Farnell adaugă o gamă nouă de soluții de putere inovatoare de la MPS

by donpedro

Farnell, distribuitorul de produse pentru dezvoltare, și-a îmbunătățit portofoliul de dispozitive semiconductoare cu o nouă gamă compactă de soluții de putere de înaltă eficiență energetică de la Monolithic Power Systems (MPS), pentru aplicații cu senzori pentru controlul mișcării. Chiar de la înființarea companiei, în 1997, MPS a brevetat multe tehnologii de top (inclusiv cea mai notabilă realizare, de integrare unui întreg sistem de putere pe un singur cip) care continuă să alimenteze sistemele lor extrem de integrate de astăzi. Misiunea companiei este simplă: să ofere soluții verzi, practice și compacte care ajută la reducerea consumului total de energie.

MPS este compania din domeniul semiconductoarelor de putere cu cea mai rapidă creștere, specializată în fabricarea de module de putere de mici dimensiuni, eficiente din punct de vedere energetic și ușor de folosit. Modulele sunt utilizate în mod obișnuit în sisteme industriale, infrastructuri de telecomunicații, aplicații cloud computing, auto și de consum. Inginerii proiectanți vor beneficia de modulele de putere specializate de la MPS, care integrează un număr mare de componente, inclusiv inductorul, capabile să livreze un întreg sistem de putere într-un singur dispozitiv. Integrarea tuturor componentelor într-o singură capsulă accelerează procesul de proiectare și oferă clienților o flexibilitate mai mare pentru a se concentra pe configurarea atributelor unui dispozitiv.

Modulele de putere de la MPS existente în oferta Farnell, includ:

  • MPM3695-25 – modul de putere scalabil la nivel industrial, complet integrat, ce dispune de o interfață PMBus. Poate livra un curent de vârf de până la 250A și un curent continuu de 200A, precum și o ieșire de joasă tensiune de până la 0.5V. Ideal pentru sisteme de telecomunicații și de rețea, acesta oferă o densitate de putere cu până la 60% mai mare în comparație cu soluțiile discrete POL (point-of-load) și oferă o linie principală de alimentare pentru multe dispozitive. Modulul de putere MPM3695-25 este disponibil în capsulă QFN-59 și dispune de o gamă largă de tensiuni de intrare/ieșire. Aceste caracteristici îl recomandă pentru utilizarea sa în echipamente industriale, servere și aplicații de calcul, precum și în aplicații de inteligență artificială FPGA/ASIC și de minerit de date (n.red.: proces de analiză a unor cantități mari de date și de extragere a informațiilor relevante din acestea folosind metode matematice și statistice).
  • MPM3822C este un modul de putere coborâtor (step-down) de foarte mici dimensiuni și zgomot extrem de scăzut disponibil în capsulă QFN-18, cu un inductor integrat, potrivit pentru aplicații unde spațiul este limitat, pentru dispozitive de stocare (SSD/HDD) sau dispozitive portabile. Furnizând un curent continuu de ieșire de până la 2A, fiind alimentat de la o tensiune de intrare în gama 2.75V … 6V, MPM3822C oferă o stabilizare excelentă a tensiunii de ieșire pe linie și sarcină, cu un EMI scăzut. Alte caracteristici cheie includ protecție la scurtcircuit, protecție ciclică la supracurent, precum și pini Enable (EN) și Power Good (PG) (n.red.: PG – stare de bună funcţionare), pentru secvențierea puterii.
  • MPM3811 este un convertor monolitic, coborâtor (step-down) în comutație, care integrează MOSFET-uri de putere și un inductor. MPM3811 livrează un curent continuu de 1A fiind alimentat de la o tensiune de intrare în gama 2.3V … 5.5V, cu o stabilizare excelentă pe linie și sarcină. MPM3811 este ideal pentru o gamă largă de aplicații, inclusiv DSP-uri de înaltă performanță, alimentare wireless, dispozitive portabile și mobile, precum și alte sisteme cu consum redus de putere.

Lee Turner, Director Global Dispozitive Semiconductoare și plăci SBC pentru Farnell a comentat: “MPS este un adevărat inovator în piața dispozitivelor semiconductoare, iar acest nou acord ne permite să oferim clienților soluții de putere de cea mai înaltă calitate, ideale pentru aplicații industriale, telecom, cloud, industria auto și de consum, în timp ce continuăm consolidarea portofoliului global de produse de putere al Farnell. Această gamă de produse de ultimă generație demonstrează în continuare angajamentul continuu al Farnell de a oferi clienților săi cele mai inovatoare soluții de putere care pot accelera procesul de proiectare și pot ajuta la aducerea produselor pe piață mai rapid. Mulți dintre clienții noștri implicați în procesul de proiectare se bucură de flexibilitatea de a utiliza soluții integrate de înaltă calitate astfel încât aceștia să se poată concentra pe alte componente critice hardware sau software.”

Farnell oferă o gamă extinsă de produse din portofoliul său complet de dispozitive semiconductoare pentru a sprijini inginerii de proiectare. De asemenea, Farnell oferă clienților acces gratuit la resurse online, fișe tehnice, note de aplicație, videoclipuri și seminarii web, precum și suport tehnic 24/5.

Gama de soluții semiconductoare de putere de la MPS este disponibilă pentru livrare imediată la Farnell pentru EMEA, element14 pentru APAC și Newark pentru America de Nord.

Farnell

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu