ESD – PREZENTARE GENERALĂ

by donpedro

Descărcarea antistatică – denumită în general ESD (descărcare electrostatică) – este transferul sarcinilor între obiecte cu potențial electric diferit. Încărcările electrostatice sunt create atunci când două materiale diferite sunt frecate sau separate. Exemple zilnice de astfel de situații includ mersul pe podeaua sintetică, frecarea hainelor sintetice, mișcarea containerelor de plastic sau înlăturarea benzii adezive.

Descărcările de acest tip sunt caracterizate de tensiune înaltă, care la umiditatea aerului sub 20% poate ajunge până la 30 kV. La aceste valori, componentele electronice se pot deteriora cu ușurință. De exemplu, sensibilitatea ESD a componentelor selectate poate fi dată:

VMOS – 30-1800 V, MOSFET – 100-200 V, GaAsFET – 100-300 V, EPROM – 100 V, JFET 140-7000 V. Deteriorarea componentelor poate duce la producerea de echipamente electronice defecte, cu o serie de consecințe potențiale – costuri crescute, pierderea reputației și în cazuri extreme, chiar necesitatea returnării produsului. Prin crearea unor zone (arii) protejate electrostatice (EPA) proiectate și echipate corespunzător, acest risc este, în general, redus atât în timpul producției, cât și în perioadele de service ale dispozitivelor electronice.

Oferta de mobilă și îmbrăcăminte antistatică a premiatului și recunoscutului brand polonez REECO merită o atenție deosebită.

MOBILIER ESD

Mobilierul din oferta REECO răspunde acestor tendințe, îmbunătățind organizarea și reducând spațiul necesar pentru stațiile de lucru. Soluțiile sunt de natură modulară, ceea ce înseamnă că pot fi ușor configurate și adaptate la aproape orice industrie și tip de activitate. Astfel, puteți plasa instrumentele și componentele de lucru la îndemâna angajaților.

Acest lucru este obținut printr-o gamă largă de rafturi, cutii, panouri și suporți de montare disponibile pentru a fi utilizate în cea mai largă gamă posibilă de situații. Sistemul creat permite angajatului să își îndeplinească sarcinile mai repede, fără a pierde timpul căutând lucruri și mișcându-se prin jur și crește eficiența muncii, reducând riscul de accidente legate, de exemplu, de mișcările sale bruște cu o sarcină.

Riscul de boli profesionale asociate cu degenerarea coloanei vertebrale este, de asemenea, redus la minimum datorită bancurilor cu reglare electrică. Astfel, se permite o schimbare frecventă a poziției de lucru de la poziția de ședere la poziția în picioare, ceea ce este recomandat și este un standard de sănătate și siguranță de mult timp, în țările dezvoltate. Prin urmare, introducerea de soluții ergonomice adecvate face posibilă atât reducerea numărului de stații de lucru necesare prin creșterea eficienței muncii, cât și reducerea costurilor directe și indirecte rezultate din accidentele de muncă.

Mobilierul și mai ales stațiile de lucru antistatice au o structură verticală și se bazează pe o ramă portantă, care este așezată deasupra bancului, în fața operatorului, făcând posibilă plasarea în raza acestuia a tuturor echipamentelor și instrumentelor.

Acest aspect permite o reducere semnificativă a spațiului necesar pentru o singură stație de lucru și, la scară largă, la nivelul întreprinderii, reduce adesea dimensiunea necesară a spațiului de producție și a costurilor asociate cu până la 50-60%.

CUM SĂ ALEG MOBILIERUL?

În ce tip de aparate și echipamente va investi o anumită companie depinde puternic atât de obiectivele sale pe termen lung, cât și de situația în care se află la începutul investiției. În domeniul mobilierului industrial, e posibil ca unii clienți să fi avut experiențe negative cu realizarea stațiilor de lucru pentru nevoile lor, fie că le-au creat pe cont propriu, fie prin externalizarea către subcontractori. O abordare minimalistă poate duce la costuri cu materiile prime mult mai mari, precum și la costuri suplimentare în ceea ce privește achiziția instrumentelor și a timpului necesar pentru alegerea echipamentelor potrivite.

Chiar dacă se întrevăd unele economii inițiale, atunci când toate costurile sunt luate în considerare, acestea devin neglijabile. Mobilierul produs în acest fel este – prin însăși natura sa – încărcat de probleme care vor deveni evidente în timp. Orice încercare de extindere sau reconfigurare a organizării unui loc de muncă sau a stațiilor de lucru presupune parcurgerea întregului proces de proiectare și fabricație a acestuia sau a elementelor sale noi, de la început. Mobilierul REECO reflectă 25 de ani de experiență a producătorului în această industrie, cunoașterea soluțiilor care funcționează pe termen lung și de care clienții sunt mulțumiți.

Aici, cheia este modularitatea și menținerea unui standard ridicat constant, precum și repetabilitatea și compatibilitatea producției de-a lungul anilor.

Acest lucru permite clienților noștri să investească doar în elementele de care au nevoie în prezent, știind că, dacă este nevoie să modifice linia de producție, pot demonta construcțiile existente și adăuga altele noi în orice moment. Disponibilitatea completă a produselor pentru client – toate componentele standard sunt existente pe stoc – este un element cheie al politicii producătorului. Acest lucru permite un confort deosebit clienților, care pot fi siguri că cerințele liniilor lor de producție pot fi soluționate chiar peste noapte și distinge producătorul RENEX Group față de alte soluții de import. În același timp, datorită potențialului producătorului autohton, precum și a unui know-how tehnologic corespunzător, este posibilă fabricarea unor elemente personalizate, compatibile cu modulele REECO standard, într-o perioadă scurtă de timp.

CE AFECTEAZĂ CALITATEA SOLUȚIILOR?

Calitatea componentelor sistemului REECO se datorează în mare parte materiilor prime utilizate. Acest mobilier este realizat din oțel.

Astfel, mobilierul este mult mai durabil și mai puțin sensibil la deformare în comparație cu soluțiile alternative din aluminiu. Învelișul de protecție antistatic sau straturile antibacteriene trezesc – mai ales acum, în timpul pandemiei COVID-19 – un interes deosebit antreprenorilor aflați în căutarea de soluții pentru reducerea la minimum a riscului epidemiologic, în special în cazul instalațiilor care funcționează non-stop, unde angajații cu schimburi succesive stau lucrează aceleași stații de lucru. Utilajele de producție a mobilierului dispun de același sistem de pregătire și protecție a suprafeței mobilierului precum cel folosit pentru fabricarea elementelor din industria aviației, astfel încât, acesta poate fi folosit fără vopsire suplimentară de până la 30 de ani. Mobilierul este un produs special creat pentru a fi utilizat în zonele EPA, unde sunt produse, asamblate sau reparate dispozitive electronice electrostatice sensibile. Din acest motiv, toate suprafețele sunt acoperite cu straturi antistatice de top. Industria de producție și de reparații dispozitive electronice este conștientă de importanța utilizării protecției ESD de înaltă performanță.

CUM SĂ ALEG ÎMBRĂCĂMINTEA?

Primul pas, destul de evident, este selectarea soluțiilor dovedite și certificate. Este important să ne asigurăm că proprietățile îmbrăcămintei pe care le folosim sunt confirmate de instituții independente și respectă standardele de utilizare în zonele EPA. Cea mai ușoară cale de început este să verificați dacă produsul este marcat CE. Prin aplicarea acestui semn pe produsul său, producătorul declară că îndeplinește cerințele tuturor directivelor referitoare la acesta.

Următorul pas pentru reducerea la minimum a riscului este de a ține cont de procedurile de spălare și întreținere a îmbrăcămintei. Îmbrăcămintea antistatică nu trebuie spălată în condiții necontrolate, nici chiar în spălătorii comerciale, care nu sunt specializate în acest domeniu. În urma recomandărilor producătorului, procedurile adecvate pot fi puse în aplicare în propriile structuri sau delegate unei terțe părți. Furnizorii de îmbrăcăminte de încredere ar trebui să ofere servicii de întreținere continuă.

Un alt aspect cheie este calitatea, deja menționată. Selectarea materialelor adecvate, testate și precizia în fabricație fac diferența între încrederea că produsul are și își menține proprietățile antistatice și riscul inutil. Pentru a putea evalua în mod corespunzător calitatea produsului, este important să aflați părerile utilizatorilor pe termen lung, precum și să acordați atenție la modul în care este finisat acest tip de îmbrăcăminte.

Atunci când alegeți îmbrăcăminte ESD, nu trebuie să treceți cu vederea confortul de utilizare. Îmbrăcămintea trebuie să fie bine croită pentru a nu împiedica mișcarea și, în același timp, suficient de confortabilă pentru a putea executa sarcini precise.

De asemenea, trebuie amintit că îmbrăcămintea pe care o alegem va fi purtată în fiecare zi de către toți angajații din zona ESD. O îmbrăcăminte incomodă și inconfortabilă, cum ar putea provoca abraziuni sau iritații ale pielii, va genera cu siguranță o reducere a productivității.

Asigurarea confortului utilizatorului va fi întotdeauna mai ușoară dacă alegem o marcă cu o gamă largă de produse. Acest lucru se aplică în special la mărimi, tipuri de îmbrăcăminte și croieli pentru a se potrivi cu diferitele siluete – atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Un element important este și posibilitatea personalizării îmbrăcămintei, prin brodarea logo-ului companiei sau crearea de îmbrăcăminte în diverse variante de culori. Aceste soluții estetice, dar și practice, permit – prin îmbrăcăminte – identificarea angajaților din anumite departamente ale companiei. Avantajul rezultat din cooperarea directă cu producătorul sau furnizorul acreditat este evident.

După cum se poate vedea, alegerea îmbrăcămintei potrivite nu este atât de simplă pe cât ar putea părea. Prin urmare, este bine să se urmărească recomandările expertului. În piața poloneză un astfel de expert este RENEX – furnizor de top de echipamente pentru industria electronică. Datorită experienței de 30 de ani în domeniu, compania cunoaște, fără îndoială, realitatea producției și serviciilor din această industrie. Timp de 15 ani, sub marca sa REECO, compania produce, de asemenea, echipamente, îmbrăcăminte și accesorii pentru zonele EPA și laboratoare.

REECO, în afară de îmbrăcămintea ESD de cea mai înaltă calitate, în conformitate cu misiunea sa de a furniza servicii complete clienților săi, oferă și mobilier industrial pentru zone ESD și echipamente, cum ar fi benzi antistatice cu fir de împământare și covorașe antistatice – pentru bancuri și podea – anti oboseală. Acest lucru asigură o protecție completă în zona EPA.

Oferta REECO include, de asemenea, îmbrăcăminte concepută pentru camere curate, unde îmbrăcămintea este unul dintre factorii critici din spatele fiabilității și siguranței proceselor. De asemenea, merită menționat că RENEX, sub mărcile CLEANROOM și CLEANSYS, oferă și o gamă completă de servicii și produse pentru astfel de zone.

Alegând soluții complete ale brandului REECO, coordonatorii și angajatorii ESD au garanția produselor de cea mai înaltă calitate, create de specialiștii din industrie.

Contact:

Andrei Bratanov – National Sales Manager
Strada Văliug, nr. 32, Sector 1
13986 București, ROMÂNIA

T: +40 799 774 330
E:
Andrei.Bratanov@renex.ro

RENEX

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu