Creați azi pentru marea inovație de mâine

by donpedro

Dacă sunteți ca mine, înseamnă că vă place inovația și tehnologia. Pentru mine, niciodată nu este suficient și sunt mereu în căutare de super gadget-uri, de idei și variante mai bune pentru a îmbunătăți lucrurile. Sunt convins că pentru majoritatea dintre voi, expresia „a fi producător” nu înseamnă ceva neobișnuit. Totuși, este greu de definit ce este un producător, deoarece oricine este sau poate fi un producător. Nu contează dacă ești un grădinar care încearcă să cultive legume, un om de știință care lucrează la un remediu pentru cancer sau – dacă ești ca mine – un creator de dispozitive electronice.

După părerea mea, cea mai importantă parte în a fi producător înseamnă să inovezi. Inovația este cea care modelează viitorul. Multe companii de renume au început într-un garaj, subsol sau pe bancheta din spate a unei mașini. Hewlett Packard, Harley Davidson, Apple și Digi-Key Electronics – sunt doar câteva nume care au început așa. Acești producători au avut momentele lor de revelație crezând în niște idei, care până la urmă au schimbat lumea în multe feluri. A produce nu înseamnă întotdeauna să creezi un lucru extraordinar, ci să te și bucuri de ceea ce faci și să înveți lucruri noi.

Atunci când te apuci de învățat, trebuie să existe și un profesor. Am petrecut ceva timp învățând pe cei mici tainele electronicii. Să dezvolți un proiect, pas cu pas, cu un grup mare de copii nu este foarte ușor. Începând cu o imagine de ansamblu asupra a ceea ce este proiectul și explicând că hardware-ul este un element fizic, iar software-ul este modul în care programezi elementul fizic poate fi interesant pentru unii, dar nu și pentru alții, care își pierd rapid interesul. Dar în momentul în care începeți cu o programare de tip ‘hands-on’, arătând copiilor cum să obțină ceva de la un computer conectat la un dispozitiv fizic, creat de ei, atenția lor este captată imediat. Partea mea preferată este atunci când le ofer timp pentru a inova și când văd cum mințile lor strălucitoare născocesc lucruri interesante. Este uimitor!

Dacă privim în urmă cu 20 de ani, era destul de greu să inovezi și să creezi lucruri cu ajutorul tehnologiei. În primul rând, ar fi trebuit să aveți cunoștințe vaste în electronică doar pentru a utiliza produsele, dar ați fi avut nevoie și de programe foarte scumpe, depanatoare și alte utilitare.

Astăzi, însă, acele bariere care îți puteau stopa ambițiile de a pătrunde în lumea producției și inovării nu mai există: o placă de circuit imprimat costă aproximativ zece dolari, există, de asemenea, licențe software gratuite, precum Arduino, Python și Makecode și nu în ultimul rând, există site-uri web, precum site-ul Digi-Key – Maker.IO – unde puteți găsi un conținut extrem de bogat și valoros de soluții și resurse, care vin de la profesioniștii din industrie, precum voi sau colegii voștri, pentru a vă ajuta să vă ghidați de la concept și până în faza de producție. Aici găsiți platforme care permit producătorilor să-și reducă foarte mult din costurile (și frământările) care apar chiar de la începutul proiectului. Mulți dintre noi, producătorii, încep cu un proiect deja creat, pe care îl dezvoltăm apoi după propriile noastre specificații.

În ultimii ani, am observant o creștere a “spațiilor pentru producători”, în toată lumea. Multe dintre acestea sunt în școli, în lumea afacerilor sau în garaje. Acestea sunt de obicei locații în care există instrumente destul de scumpe și care pot ocupa mult spațiu, precum tăietoare cu laser, imprimante 3D, utilaje pentru prelucrarea lemnului, aparate de sudură etc. Multe dintre aceste zone – numite Makerspaces – percep o mică taxă de membru sau pentru școlarizare, dar aceasta poate însemna o valoare adăugată importantă în timp.

Partea frumoasă în a crea ceva este că nu există nicio restricție de vârstă, nu există reguli de urmat, nimeni nu vă spune ce să faceți și puteți face asta oriunde. Oricine poate fi un producător și puteți face cu adevărat, orice. Îi încurajez pe toți producătorii, dar și pe aspiranți să verifice site-ul Digi-Key – Maker.IO – pentru a începe. Cine știe? Poate că inovația ta ar putea schimba lumea.

Autor: Kevin Walseth – Business Ecosystem Development Manager, Digi-Key Electronics

Digi-Key Electronics   |   https://www.digikey.ro

 

 

Urmăriți articolele din edițiile viitoare despre instrumentele, resursele, suportul tehnic și logistic oferite de Digi-Key.

 

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu