Farnell anunță lansarea celei mai noi camere Raspberry Pi de pe piață

by donpedro

Farnell, ‘Distribuitorul de Dezvoltare’, anunță lansarea noii camere de înaltă calitate pentru Raspberry Pi, o cameră completă, cu o rezoluție de 12 megapixeli și lentile interschimbabile. Camera Raspberry Pi de înaltă calitate este prima de acest tip care a intrat pe piață și este ideală pentru aplicații profesionale sau casnice, care necesită cel mai înalt nivel de fidelitate vizuală și integrare cu optică specializată.

Revoluționara cameră Raspberry Pi de înaltă calitate poate capta eficient atât imagini statice și înregistrări video. Este compatibilă cu toate modelele de plăci Raspberry Pi, începând cu Raspberry Pi 1 Model B și poate fi utilizată ca o cameră desktop. Raspberry Pi High Quality Camera este potrivită pentru o gamă largă de aplicații profesionale, inclusiv viziune mașină, robotică, aplicații industriale și agricole. De asemenea, este ideală pentru sisteme de securitate casnice și profesionale, care funcționează în condiții de lumină ambientală scăzută. Camera poate fi programată să colecteze date pentru a suporta aplicații precum recunoașterea feței și a plăcuțelor cu numere de înmatriculare sau monitorizarea spațiului de parcare.

Proiectanții profesioniști vor găsi noile combinații de camere și lentile interschimbabile ușor de integrat în sisteme de monitorizare și de control al calității, în timp ce profesorii, producătorii și consumatorii vor savura capabilitatea și funcționalitatea camerei pentru a împinge proiectele Raspberry Pi la cote mai înalte. Camera de înaltă-definiție extrage mai multe informații din lentile pentru a crea imagini bogate în conținut de calitate superioară, care nu au putut fi obținute de vechiul model – Raspberry Pi Camera Module v2.

Pachetul complet Raspberry Pi High Quality Camera constă din trei produse individuale, toate disponibile pentru livrare imediată de la Farnell:

  • Raspberry Pi High Quality Camera oferă o rezoluție de 12.3 megapixeli și o sensibilitate cu aproximativ 50% mai mare decât cea oferită de modelul anterior privind performanțele obținute în condiții de lumină scăzută. Camera dispune de o placă de circuit cu senzorul Sony IMX477, un cablu FPC pentru conectarea la un computer Raspberry Pi, o montură din aluminiu pentru fixarea obiectivelor cu adaptor integrat pentru trepied și inel de reglare a focalizării și un adaptor pentru montare obiective C- la CS-. Obiectivele de alte dimensiuni necesită adaptoare de la terți.
  • Două obiective interschimbabile de ultimă generație: un obiectiv ‘wide’ cu distanța focală de 6mm și un teleobiectiv de 16 mm, care se pot conecta la camera Raspberry Pi High Quality mulțumită adaptorului pentru obiective C- și CS-. Utilizatorii nu vor mai fi limitați de camerele cu focalizare automată cu obiective fixe, deoarece fiecare obiectiv din acest set îmbunătățește extrem de mult funcționalitatea camerei, ca urmare a opțiunilor de focalizare manuală, inclusiv a distanțelor focale largi și înguste și a teleobiectivului cu zoom.

Sarah Fawcett, Director de program la nivel global – SBC la Farnell a declarat: “Potențialul camerei Raspberry Pi pentru aplicații profesionale și de uz casnic este nelimitat. Aceasta permite toate tipurile de procesare a imaginilor unde clienții trebuie să colecteze informații mult mai rafinate pentru a îmbunătăți produsele lor multimedia. Noua cameră de ultra-înaltă rezoluție cu obiective interschimbabile de ultimă generație este o valoare adăugată importantă pentru portofoliul Raspberry Pi de la Farnell. Clienții noștri se bucură de flexibilitatea de a găsi cea mai largă gamă de produse Raspberry Pi într-o singură sursă, cu opțiuni de livrare rapidă și suport tehnic 24/5.”

Farnell este cel mai mare producător și distribuitor al produselor Raspberry Pi pe care le-a promovat în rândul inginerilor de proiectare și producătorilor prin Comunitatea element14, de la prima lor apariție pe piață. Farnell stochează toate versiunile computerului pe o singură placă – Raspberry Pi – și oferă un ecosistem divers de accesorii care permit utilizatorilor să construiască dispozitive pentru uz casnic, profesional, educațional sau comercial. Clienții pot beneficia de asistență tehnică 24/5, alături de accesul gratuit la valoroasele resurse online.

Camera Raspberry Pi High Quality, cu ultra-rezoluție, de 12 megapixeli și cu obiective interschimbabile este disponibilă de la Farnell pentru EMEA, element14 pentru APAC și Newark în America de Nord.

Farnell element14 | ro.farnell.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu