Calculatorul Raspberry Pi, lider de piață în segmentul dispozitivelor SBC, disponibil acum la Farnell cu o memorie de 8GB RAM

by donpedro

Farnell, distribuitorul de produse pentru dezvoltare, a anunțat lansarea unei noi variante a computerului Raspberry Pi 4 Model B cu 8 GB de memorie, oferind dublul capacității modelului de top existent pe piață. Memoria suplimentară îmbunătățește performanțele aplicațiilor cu volum intens de procesare de date, ceea ce face ca versiunea de 8 GB să fie o soluție atractivă atât pentru utilizatorii obișnuiți de computere desktop, cât și pentru pasionații, producătorii și dezvoltatorii profesioniști.

Oferind echilibrul perfect între procesare, stocare și costuri, noua placă de 8 GB este ideală pentru aplicații care necesită procesare în timp real a unor cantități mari de date cu latență minimă, cum ar fi gateway-urile de la marginea rețelei sau aplicațiile de viziune mașină și recunoaștere facială. Pentru aplicații de imagistică, funcționalitatea sa poate fi și mai mult îmbunătățită prin adăugarea noii camere Raspberry Pi High Quality de 12MP, cu obiective interschimbabile, ideală atât pentru aplicații profesionale de tip viziune computer (n.red.: Computer Vision” studiază dezvoltarea de sisteme computaționale capabile să perceapă lumea din imagini și înregistrări video într-un mod inteligent, cât mai apropiat modului de percepție uman), cât și pentru pasionații de fotografie.

Utilizatorii de PC-uri tip desktop vor aprecia capacitatea mai mare de memorie, de 8 GB, care oferă navigare pe internet îmbunătățită, video streaming de ultra-înaltă definiție, jocuri în cloud și procesare de imagini fără întârziere sau latență.

Hardware-ul Raspberry Pi accelerează dezvoltarea și prototiparea aplicațiilor complexe, reducând foarte mult costurile atât pentru profesioniști cât și pentru start-up-uri. Acum, dezvoltatorii se vor concentra mai puțin pe hardware și vor putea acorda, în schimb, mai mult timp elementelor software cu valoare adăugată.

Computerul Raspberry Pi 4 Model B cu 8 GB păstrează caracteristicile cheie de performanță și conectivitatea pe care clienții le așteaptă, incluzând totodată:

  • Eficiență: Sistemul SoP (System-on-chip) BCM2711 de 28nm oferă o creștere semnificativă a eficienței energetice față de modelele anterioare.
  • Procesor: Un procesor cu patru nuclee ARM Cortex-A72 pe 64-biți tactat la 1.5GHz permite computerului Raspberry Pi 4 Model B să ruleze de până la trei ori mai rapid decât modelul anterior.
  • Video și Sunet: Două porturi micro HDMI suportă ieșire dual-display la rezoluții de până la 4K.
  • Conectivitate:
    • Două porturi SuperSpeed USB 3.0 permit viteze de transfer mai mari la dispozitivele de stocare a datelor (până la 5 Gbps).
    • Conectivitate True Gigabit Ethernet – permite viteze de date în rețea de până la 1Gbps.
    • Rețea wireless Dual-band de 2.4GHz și 5GHz – permite viteze de transfer de date în lumea reală mai mari de 100 Mbps. Certificarea de conformitate modulară permite ca placa să fie integrată în produsele finale cu teste de conformitate reduse semnificativ, îmbunătățind atât costul cât și timpul până la comercializare.
  • Memorie: Opțiuni de memorie LPDDR4 de 2GB, 4GB și acum 8GB.

Alte caracteristici cheie incluse:

  • Multimedia: decodare H.265 (4kp60), decodare H.264 (1080p60) și codare H.264 (1080p30); Grafică OpenGL ES 3.0; senzor de imagine.
  • GPIO: GPIO standard configurabil de utilizator cu 40-pini, cu compatibilitate completă înapoi și periferice suplimentare multiplexate UART, I2C și SPI.
  • Suport SD card: Slot pentru card Micro SD pentru încărcarea sistemului de operare și stocarea datelor.
  • Power over Ethernet: Suport PoE utilizând accesoriu HAT separat.

 Sarah Fawcett, Director de program la nivel global – SBC la Farnell a declarat: “Raspberry Pi a fost cel mai bine vândut calculator pe o singură placă din toate timpurile, fiind foarte apreciat de clienții noștri din întreaga lume. Memoria suplimentară și capabilitatea de procesare mai rapidă a datelor de care dispune computerul 8GB Raspberry Pi 4 Model B oferă clienților orientați spre proiectare o soluție hardware ușor de utilizat și scalabilă pentru a susține cerințele de memorie ale unei game largi de aplicații. Opțiunea de memorie îmbunătățită, împreună cu o gamă largă de accesorii suplimentare, recomandă Raspberry Pi ca fiind unul dintre cele mai flexibile și rentabile calculatoare pe o singură placă pentru utilizare comercială, profesională sau în sfera educațională.”

Eben Upton, Director de Vânzări la Raspberry Pi a declarat: “Suntem încântați că am lucrat cu Farnell pentru a aduce pe piață noul Raspberry Pi 4 cu memorie de 8GB. Am așteptat cu interes apariția noii versiuni după lansarea modelului Raspberry Pi 4 din Iunie 2019, iar acum și datorită relației strânse cu furnizorul nostru de memorii – Micron – a devenit în sfârșit realitate. Acest produs și viitorul sistem de operare bazat pe Debian, pe 64-biți, va oferi oportunitatea dezvoltării unei game largi de aplicații de top pentru platforma Raspberry Pi.”

Farnell este cel mai mare producător și distribuitor de computere Raspberry Pi. Compania a vândut, până în prezent, peste 15 milioane de unități.

La Farnell găsiți toate versiunile de calculatoare SBC Raspberry Pi, alături de un ecosistem divers de accesorii care permit utilizatorilor să construiască dispozitive pentru acasă, profesionale, educaționale sau comerciale. Accesoriile includ carcase, surse de alimentare, cabluri micro HDMI și noua cameră Raspberry Pi High Quality. Clienții pot beneficia de asistență tehnică 24/5, precum și de acces gratuit la resurse online valoroase pe site-ul Farnell și pe site-ul comunității de inginerie și de producători, element14.

Noua versiune a computerului Raspberry Pi Model B cu 8GB este disponibilă la Farnell în EMEA, element14 în APAC și Newark în America de Nord.

Farnell

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu