și redevență – pentru a accelera dezvoltarea interfețelor grafice cu utilizatorul bazate pe Linux®

by donpedro

Interfețele grafice cu utilizatorul (GUI) și display-urile interactive (touchscreen) oferă experiențe intuitive ale utilizatorilor într-o gamă largă de aplicații, de la robotică și control al mașinii la interfețe cu utilizatorul în domeniul medical, instrumente de bord pentru autovehicule și sisteme de automatizare casnice sau pentru clădiri comerciale. O interfață grafică bine concepută permite utilizatorilor să proceseze informațiile mai rapid și să interacționeze mai eficient cu un dispozitiv. Microchip Technology Inc a lansat un nou set de instrumente de dezvoltare GUI pentru portofoliul său de microprocesoare pe 32-biți (MPU), pe Linux, care ajută proiectanții de display-uri grafice industriale, medicale, de consum și pentru industria auto să minimizeze costurile de dezvoltare și să reducă timpul de lansare pe piață.

Noul set de instrumente grafice EGT (Ensemble Graphics Toolkit) de la Microchip este o suită open-source gratuită C++ GUI pentru seriile de microprocesoare ale companiei – SAMA5 și SAM9 – bazate pe nucleele Arm® Cortex®–A5 și ARM926EJ-S™, inclusiv pentru dispozitivele SiP (System-in-Package) și SoM (System-on-Module). Ensemble Graphics Toolkit este optimizat pentru microprocesoarele Microchip pe 32-biți care rulează sistemul de operare Linux. Dispunând de accelerator hardware, inclusiv de controlere grafice și decodificatoare video (atunci când este cazul), setul de instrumente oferă o experiență de utilizare de înaltă performanță pentru afișajele grafice cu o rezoluție de până la 1024 × 768 pixeli (XGA).

Codul optimizat reduce dimensiunea memoriei și, implicit, minimizează costurile cu lista de materiale (BOM). Eficiența soluției Microchip în comparație cu alte soluții grafice care se bazează pe nuclee mai puternice și pe accelerare grafică 3D permite crearea unei interfețe grafice mai performante pentru microprocesoarele Microchip, extrem de eficiente energetic. În plus, Ensemble Graphics Toolkit și Linux pot fi optimizate pentru o pornire rapidă la rece (fast cold boot) – cu durate de pornire mai mici de trei secunde de la resetarea la rece – acestea fiind esențiale în aplicațiile auto, cum ar fi grupurile de display-uri din tablourile de bord.

Ensemble Graphics Toolkit de la Microchip este disponibil fără licență sau drepturi de autor pentru toți dezvoltatorii de interfețe grafice. Ensemble Graphics Toolkit este o completare a framework-ului Microchip de dezvoltare software embedded MPLAB® Harmony Graphics Suite, creat pentru aplicații bare-metal/RTOS – de asemenea gratuit și fără redevențe.

(n.red.: “Bare metal” este un sistem computerizat fără un sistem de operare de bază (OS) sau aplicații instalate. Reprezentă ansamblul hardware, structura și componentele unui computer în care pot fi (sau nu) instalate firmware-ul sau utilitarul software de bază (BIOS)).

Setul de instrumente este complet integrat cu sistemul de operare Linux4SAM și suport LTS (Long Term Support) Linux. Pe lângă faptul că Linux4SAM suportă familiile de microprocesoare Microchip, acesta conține suport pentru drivere pentru o gamă largă din componentele sale, inclusiv familia maXTouch® de controlere touchscreen, dispozitive de stocare, managementul puterii și dispozitive analogice și componente și module de rețea cu fir și fără fir. Linux4SAM este actualizat în mod regulat și suportă toate microprocesoarele Microchip pe toată durata lor de viață.

Instrumente de dezvoltare

Ensemble Graphics Toolkit de la Microchip este un software complet și o suită de instrumente. Microchip oferă instruire și asistență în întreaga lume. Accesați acum www.microchip.com/EGT.

Prețuri

Ensemble Graphics Toolkit este disponibil gratuit și fără licență pentru toți utilizatorii și include suport complet de la Microchip. Se bazează pe licența permisivă open source Apache 2.0.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu