METRAHIT IM XTRA – All-in-one: Multimetru și Miliohmmetru, Megohmetru, Tester pentru bobine, Logger de date.

by donpedro

METRAHIT IM XTRA. GOSSEN-METRAWATT (Germania) a lansat pe piață un multimetru portabil, extrem de robust, conceput pentru utilizare pe teren. Este pretabil pentru mentenanță, repararea și diagnoza mașinilor electrice, unităților și sistemelor de antrenare – aplicații în domeniile auto, energie, automatizări și în industria aeronautică.

Funcții “vedetă” ale multimetrului:

  • Miliohmetru cu conectare în 4 fire (măsurătoare tip Kelvin) la 200mA sau 1A.

Măsurarea rezistențelor de ordinul miliohmilor cu ajutorul sondelor Kelvin – metoda cu 4 fire (pentru compensarea rezistenței cablurilor de măsură și a cleștilor, deoarece aceste influențe nu trebuie neglijate atunci când se măsoară rezistențe foarte mici); curentul de măsurare poate fi setat la 200 mA sau la 1A. Aplicațiile cuprind măsurarea rezistențelor de contact, de exemplu la îmbinările sudate și nituite de pe suprafețele exterioare ale aeronavelor (testul de protecție împotriva trăsnetului) și verificarea legării echipotențiale. În cazul vehiculelor hibride și electrice, verificarea se realizează în conformitate cu standardul UN ECE R100.

Măsurarea rezistenţelor ohmice cu 2 fire (Rlow), utlizând un curent de test de 200 mA. Măsurarea rezistențelor mici conform EN 61557-4/VDE 0413, pentru conductoare de împământare și echipotențializare.

  • Tester de izolație cu tensiune de test de la 50V la 1000V cu detectarea tensiunii de interferență

Dacă în timpul măsurătorii rezistenței de izolație este detectată o tensiune de interferență mai mare de 15VAC sau 25VDC, pe ecran va apărea un mesaj de eroare, după care are loc comutarea automată la măsurarea tensiunii TRMS AC+DC la 1 MΩ

Indexul de polarizare (PI):

Când se aplică tensiunea de testare, se măsoară rezistența de izolare după un minut și după zece minute. Indicele de polarizare este raportul care rezultă din cele două valori măsurate. În cazul unităților de antrenare electrice, o valoare de cel puțin 2 indică o izolatie intactă și o valoare mai mare de 4 indică o izolatie foarte bună.

Raport de absorbție a dielectricului (DAR):

Practic vorbind, testul raportului de absorbție este o măsurare rapidă a indicelui de polarizare. Valorile ISO măsurate după 30 și 60 de secunde sunt utilizate pentru a genera un raport.

 

  • Tester pentru bobine cu tensiune de test de 1000V.

Testarea este realizată cu o gamă de inductanțe variind de la 10 μH pană la 50 mH (la 100 Hz) în combinație cu adaptorul de testare a bobinelor (opțional).

Conform standardelor DIN, această gamă corespunde motoarelor cu puteri aproximativ între 15 KVA și 80 MVA. Producătorul va folosi un adaptor pentru motoare de puteri medii.

Alte caracteristici deosebite:

  • Interfețe Bluetooth / WiFi și USB
  • Afișaj grafic color, cu bargraf analogic
  • Funcţie ABS: borne cu blocare automată la comutarea pe funcţie pentru protecţie maximă. Aceste borne previn conectarea incorectă a cablurilor de măsură precum și a domeniului de măsură. Prin urmare, este exclus pericolul pentru utilizator, instrument și obiectul testat ce poate rezulta dintr-o eroare de operare. Patent METRAWATT.
  • Licență IQ Business Starter inclusă (software performant de tip bază de date)
  • Buton “print”: transferă valorile măsurate către software, prin simpla apăsare a unui buton
  • Secvențe programabile: rutine de testare cu stocarea datelor
  • Control prin intermediul tastelor: start / stop și memorează
  • Data-logger (înregistrator pe termen lung)
  • Sursă de alimentare modulară: acumulator standard litiu-ion, ușor de schimbat, modul WPC opțional pentru încărcare inductivă (fără fire) și adaptor de la rețea către USB; înlocuirea modulului de alimentare se poate realiza fără întreruperea circuitului de măsură, datorită bornelor protejate la atingere
  • Certificat de calibrare DakkS inclus

 Multifuncţional pentru maşini electrice:

METRAHIT IM XTRA este un instrument portabil, cu funcții complete de multimetru, oferind posibilitatea efectuării tuturor testelor de siguranță relevante pentru identificarea defectului și diagnoza mașinilor electrice: Vca, Vcc, Vca+cc, Vfil, Aca, Acc, Aca+cc, Afil, Hz, RPM, Ω, µF, ºC, continuitate / diodă, %, RPM, filtru trece-jos, True RMS CA / CA+CC, banda de frecvenţe 100 kHz (V&A)

Discuta cu specialistul nostru:
Project Manager Ionuț Gaucă
Tel.: 0731 570 381
email: ionut.gauca@arc.ro

ARC BRAȘOV SRL este partener autorizat GOSSEN-METRAWATT în România
Pentru detalii discutați cu specialiștii noștri.

Tel: 0268 472577 | arc@arc.ro | www.arc.ro | Blog.arc

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu