Butoane și indicatoare pentru control industrial

by donpedro

IDEC Corporation, un important producător japonez de dispozitive de automatizare și control industrial, a achiziționat în anul 2017 producătorul european APEM. Prezența europeană se extinde semnificativ și se adaugă noi segmente de industrie. Împreună, IDEC și APEM sunt acum unul dintre cei mai mari producători din lume de componente, panouri și sisteme de interfață om-mașină (HMI). Cu mai mult de 550 de milioane USD în vânzări totale în anul 2018, entitatea combinată are un portofoliu larg de produse pentru automatizări industriale și produse HMI cu acces la piețele din Europa, America de Nord și Asia.

IDEC are patru linii principale de activitate: Industrie & Siguranță, Electronică & Automatizare, Siguranță în medii periculoase și LED. Produsele din aceste linii de activitate sunt furnizate diferitelor segmente ale industriei, inclusiv producție, transport public, agricultură și energie. Produsele includ controlere industriale, HMI, senzori, întrerupătoare, butoane, surse de alimentare, iluminare LED și altele.

APEM oferă în principal componente ale interfeței HMI, cum ar fi comutatoarele de panou, butoanele de comandă, tastaturi și indicatoare LED. Aceste componente sunt asamblate în panourile HMI de către clienți sau de către APEM ca panouri HMI semi-personalizate sau complet personalizate. Piețele primare ale APEM includ agricultura, manipularea materialelor, medicale, aeronautică, apărare și transport. Aceste produse și piețe completează sistemele HMI standard și produsele de automatizare industrială ale IDEC. Abilitatea APEM de a proiecta și furniza panouri HMI semi-personalizate sau complet personalizate extinde portofoliul de produse IDEC în această zonă cu creștere rapidă.

Produse IDEC

De la lumini pilot miniatură și comutatoare industriale care se montează în decupaje de panou de 8 mm, până la comutatoare industriale de dimensiuni mari, care se montează în decupaje de 30 mm, IDEC oferă o varietate de butoane, întrerupătoare, comutatoare și indicatoare industriale pentru aproape orice aplicație. Terminalele sunt variate: terminale de lipit / conectare rapidă, borne cu șurub sau pini pentru PCB. Modelele miniaturale utilizează contacte placate cu aur pentru comutare superioară la sarcini electrice de nivel mic, în timp ce modelele mai mari folosesc contacte cu pauză dublă pentru a comuta sarcini mai mari, până la 10A. Multe modele oferă flexibilitatea construcției modulare, ceea ce vă permite să schimbați ușor contactele, tensiunile lămpii sau culorile butoanelor. Note de aplicații: http://us.idec.com/productsupport/AppNotes.aspx

Butoane și semnalizări industriale de la IDEC

  1. Oprire de urgență (E-STOPS)

Cuprinde 8 serii de butoane pentru oprire de urgență totală (E-Stop) robuste și extrem de sigure, protejate la umezeală și praf. Seria EU2B este recomandată pentru medii inflamabile și cu potențial de explozie. Se oferă și 2 variante cu mai multe contacte pentru oprirea zonelor periculoase, lăsând alte zone funcționale (detectoare, indicatoare), prin construcția unei scheme pe linia aplicației. Vezi: https://www.apem.com/int/89-estops-by-idec

SERIE X6 E-STOPS
Un produs foarte compact și rezistent la praf. Gama X6 are “Control invers al energiei”, soluție brevetată, care deschide contactul în cazul în care butonul este deteriorat. Resetarea se face fie prin tragerea sau răsucirea butonului.

Gaura de montare Ø16.2 mm. Două culori: roșu pentru urgență și galben pentru oprire. Grad de protecție IP65.

Specificații electrice

  • tensiune de izolare (Ui): 250V;
  • curent termic nominal (Ith): 5A ;
  • contacte 2 NC;
  • rezistența de contact: max.50 mohm. (valoare inițială);
  • rezistența la izolare:100 Mohm max. (500Vdc);
  • tensiune de rezistență la impuls:2.5 kV;
  • durabilitate mecanică: min.1,000,000 operații și min.100,000 operații;
  • durabilitate electrică: min.100,000 operații;
  • sarcina minimă aplicabilă: 5Vac/dc, 1 mA;

SERIE HW – E-STOPS
Gamă complet calificată și verificată în timp, decupare panou Ø22,3 mm. Până la 4 contacte NC/NO. 3 moduri diferite de resetare: Rotire, tragere sau cheie. Ușor de montat și operat. 3 dimensiuni ale butonului.

2 Protecție și siguranță (SAFETY)

Cuprinde 6 serii de comutatoare de activare. Cunoscute ca fiind comutatoare „Dead-man” sau „siguranță în 3 poziții” (contactele sunt Off-On-Off), acestea permit operatorului lucrul în siguranță. La o apăsare ușoară se realizează poziția On. Într-o situație de panică, operatorul poate elibera sau apăsa pentru poziția de oprire. La apăsare cu forță, contactul nu se va închide atunci când este eliberat din poziția „Off” 3 până la poziția „Off” 1. Contacte sunt dublate pentru o fiabilitate sporită. Seriile E-Stop au, de asemenea, aplicații la protecție și siguranță. Vezi: https://www.apem.com/int/85-safety-by-idec

Seria HE3B – comutatoare „Dead-man” sau „siguranță în 3 poziții”. Gaura de montare: Ø16 mm.

Specificații de mediu

  • temperaturi: -25 la +60°C;
  • grad de protecție (înveliș de cauciuc): IP65;
  • rezistența la vibrații: 5 la 55Hz, amplitudine 0.5 mm;  limite de deteriorare: 16.7Hz, amplitudine 1.5 mm
  • rezistența la șocuri: în funcționare max.150 m/s²;   limita de deteriorare: 500 m/s²

Specificații electrice

  • tensiune de izolare (Ui): 125V;
  • curent termic nominal (Ith): 3A ;
  • contacte 2 × 3 poziții;
  • rezistența de contact: max.50 mohm. (valoare inițială);
  • rezistența la izolare:100 Mohm max. (500Vdc);
  • tensiune de rezistență la impuls:1.5 kV;
  • durabilitate mecanică: min.1,000,000 operații (poz.1-2-1) și min.100,000 operații (poz.1-2-3-1);
  • durabilitate electrică: min.100,000 operații;
  • sarcina minimă aplicabilă (întrerupător cu 3 poziții): 5Vac/dc, 1 mA;
  • material actuator: plastic

SERIE EU2B – E-STOPS

Ideal pentru aplicații în locații periculoase cu gaze explozive, cum ar fi petrol și gaze, petrochimie, vopsire.

Caracteristici principale

  • Locație periculoasă calificată și certificată: Zona 1 / Zona 21, divizia 2
  • Adecvat în atmosfera de gaze explozive (Ex de IIC T6 Gb),
  • Adecvat în atmosfera de praf exploziv (Ex tb IIIC Db IP65),
  • Două moduri de resetare – tragere și rotire,
  • Până la 3 blocuri de contact.

Seria IDEC E-STOP. Include gamele de produse IDEC XA, X6, XN1E / 5E, XN4E, EU2B, FB1W, XW, HW și YW.

  1. Butoane 22 MM (22 MM SWITCHES)

Cuprinde 20 de serii de butoane, cu sau fără iluminare. Gaura de montare: Ø22 mm.

Disponibile cu bucșe de 22 sau 25 mm și blocuri de contact detașabile, unitățile din Seria LW și seria LW Flush (netedă, puțin proeminentă) sunt disponibile în versiuni cu buton, selector rotativ sau cheie rotativă, sonerie (buzzer) și lumină pilot.

Vezi: https://www.apem.com/int/86-22-mm-switches-by-idec

Seria LW – comutator cu apăsare

Seria LW este dedicată aplicațiilor industriale ușoare și oferă mai multe posibilități de proiectare.

Caracteristici principale

  • butoane rotunde, pătrate sau ciupercă;
  • 3 tipuri de terminale;
  • până la contacte 3PDT + iluminare;
  • butoane cu/fără iluminare;
  • complet calificat și certificat

Seria LW – întrerupătoare cu selector, 2 poziții la 90°, buton iluminat

Seria LW Pilot light – dedicată aplicațiilor industriale ușoare cu variante de proiectare. Buton rotund sau pătrat, 3 tipuri de terminale, bloc de contacte compact (unibody) sau detașabil.

Seria MW. Oferă butoane și comutatoare cu buton, decupare panou de Ø22mm, într-o construcție compactă (unibody) destinată mediilor dure. Folosite în principal pentru vehiculele off-road, robustețea și eficiența lor au fost dovedite de câțiva ani. Ele sunt conforme cu certificările EN și CCC.

Caracteristici principale

  • 2 forme de buton (plat sau ciupercă)
  • 2 stiluri de comutatoare selector (pârghie sau buton)
  • Disponibil în diferite culori
  • Sarcina până la 10 amperi
  • Protecție la mediu IP65 și IP66
  • Durată de viață mecanică foarte lungă: 500.000 de cicluri.

Notă. Certificarea obligatorie a Chinei (CCC) este similară cu alte certificări pentru standardizarea calității produselor – cum ar fi sistemul european CE, dar există diferențe importante. Certificatul CCC a fost introdus în 2002 și se aplică mărfurilor importate de China, precum și produselor chinezești. Produsele care necesită certificare pot fi importate, vândute și/sau utilizate numai în activități comerciale în China, după ce a fost obținută o certificare obligatorie a Chinei.

  1. BUTOANE și comutatoare 16 MM (16 MM SWITCHES)

Cuprinde 22 de serii variate: butoane cu apăsare cu sau fără iluminare (13), butoane cu cheie de selectare (6), comutatoare cu levier (2), buzzer (1). Gaura de montare: Ø16 mm. Vezi: https://www.apem.com/int/a6-pilot-light-series-441.html

Seria A6 de butoane și indicare luminoasă (pilot light) oferă o construcție simplă pentru spații reduse, la un preț competitiv. Gaura de montare: Ø16 mm.

Seria A1 –  butoane și indicare luminoasă (pilot light) miniatură oferă 2 forme de buton și 6 variante de culori pentru aplicații de fabrică și birou. Construcție simplă pentru spații reduse, la un preț competitiv. Gaura de montare: Ø10 mm.

  1. Semnalizare și iluminare (SIGNALLING & LIGHTING)

Cuprinde 19 serii variate: butoane cu lămpi pilot (8), semnalizări sonore (3), indicatoare luminoase (3) și iluminatoare LED (4). Vezi: https://www.apem.com/int/87-16-mm-switches-by-idec

LB6Z-1T04 – Buzzer continuu, 24 Vdc, 80 dB, 26 mA, 2.3 kHz cu terminale de lipit / tab. Contactele amovibile permit cablarea ușoară. Buzzer-ul din seria LB se ridică doar 2 mm de la suprafața panoului. Gaura de montare: Ø18 mm.

 

 

Despre IDEC: IDEC, companie japoneză la nivel mondial, poziționată în Osaka, este un producător de frunte pentru produse de control de înaltă calitate și produse de siguranță pentru medii industriale. IDEC are o poziție de lider recunoscută în Japonia și Asia și un palmares dovedit în materie de inovație și calitate. De mai bine de 70 de ani, IDEC a proiectat și fabricat produse de înaltă calitate. IDEC are fabrici în Japonia, Taiwan, Thailanda și China. Pentru informații suplimentare, vizitați www.IDEC.com

 


Despre APEM
: De la fondarea sa în 1952, APEM a devenit unul dintre cei mai importanți producători la nivel mondial de componente și panouri de interfață HMI. APEM dezvoltă, produce și comercializează produse pentru diverse piețe, inclusiv agricole, medicale, aeronautică, apărare și transport. APEM este stabilită în 11 țări și se bazează pe o rețea de peste 130 de distribuitori și agenți răspândiți pe cinci continente pentru a furniza produse la peste 20,000 de clienți din întreaga lume. APEM are locații de producție în Europa, Africa de Nord, America și Asia. Pentru informații suplimentare, accesați www.apem.com

Constantin Savu
Director General
Ecas Electro

ECAS Electro (http://www.ecas.ro/en/p/Home/2.aspx) este distribuitor autorizat al produselor APEM  (https://www.apem.com/int)

Detalii comerciale: birou.vanzari@ecas.ro
Detalii tehnice: Ing. Emil Floroiu | emil@floroiu.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu