Tehnologie versus Coronavirus

by donpedro

Principalul furnizor din portofoliul Aurocon COMPEC, RS Components, împreună cu producători mari din domeniul industrial precum BARTH® Elektronik GmbH, Maxim Integrated, Microchip și STMicroelectronics oferă în această perioadă dificilă produse și soluții care vă pot ajuta să vă desfășurați activitatea în condiții de siguranță.

Mii de produse pentru mentenanță și protecție pot fi găsite pe ro.rsdelivers.com. Acestea pot fi folosite în fabrici, clădiri de birouri, dar și pentru facili­tarea lucrului de acasă, păstrând însă productivitatea.

Inteligența artificială și tehnologia și-au dat mâna pentru lupta împotriva pandemiei. Încă de la primele rapoarte furnizate de China despre situația din Wuhan, au apărut primele răspunsuri din sectorul tehnologic, pornind de la monitorizare până la luptă împotriva virusului. Sunt numeroase modalități prin care tehnologia este implicată în gestionarea crizei declanșate de COVID-19. În cele ce urmează vă prezentăm câteva dintre zonele/aplicațiile în care tehnologia a fost și este implicată în lupta împotriva COVID-19:

Îmbunătățirea echipamentelor de identificare a bolii: Viteza de diagnosticare joacă un rol deosebit în răspândirea infectării. Inteligența Artificială poate ajuta la diagnosticare.
Reducerea contactului direct dintre personalul medical și pacienți: Platformele de transmitere date și dispozitivele de tip roboți mobili, înlocuiesc interacțiunea directă.
Distribuirea de provizii și monitorizarea populației: Sistemele de tip dronă pot livra cu ușurință provizii medicale în mod rapid și eficient.
De asemenea, dronele au ajutat la patrularea în spații publice, pentru identificarea încălcării restricțiilor.
Dezvoltarea de materiale avansate pentru fabricarea rapidă de măști eficiente și echipamente de protecție
Dezvoltarea de mijloace de supraveghere a căilor de acces, pentru identificarea de exemplu a persoanelor cu febră.
În ceea ce privește diseminarea informațiilor, un rol foarte important l-au jucat sistemele de tip chatbot, unelte de comunicare esențiale pentru furnizorii de servicii. De exemplu furnizorii de servicii turistice trebuie să îi țină pe călători la curent cu toate problemele ce apar, precum și cu procedurile de călătorie.
Telemedicina permite diagnosticarea eficientă și tratamentul rapid, se urmărește evitarea aglomerărilor în unitățile sanitare.
Aparatele de ventilație au jucat și joacă un rol foarte important în gestionarea situațiilor grave. S-au propus numeroase soluții de urgență, unele bazate pe componente dezvoltate cu ajutorul imprimantelor 3D.
Sistemele de comunicație video au ajutat în această perioadă grea la menținerea legăturilor între oameni, organizarea de evenimente culturale, mutarea activităților de la locul de muncă acasă.

Propunere aplicație: Numărător de persoane – proiect inițiat ca urmare a Covid-19

Producătorul de PLC-uri miniaturale BARTH® Elektronik GmbH și RS Components și-au unit forțele pentru a dezvolta un proiect de ajutor în această perioadă cu restricții legate de distanță între persoane, număr maxim de persoane etc. În esență, proiectul este destinat pentru a număra persoanele care pătrund într-o cameră, determinând câte mai pot intra în funcție de limita impusă. BARTH® Elektronik a furnizat ideea, iar componentele necesare pot fi comandate de la RS.

Ideea a pornit de la provocarea cu care se confruntă în prezent mai multe companii. În spațiile cu trafic intens de persoane este necesară limitarea numărului de clienți prezenți în același timp într-o încăpere. A angaja niște persoane special pentru acest lucru, sporește costurile implicate. O soluție alternativă o reprezintă bonurile de ordine, dar care la rândul lor ridică o problemă de igienă. De aceea, cea mai bună soluție ar putea consta din determinarea precisă și fără contact a numărului de persoane care intră într-o incintă.

Listă componente necesare
1 carcasă Hammond 1599, carcasă ABS de culoare neagră, IP54, 220 mm × 110 mm × 44 mm, Nr. stoc: 207-2091
2 senzori fotoelectrici retro-reflectivi RS PRO, detecție 0.05 → 7 m, PNP, Nr. stoc: 729-5117
1 adaptor de alimentare de la rețea, 24V 18W,
Nr. stoc: 175-2814
Display BARTH® CAN DMA-15, Nr. stoc: 174-5641
PLC miniatural BARTH®, Nr. stoc: 134-8863

Principul de funcționare al sistemului nu este greu, acesta constă în determinarea numărului de persoane care intră sau ies dintr-un magazin. Se compară numărul celor aflați în magazin cu o valoare prestabilită de dispozitiv. La depășirea valorii maxime, se aprinde un semnal vizual și sonor de oprire acces, până când o parte dintre cei aflați în magazin pleacă. Cele două bariere luminoase (729-5117) sunt utilizate pentru a determina direcția de mișcare, pentru a determina pe cei care intră și care ies, dând posibilitatea de a se ști diferența în timp real.
La acestea se adaugă un display BARTH® CAN DMA-15 (174-5641) protejat cu parolă, cu ajutorul căruia se poate stabili numărul maxim de persoane și care poate funcționa ca un semafor, cu verde atunci când este permis accesul și roșu, când accesul este interzis. Un PLC miniatural BARTH® (134-8863) procesează datele și controlează display-ul.

Toate componentele necesare pot fi găsite pe https://ro.rsdelivers.com. Iar mai multe detalii despre aplicație găsiți pe https://www.rs-online.com/designspark/ people-counter-project-for-covid-19. Aplicația nu necesită mai mult de o oră pentru a fi pusă în funcțiune, fiind simplă și eficientă.

Nu sunt necesari pași suplimentari, tot ceea ce este nevoie este oferit la adresa indicată. Punerea în funcțiune necesită montarea în locul dorit, alimentarea de la rețea, reglarea oglinzilor de siguranță pentru barierele luminoase și introducerea numărului maxim de persoane pe display.

Echipamente și accesorii de protecție: Imprimarea 3D implicată în stoparea răspândirii coronavirusului

Știați că locul cel mai contaminat din: case, spitale, centre de îngrijire, birouri și fabrici este banala clanță de la ușă?
Desigur că o ușă cu automatizare a deschiderii nu este întotdeauna posibilă, justificabilă sau utilă. Dezinfectarea clanțelor după fiecare utilizare nu este un lucru fezabil, ba chiar este imposibil. Pentru a ajuta împotriva răspândirii virusului, compania de imprimare 3D Materialise a distribuit gratuit fișierele de proiectare pentru dispozitive de deschidere ușă, ce pot fi realizate cu ajutorul unor imprimante 3D.
(https://www.rs-online.com/designspark/stop-the-coronavirus-spread-with-3d-printing).

Dacă dispuneți de propria imprimantă 3D, puteți să va imprimați propriile deschizătoare de uși de tip “mâini libere”!
Fișierele sunt disponibile în format STL, astfel că utilizatorii aplicației Design Spark Mechanical (https://www.rs-online.com/designspark/mechanical-download-and-installation) le pot descărca, adapta și printa acasă.
Pe de altă parte, tot în perioada acestei crize, s-a putut constata o criză mondială de echipamente de protecție în sistemul de sănătate și nu numai. Medici, precum și alt personal din zona sănătății, au avut mari probleme în procurarea de echipamente de bază pentru a se proteja atât pe ei, cât și pe pacienții lor. RS a participat activ în acțiunile de organizare și realizare dispozitive de protecție cu ajutorul imprimării 3D.
Mai multe detalii găsiți accesând link-ul: https://www.rs-online.com/designspark/ do-you-have-a-3d-printer-you-can-help-to-fight-covid-19.

Soluții de ventilație

Criza Covid-19 a mobilizat la acțiune producători și ingineri de pe tot globul, fiecare încercând să își aducă aportul în lupta împotriva pandemiei. RS Components împreună cu Maxim Integrated, Microchip și STMicroelectronics, sau implicat în dezvoltarea de dispozitive de ventilație: proiecte, componente și procese de producție.

Odată cu creșterea numărului de cazuri grave de COVID-19, a apărut o mare necesitate de sisteme de ventilație, ceea ce a pus la încercare inginerii, în dorința de a dezvolta soluții de astfel de sisteme. Pentru a ajuta în procesul de proiectare, RS Components a lucrat împreună cu Maxim Integrated, Microchip și STMicroelectronics pentru a oferi acces direct la lista de componente necesare și soluții dedicate de la fiecare dintre aceste companii.
Dispozitivele de ventilație sunt dispozitive mecatronice de înaltă complexitate, care nu necesită numai componente electronice, dispozitive de putere și conectori de înaltă calitate, ci și o plajă largă de consumabile de uz general. Printre acestea pot fi menționate tuburi, adaptoare, fitinguri, clipsuri, dispozitive de etanșare, sisteme de fixare. Au fost dezvoltate noi linii de fabricație, care au necesitat o mare varietate de unelte și echipamente de automatizare. Pe lângă soluțiile oferite împreună cu companiile de mai sus, se evidențiază și dispozitivul portabil de ventilație de la Medtronic – PB560, care suportă ventilație atât invazivă, cât și ne-invazivă.
RS Components continuă să actualizeze informațiile regulat, pentru a vă prezenta informații cu privire la produsele cele mai recente.

Viața ne rezervă mereu surprize, iar tehnologia, utilizată corespunzător, ne poate fi un aliat puternic în lupta cu încercările cărora trebuie să le facem față. Pa parcursul ultimilor 3 luni Aurocon COMPEC și RS Components am fost, ca întotdeauna, aproape de clienții lor și au răspuns permanent cerințelor acestora. Pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente informații și produse, vă invităm pe site-ul https://ro.rsdelivers.com

Autor:
Bogdan Grămescu
COMPEC-lOGOAurocon Compec
https://www.compec.ro

Aurocon COMPEC distribuitor autorizat RS Components

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu