OKdo lansează E1, primul său computer SBC

by donpedro

OKdo, parte a grupului Electrocomponents, a prezentat primul său computer pe o singură placă (SBC), numit E1. Aceasta reprezintă începutul unei noi etape în evoluția companiei, către furnizarea unei game accesibile de software, hardware, servicii și soluții, cu disponibilitate exclusivă de la OKdo.

Placa, dezvoltată în colaborare cu NXP® Semiconductors, suportă întregul ecosistem software de dezvoltare al NXP. Acesta include mediul de dezvoltare (IDE) MCUXpresso, suport pentru alte medii IDE, precum și o serie de sisteme de operare ‘middle-source’ și ‘open-source’.

Deși procesorul de pe placă integrează funcții ce pot satisface nevoile celor mai multe aplicații, OKdo a dezvoltat E1 pentru a lucra bine și cu alte proiecte ‘open source’, cum ar fi Arduino și Digilent Pmod. Plăcuța de PCB a fost proiectată în așa fel încât aceasta permite dezvoltatorilor să adauge alte funcții prin conectarea unei game largi de shield-uri compatibile Arduino, de asemenea, disponibile pentru a fi achiziționate de la OKdo.

Pe lângă dezvoltarea de aplicații IoT securizate, E1 este o platformă excelentă pentru evaluarea microcontrolerului LPC55S69 produs de NXP, un microcontroler extrem de capabil și cu un consum mic de putere, bazat pe nucleul de procesare Arm® Cortex®-M33 pe 32-biți, cu frecvențe de operare de până la 150 MHz. În plus, microcontrolerul integrează o serie de funcții avansate care devin esențiale în orice aplicație IoT, precum un coprocesator criptografic, un accelerator hardware DSP, un modul de securitate pentru criptarea/decriptarea în timp real a informațiilor (date și cod) stocate în memoria Flash existentă pe-cip, memorie ROM pe-cip, suport pentru bootare sigură și o serie de periferice digitale și analogice. De asemenea, microcontrolerul integrează tehnologie Arm TrustZone®-M și include un motor de criptare/decriptare AES-256, o funcție fizică neclonabilă (PUF – Physical Unclonable Function) pentru generarea de chei și un generator real de numere aleatorii (TRNG).

Calculatorul pe o singură placă E1 costă £13.42 și este disponibil aici

OKdo

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu