Tehnologie pentru orașele viitorului

by donpedro

Alimentarea cu energie a orașelor inteligente de mâine

Orașele inteligente nu mai sunt considerate o posibilitate îndepărtată. Cum zonele urbane consumă deja circa 75% din energia primară globală, este inevitabil ca dependența de energie să crească constant, pe măsură ce devenim mai conectați. Această tendință de creștere va crea o presiune semnificativă asupra rețelei electrice și o cerere pentru surse de energie mai fiabile, mai eficiente și mai curate. Soluția Eaton EnergyAware, care se sprijină pe tehnologia energetică de bază Eaton UPS-as-a-Reserve (UPS ca rezervă – UPSaaR) și răspunde acestor nevoi, asigurând susținerea necesară pentru a le da putere orașelor inteligente de mâine. Tehnologia este în dezvoltare din 2016 și a fost testată cu succes în centre de date din Norvegia, Suedia, Irlanda și Regatul Unit.

Creată ca urmare a tehnologiei evoluate și a unei noi generații de baterii litiu-ion, această tehnologie UPS are capacitatea de a realiza avantajul dublu de a contribui la creșterea surselor de energie regenerabilă și de a reprezenta un element care generează valoare. Poate să furnizeze energie în momentele de volatilitate a surselor regenerabile, să primească energie din rețea pentru a optimiza facturile la utilități și să contribuie la inițiativele de reglare a frecvenței, pentru a crea o sursă de venit suplimentară pentru operatori.

Fiabilitatea surselor regenerabile

În momentul de față, energiile eoliană și solară se află cel mai aproape de a satisface cererea în creștere pentru surse de energie verde. Acestea fiind spuse, problema volatilității surselor regenerabile încă reprezintă o preocupare majoră, făcând dificilă echilibrarea constantă de către furnizori a alimentării cu energie electrică.

Iată de ce soluția Eaton EnergyAware este esențială pentru succesul orașelor inteligente preocupate de mediu. Soluția Eaton joacă rolul de protecție decisivă în timpul anomaliilor energetice potențial dăunătoare și ajută rețeaua să echilibreze și să mențină frecvențele electrice. Această flexibilitate le oferă furnizorilor de energie o capacitate mai mare de a fi prevăzători și de a acoperi golurile create de volatilitatea surselor regenerabile. Existența unui sistem de stocare a energiei în cadrul unui centru de date elimină nevoia de a depinde de alte surse tradiționale, cum ar fi cărbunele, pentru a asigura stabilitatea rețelei, permițând o adoptare mai largă a energiilor regenerabile la nivelul întregii rețele.

Profitabilitate pentru utilizatorii de UPS

Existența unei surse constante de energie ieftină și fiabilă este indispensabilă pentru a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor din zonele urbane. UPS-ul Eaton EnergyAware reușește acest lucru facilitând utilizarea inteligentă a metodelor de producere a energiei. Asigurarea nivelului de energie necesar pentru toți locuitorii în orice moment va elimina blocajele și va reduce frecvența penelor de curent, cu atât mai mult cu cât presiunea asupra rețelei și a infrastructurii electrice continuă să devină din ce în ce mai complexă. Existența unui sistem de energie de rezervă are și avantajul suplimentar de reducere a costurilor pentru utilități în perioadele de consum energetic de vârf.

Pe măsură ce tot mai mulți proprietari de centre de date și alți mari utilizatori de UPS (cum ar fi aeroporturile și spitalele) adoptă această tehnologie, este probabil ca avantajele financiare să crească. Dispunând de un sistem de alimentare de rezervă, utilizatorii vor putea vinde energie către rețea atunci când este cea mai valoroasă și tarifele energetice sunt la cel mai ridicat nivel. Acest lucru va asigura o sursă fiabilă de energie în momente de volatilitate și va crea o sursă de venit suplimentară pentru cei care doresc să participe. În acest moment, veniturile obișnuite echivalează cu până la 50.000 EUR pe MW de energie alocată sprijinirii rețelei electrice, pe an.

Soluția EnergyAware de la Eaton contribuie, în esență, la susținerea orașului inteligent al viitorului, unul axat pe a le permite guvernelor, cetățenilor și firmelor să ofere un nivel superior de calitate a vieții, competitivitate economică și sustenabilitate.

Eaton

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu