Integrarea ecranului tactil în diverse carcase

by donpedro

Ecranele tactile și afișajele pentru sistemele de control ale instalațiilor continuă să se extindă pe carcase și cutii utilizate în medii industriale. BOPLA asigură această dezvoltare cu o serie proprie de carcase BoTouch, dar integrează o funcție de montare ecrane ca dispozitive de intrare în toate carcasele standard BOPLA.

Cu gama sa de produse BoTouch, BOPLA oferă o serie de carcase din plastic și aluminiu, care permit montarea afișajelor standardizate de pe piață, de diferite dimensiuni, precum și ecrane tactile rezistive și capacitive. Folosind tehnologiile care au fost dezvoltate în acest scop, componentele pot fi, de asemenea, integrate în toate carcasele standard. Dacă clientul solicită, ecranul tactil poate fi combinat cu o tastatură convențională cu membrană. În unele aplicații, de exemplu, pentru domeniul medical sau în sectorul produselor alimentare, BOPLA oferă și soluții cu o membrană frontală continuă pentru ecrane tactile rezistive sau cu sticlă de acoperire pentru ecrane tactile capacitive.

Montarea carcasei se face ușor

Pentru montarea afișajelor, BOPLA folosește tehnologia de chituire care a fost dezvoltată pentru montarea prin interiorul cutiei, cu o montare zisă plutitoare, ce compensează eficient măsurările de cote și toleranțele de prelucrare, precum și efectele expansiunii /contracției termice sau deformări prin eforturi mecanice. Selectarea unui compus flexibil adecvat, asigură îndeplinirea diferitelor cerințe.

În plus, BOPLA poate utiliza o lipire transparentă optic pentru a combina unitățile de taste cu atingere și panoul de sticlă. Prin lipirea lichidă a ambelor componente se obține un aspect foarte atractiv și nu se pot forma bule de aer între elementul de afișare și geamul frontal. Echipa de experți BOPLA specializați dezvoltă proiecte complexe de HMI.

WEB info https://www.bopla.de/de/eingabeeinheiten/angebotsuebersicht/touch-screens.html

WEB info https://www.youtube.com/watch?v=4-P90V1wjYc

Integrarea funcțiilor atingere / afișare

BOPLA sprijină proiectanții în dezvoltarea de dispozitive HMI la costuri rentabile, ușor de utilizat, cu funcționare tactilă, prin integrarea ecranelor tactile capacitive și rezistive în carcasele electronice standard, cât și în carcase ale clienților.

Combinația unui ecran tactil cu o tastatură convențională cu membrană este, de asemenea, posibilă. În plus, se oferă soluții cu o membrană frontală continuă (ecrane tactile rezistive) sau cu o sticlă de acoperire continuă (ecrane tactile capacitive) pentru fiecare aplicație în care nu trebuie să existe margini de colectare a murdăriei – exemple fiind sectoarele tehnologiei medicale, farmaceutice și al produselor alimentare.

Aproape toate carcasele BOPLA sunt potrivite pentru integrarea ecranelor tactile sau afișajelor. Cu toate acestea, cu seria BoTouch se dezvoltă o gamă specială de carcase care este orientată special către integrarea ecranelor tactile capacitive și rezistive.

Pachet complet

Când un ecran tactil capacitiv este integrat, la cerere, BOPLA poate să efectueze tipărirea / inscripționarea geamului de sticlă folosind procesul bazat pe site de mătase (serigrafie). Avantajele sunt: grad mare acoperire, culori speciale (auriu, argintiu), durabilitate. Fața din sticlă imprimată în spate și afișajul tactil sunt apoi unite între ele folosind lipire optică în condiții de curățenie extremă și apoi încorporate în carcasă. Pentru a face acest lucru, BOPLA folosește tehnologia de încapsulare din interior, care asigură un standard ridicat de calitate optică și stabilitate mecanică. La cerere, se pot instala elemente suplimentare, cum ar fi PCB-uri, garnituri de cablu sau electronice complexe adecvate pentru ESD.

WEB info https://www.bopla.de/en/membrane-keypads-hmi/touch-display-integration/integration-in-standard-enclosures.html

Avantajul oferit de BOPLA

Având un test final al aplicației complete și al ambalajului conform ESD, înseamnă că primiți un „pachet complet”, adică un produs gata de utilizat.

Pentru a putea trata cât mai rapid solicitările voastre, vă recomandăm să ne furnizați informațiile necesare în aceste formate de fișiere:

WEB info https://www.bopla.de/en/added-value/file-formats-for-production.html

Integrarea ecranului tactil se poate face pentru 3 variante de carcase: standard, ale clientului sau BoTouch.

  1. Integrare în carcase standard

Aproape toate carcasele standard de la BOPLA permit integrarea ecranelor de diferite dimensiuni, disponibile în comerț, precum și a ecranelor tactile rezistive și capacitive. Ecranul tactil poate fi combinat suplimentar cu o tastatură convențională cu membrană, dacă clientul solicită.

Soluțiile care încorporează o membrană frontală continuă pentru ecran rezistiv sau o sticlă de acoperire pentru ecrane tactile capacitive sunt, de asemenea, disponibile pentru aplicații în care nu trebuie să existe margini de colectare a murdăriei.

  1. Integrare în carcase specifice clienților

Căutați modalități de implementare a propriului stil sau doriți să vă dezvoltați propria incintă pentru integrarea unui ecran / display tactil? BOPLA vă oferă sprijin cu privire la soluțiile personalizate de carcasă.

WEB info https://www.bopla.de/en/membrane-keypads-hmi/touch-display-integration/integration-in-customer-specific-enclosures.html

  1. BoTouch

Carcase individuale, optimizate pentru instalarea ecranelor tactile capacitive și rezistive.

Acestea sunt fabricate ca modele de testare specifice aplicațiilor pe care specialiștii intenționează să le utilizeze numai în instalațiile de cercetare și dezvoltare.

Conținutul livrării

  • 1 față de incintă
  • 1 membrană față imprimată cu o singură culoare
  • 1 afișaj G-ET0700G8DH6 – montat complet cu placă de reținere a afișajului
  • 1 capac din spate, incluzând șuruburi și cleme de distanțare
  • 1 panou de montare din aluminiu (2 mm)

Variante

  • BoTouch Plastic (BTK / BTK-IP) proiectat pentru utilizare cu ecrane tactile capacitive (de la 4.3 “la 10.4”)
  • BoTouch Aluminum (BTA) proiectat pentru utilizarea cu ecrane tactile rezistive (de la 5.7 “la 12.1”)
  • la cerere, variante specifice proiectului
  • față incintă / membrană față: imprimare specifică proiectului
  • capac spate / cadru: prevăzut cu cleme pentru instalarea panoului
  • placă de reținere a afișajului specific proiectului, din aluminiu (sunt necesare următoarele pentru lucrările de pregătire: model, date CAD sau o fișă tehnică pentru combinația atingere / afișare.)
  • sunt disponibile kituri de pornire constând din carcasă inclusiv display montat pentru diverse modele

BoTouch Plastic Starter kit (negru, similar RAL 9005)

Caracteristici

BoTouch Aluminium Starter kit

Culoare

  • BTK / BTK-IP: negru, similar cu RAL 9005;
  • BTA: specific clientului

Clasa de protecție

  • BTK-IP: IP 65 / DIN EN 60529
  • BTK / BTA: până la IP 65 / DIN EN 60529 pentru zona de instalare

BoTouch Plastic, set, cu protecție IP 65

Material de incintă

  • Capac din spate: tablă din oțel zincat
  • Panou posterior: aluminiu anodizat
  • Cadru BTK: PC UL 94 V0
  • Cadru BTK-IP: PA 6.6 GF 30 UL 94 V0
  • Cadru frontal BTA: aluminiu (anodizat sau acoperit cu vopsea pulbere)

WEB info https://www.bopla.de/en/enclosure-technology/product/botouch.html

WEB info Catalog: https://www.bopla.de/fileadmin/product_data/Katalog-Pdfs/BoTouch_GB.pdf

WEB info https://www.bopla.de/en/enclosure-technology/product/botouch.html

Constantin Savu
Director General
Ecas Electro

Dl. Constantin Savu − Director general al firmei ECAS Electro − este inginer electronist cu o experiență de peste 30 ani în domeniul componentelor electronice și al selectării acestora pentru aplicații. Fiind bun cunoscător al componentelor și al tehnologiei de fabricație a modulelor electronice cu aplicații în domeniile industrial și co­mercial, coordonează direct producția la firma de profil Felix Electronic Services.

ECAS Electro ( http://www.ecas.ro/en/p/Home/2.aspx ) este distribuitor autorizat al produselor BOPLA (https://www.bopla.de/en)

Detalii comerciale: birou.vanzari@ecas.ro
Detalii tehnice: Ing. Cristian-Romeo Zafiu | cristian.zafiu@ecas.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu