Experții Farnell recomandă produse de top pentru a-i ajuta pe clienți să prevină defecțiunile generate de ESD

by donpedro

Farnell, ‘Distribuitorul de Dezvoltare’, sprijină clienții în procesele de producție, depozitare și transport, cu gama sa completă de produse create pentru a proteja componentele electronice de daunele cauzate de descărcările electrostatice (ESD).

ESD poate deteriora componentele și produsele electronice în timpul fabricării, depozitării, transportului și instalării. Adesea, această deteriorare, care nu poate fi detectată prin inspecțiile de control al calității, prin testare sau burn-in (testare accelerată) poate afecta calitatea și fiabilitatea produsului. Toți clienții din lanțul de aprovizionare, inclusiv producători de echipamente originale (OEMsOriginal Equipment Manufacturers), producători de dispozitive electronice pe bază de contract (CEMsContract Electronic Manufacturers), ingineri de testare, depozite în care sunt stocate dispozitive sensibile la ESD, precum și cumpărători de semiconductoare și kituri de dezvoltare, ar trebui să ia măsuri pentru a preveni deteriorarea componentelor și dispozitivelor electronice din cauza descărcărilor electrostatice pe întreaga perioadă a ciclului de producție și aprovizionare.

Farnell ajută clienții să prevină toate formele de pagube generate de ESD cu un catalog care conține peste 2.000 de produse de la furnizori de top precum SCS, DESCO, Multicomp Pro și alții, toate acestea fiind disponibile pentru expediere în aceeași zi. Pentru inginerii și producătorii care doresc protecție împotriva ESD, experții tehnici ai Farnell au adăugat o serie întreagă de produse de top pentru a oferi clienților un proces simplificat de selecție a produselor, indiferent de necesitățile lor ESD.

Printre produsele de top din gama extinsă de înaltă calitate de la Farnell se numără:

Un produs esențial pentru orice producător sau inginer care dorește să izoleze componentele electronice sensibile la ESD. Aceste pungi sunt proiectate cu un strat disipativ static pentru a preveni acumularea statică pe suprafața pungii și pentru a proteja produsul din interior.

Pentru lucrătorii aflați în mișcare, aceste benzi elastice antistatice reglabile, cu panglică conductoare de 18 inch oferă o conexiune fiabilă către podeaua antistatică, pentru a elimina încărcările electrostatice care apar în timpul activității. Acest produs este eficient din punct de vedere al costurilor și este potrivit pentru un volum mare de muncă.

Covorașele de protecție ESD sunt create pentru a dispersa electricitatea prin materialele antistatice din care sunt fabricate, încetinind curgerea ESD pe suprafața covorului și neutralizând-o. Dispunând de două straturi din cauciuc pentru protecție, clienții pot fi siguri că sunt feriți de efectele ESD în timpul fabricării și manipulării componentelor/dispozitivelor electronice.

Ionizatoarele sunt elemente cheie pentru controlul încărcării electrostatice în care neutralizarea continuă a zonei de lucru este necesară. Acestea măresc viteza la care orice sarcină statică prezentă în apropiere este neutralizată. Ionizatorul ușor, compact și silențios de la SIMCO-ION este discret și integrează un încălzitor integrat pentru opțiunea de încălzire a aerului.

James McGregor, Șeful Global al Departamentului de Teste și Instrumente pentru Farnell spune: “ESD provoacă daune invizibile produselor electronice, reducând durata lor de viață, cauzând defecțiuni costisitoare echipamentelor precum și perioade neprevăzute de nefuncționare. Pentru a sprijini ingineri, proiectanți și producători de dispozitive electronice, Farnell oferă o gamă foarte largă de produse de protecție ESD – peste 2.000 de articole disponibile în stoc și gata pentru expediere în aceeași zi. Aceste produse de înaltă calitate recomandate de echipa noastră tehnică, oferă clienților opțiuni excelente privind identificarea articolelor obligatorii de la furnizori de top pentru prevenirea daunelor cauzate de ESD.”

Farnell oferă clienților suport tehnic 24/5 din partea echipei sale de specialiști de testare și măsurare și oferă acces gratuit la resurse online, fișe tehnice, note de aplicații, videoclipuri și webinarii.

Gama de produse pentru protecție ESD include soluții de stocare, brățări antistatice de mână, semne de siguranță și etichete și este disponibilă la Farnell în EMEA și element14 în APAC.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu