Farnell lansează familia Arduino Portenta pentru dezvoltări IoT industriale ‘low code’

by donpedro

Farnell, ‘Distribuitorul de Dezvoltare’, a adăugat Portenta H7, cea mai recentă ofertă de la Arduino, la gama sa extinsă de computere pe o singură placă. Dispozitivul vizează cererea din ce în ce mai mare din partea marilor companii, a întreprinderilor mici și mijlocii (SMB – Small Medium Business) și a producătorilor profesioniști pentru sisteme hardware modulare ‘low-code’ pentru a sprijini dezvoltarea IoT. Familia Arduino Portenta oferă plăci cu consum mic de putere, create special pentru aplicații de inteligență artificială (AI), industriale și de robotică, introducând în același timp un nou standard pentru interconectarea deschisă de înaltă densitate pentru a suporta periferice avansate.

Primul membru al familiei, modulul Arduino Portenta H7, include tot ceea ce este necesar pentru a începe dezvoltarea hardware-ului IoT, inclusiv cipuri de cripto-autentificare și module de comunicații pentru Wi-Fi, Bluetooth Low Energy și LTE, precum și Narrowband IoT. Platforma sa de dezvoltare pentru aplicații ‘low-code’, cu hardware modular, permite companiilor sau producătorilor să construiască, să măsoare și să itereze fără proiecte largi de integrare, iar utilizatorii beneficiază, de asemenea, de valoarea și utilitatea noii platforme de dezvoltare de aplicații Arduino IoT (cloud Arduino IoT, Pro IDE cu integrare în cloud, editor IoT UI) prin simplificarea creării și implementării pe piață de produse conectate personalizate.

Combinația de performanță și flexibilitate recomandă placa pentru aplicații în care performanța este esențială, cum ar fi mașinile industriale de ultimă generație, echipamente de laborator, aplicații viziune computer, PLC-uri, interfețe cu utilizatorul gata pentru industrie, robotică, dispozitive esențiale pentru aplicații, computer staționar dedicat și altele.

Portenta H7 dispune de un nucleu dual ARM Cortex-M7 și Cortex-M4 care operează la 480 MHz și respectiv 240 MHz, capabil să ruleze cod de nivel înalt, cum ar fi stive de protocol, învățare automată (machine learning) sau chiar limbaje interpretate, precum MicroPython sau JavaScript, în timp ce execută sarcini de timp real de nivel scăzut. Fiind similar ca factor de formă cu Arduino MKR, înseamnă că poate fi utilizat orice shield industrial MKR existent; poate rula cod Arduino, Python și Javascript și operează în intervalul de temperaturi industriale (-40 până la 85°C).

Caracteristicile includ:

  • Procesor: STM32H747XI dual Cortex®-M7+M4 pe 32-biți de mică putere Arm® MCU.
  • Conectivitate:
    • Modulul wireless integrat permite conectare simultană la WiFi și Bluetooth®. Interfața WiFi poate fi operată ca punct de acces (Access Point), stație (Station) sau simultan, ca mod dual, AP/STA și poate suporta o viteză de transfer de până la 65 Mbps. Interfața Bluetooth® suportă Bluetooth Classic și BLE.
    • 10/100 Ethernet phy.
    • High Speed USB phy.
  • Memorie: Include opțiuni de până la 64-MByte de memorie SDRAM și 128-MByte de memorie QSPI Flash.
  • Video: Display port prin portul USB-C.
  • Criptare: NXP SE050C2 Crypto.
  • GPIO: Familia Portenta creează un nou standard al diagramei de conexiuni care adaugă doi conectori de înaltă densitate, de 80-pini în partea de jos a plăcii, pentru a asigura scalabilitatea pentru o gamă largă de aplicații.
  • Suport SD card: Interfață pentru conector SD card (doar prin port de expansiune).
  • Temperatura de operare: –40°C la +85°C (fără modul Wireless) / -10°C la +55°C (cu modul Wireless).

Cliff Ortmeyer, Director Global Marketing Tehnic la Farnell a declarat: “Farnell stochează o gamă largă de soluții modulare care permit clienților să reducă timpul de lansare pe piață al aplicațiilor și să maximizeze, în același timp, potențialul de dezvoltare în spațiul IoT. Arduino Portenta H7 combină flexibilitate și performanțe remarcabile și poate fi utilizată ca orice altă placă embedded cu microcontroler sau ca procesor principal al unui sistem embedded. De asemenea, este capabilă să ruleze procese create cu TensorFlow™ Lite, astfel încât să puteți avea un nucleu care calculează un algoritm de tip viziune computer, în timp ce al doilea nucleu să execute operații de nivel scăzut, cum ar fi controlul unui motor sau să acționeze ca o interfață de utilizator. Această placă este o suplimentare excelentă pentru gama noastră de produse și oferă întreprinderilor mici și mijlocii, precum și producătorilor profesioniști un instrument pentru a dezvolta soluții IoT fără a fi nevoie să investească în resurse specializate de inginerie.”

(N.red.: Low-Code este o abordare vizuală pentru dezvoltare de software. Low-Code permite dezvoltatorilor cu un nivel variat de experienţă să creeze aplicații utilizând componente de tip drag-and-drop’ cu ajutorul unei interfețe grafice.)

Farnell livrează o gamă largă de produse Arduino din familia MKR și Nano care, împreună cu Portenta H7, sunt disponibile la comandă la https://uk.farnell.com/

Farnell element14 | ro.farnell.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu