Universal Robots își extinde rețeaua de distribuitori în România și semnează un parteneriat cu Vestra Industry

by donpedro

În calitate de partener principal al companiilor din România pentru automatizare și dezvoltare, Universal Robots a încheiat un acord cu cel de-al cincilea partener din România, Vestra Industry, una dintre companiile lider în domeniul distribuției soluțiilor de automatizare. Aportul Vestra Industry, companie cu un portofoliu solid și stabil de clienți și cu o prezență eficientă la nivel național, va facilita extinderea ofertei de coboți către industrii țintă ale Universal Robots, cum ar fi: farmaceutică, alimentară, precum și prelucrarea lemnului.

Implementarea coboților e văzută de multe companii drept cea mai bună cale de a rămâne competitive pe piața europeană. Deja aproape 28% din IMM-urile românești planifică robotizarea în următorii 3 ani conform unui studiu derulat recent de Universal Robots în România. Dintre acestea, aproape toate au enumerat drept principale motive pentru automatizare creșterea calității și volumului de producție.

„Tendința antreprenorilor din România este clar una în direcția automatizării, în linie cu trendurile globale. Companiile care adoptă mai ales acum soluția automatizării și roboților colaborativi vor obține un avantaj competitiv pe piețe regionale, cât și o revenire mai rapidă după provocările economice aduse de actuala perioadă. Prin preluarea activităților repetitive de către coboți, angajații se vor putea reprofila pe activități cu productivitate și valoare adăugată mai mare. Contrar unor mituri, integrarea roboților colaborativi alături de angajați duce la dezvoltarea companiei și angajarea mai multor persoane prin creșterea activității. Am încredere că împreună cu Vestra Industry vom ajunge la multe noi companii din piață”, a declarat Răzvan Isac, Channel Development Manager România și Balcani, Universal Robots.

„Calea spre succes vine din relația pe care o ai cu partenerii tăi; fie ei furnizori, clienți sau colaboratori. Ca să construiești un puzzle ai nevoie ca toate piesele să fie exact acolo unde trebuie”, a completat Vlad Valeriu Iftime, directorul general Vestra Industry.

Avantajele competitive ale coboților sunt multiple și includ, versatilitatea și mobilitatea acestora, programarea facilă, siguranța sporită, dar și costul accesibil comparativ cu roboții industriali clasici. Aceștia pot fi deplasați cu ușurință oriunde este nevoie de ei și susține angajații în cele mai complexe sarcini în deplină siguranță la locul de muncă. Chiar și cel mai puțin experimentat angajat poate programa cobotul pentru sarcinile necesare într-un timp scurt mulțumită UR Academy, platforma online gratuită de pregătire pentru utilizarea coboților. Roboții colaborativi UR, pot desfășura activități diferite, mulțumită aplicațiilor numeroase devoltate de parteneri, cum sunt mașini unelte, asamblare, ambalare și paletizare, șlefuire, sudură, verificarea calității și altele.

Universal Robots

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu