Renesas extinde conectivitatea Bluetooth 5.0 la familia RA de microcontrolere pe 32-biți cu Arm Cortex-M Core

by donpedro

Renesas Electronics Corporation a introdus primul microcontroler RA (MCU), care are integrat un modul radio Bluetooth® 5.0 cu consum redus de energie. Microcontrolerul RA4W1 include un nucleu Arm® Cortex®-M4 pe 32-biți, la 48 MHz și un nucleu Bluetooth 5.0, totul disponibil într-o capsulă QFN cu 56-pini. Dispozitivul RA4W1 și pachetul software ușor de utilizat FSP (Flexible Software Package) permite inginerilor să înceapă imediat dezvoltarea cu ecosistemul Arm de blocuri software și hardware, care funcționează imediat (fără nicio instalare/modificare specială) cu microcontrolerele RA.

Microcontrolerul RA4W1 facilitează proiectanților de sisteme embedded să dezvolte dispozitive endpoint IoT sigure și securizare pentru Industry 4.0, precum și pentru aplicații de automatizare a clădirilor, contorizare, asistență medicală sau aplicații portabile pentru dispozitive purtabile și pentru electrocasnice. Microcontrolerul este ideal și pentru dezvoltarea dispozitivelor IoT de margine pentru rețele de senzori wireless, hub-uri IoT, o extensie la gateway-uri sau un agregator la aplicații cloud IoT.

Caracteristici cheie la microcontrolerului RA4W1

  • Nucleu Arm Cortex M4 și nucleu Bluetooth 5.0 disponibile într-o capsulă QFN de 7mm x 7mm cu 56-pini: Microcontrolerul RA4W1 la 48 MHz include pe cip 512 KB de memorie flash, 96 KB de memorie SRAM și conectivitate, precum USB, CAN și populara tehnologie HMI tactilă capacitivă de la Renesas. De asemenea, acesta include tehnologia Secure Crypto Engine de la Renesas, care sprijină clienții cu criptare și decriptare simetrică, funcții hash, generator real de numere aleatorii (TRNG – True Random Number Generator) și manipulare avansată a cheilor cu generare de chei și stocare de chei unice în microcontroler.
  • Suport Bluetooth 5.0 complet, cu cel mai bun consum de putere și sensibilitate pentru o recepție superioară: Microcontrolerul RA4W1 include funcții Bluetooth 5.0 complete, cum ar fi transferuri de date la viteze de 2 Mbps, toate funcțiile de extensie de publicitate cu lungime maximă de pachet de publicitate (1650 Byte), publicitate periodică și algoritm # 2 de selecție a canalului pentru aplicațiile care necesită cantități mari de trafic. RA4W1 oferă, de asemenea, un consum redus de putere de vârf, de 3.3 mA în timpul recepției și 4.5 mA (@ 0dBm) în timpul transmisiei. Cea mai bună sensibilitate din industrie, de -105dBm în modul 125kbps este obținută fără pierderi suplimentare de la componentele externe.
  • Protocoale de bază și toate profilurile standard: În plus față de protocoalele de bază Bluetooth 5.0, Renesas oferă mai multe funcții API care se conformează tuturor profilurilor standard, inclusiv un profil HRP (Heart Rate Profile – profil de frecvență cardiacă), un profil ESP (Environment Sensing Profile – profil de detecție mediu) și un profil automatizare I/O (AIOP – Automation I/O). Aceste funcții permit utilizatorilor să pornească rapid și să accelereze dezvoltarea și evaluarea prototipului.
  • Mediul de dezvoltare inovator permite extinderea simultană a controlului comunicației și a sistemului de control: Configuratorul inteligent GUI de la Renesas generează cod Bluetooth și cod pentru driverul microcontrolerului pentru funcțiile periferice, precum și setări de pini pentru mediul integrat de dezvoltare (IDE) e2 Studio. Instrumentul Renesas QE pentru BLE generează programe pentru profiluri personalizate și le încorporează în programe de aplicații ale utilizatorilor pentru a sprijini dezvoltarea programelor de aplicații. Iar GUI Bluetooth Trial Tool Suite le permite utilizatorilor să efectueze evaluări inițiale ale caracteristicilor wireless și verificări funcționale Bluetooth.
  • BOM redus prin integrare: RA4W1 include un oscilator pe cip de înaltă precizie, de mică viteză, un circuit de reglare a oscilatorului RF și un circuit de potrivire pe cip pentru o conectare ușoară la antenă. Acest nivel ridicat de integrare reduce atât costurile BOM (lista de materiale), cât și suprafața plăcii de circuit, ceea ce duce la micșorarea costurilor de fabricație a echipamentelor IoT.
  • Arhitectura deschisă a pachetului flexibil de software (FSP) permite clienților să-și reutilizeze codul folosit anterior și să-l combine cu exemple de software de la Renesas și de la partenerii ecosistemului: FSP pentru familia de microcontrolere RA grăbește implementarea funcțiilor complexe precum conectivitatea și securitatea. Acesta dispune de FreeRTOS și middleware care oferă pentru dezvoltatori o opțiune premium dispozitiv-la-cloud. Aceste opțiuni ‘out-of-box’ pot fi ușor înlocuite și extinse cu orice alt RTOS sau middleware.

Prețuri și disponibilitate

RA4W1 este disponibil acum la distribuitorii autorizați ai Renesas Electronics la prețul de $3.98 USD per unitate, pentru comenzi de 10,000-unități. Pentru mai multe informații, vă rugăm accesați: https://www.renesas.com/products/microcontrollers-microprocessors/ra/ra4/ra4w1

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu