Noua familie PIC® MCU transferă sarcinile software pe hardware pentru o reacție mai rapidă a sistemului

by donpedro

În proiectarea unui sistem bazat pe microcontroler (MCU), software-ul este adesea cel care provoacă întârzierile atât pentru timpul de comercializare cât și pentru performanța sistemului. Prin mutarea a numeroase sarcini software pe hardware, familia PIC18-Q43 de generație nouă de la Microchip Technology Inc. îi ajută pe dezvoltatori să aducă mai rapid soluții performante pe piață.

Combinația de periferice a familiei oferă utilizatorilor o versatilitate și o simplitate mai mare atunci când creează funcții personalizate bazate pe hardware cu instrumente de dezvoltare ușor de utilizat. Perifericele configurabile sunt conectate inteligent pentru a permite schimbul de date cu latență aproape zero, intrări logice sau semnale analogice fără cod suplimentar pentru răspunsul îmbunătățit al sistemului. Ideală pentru o varietate de aplicații conectate și de control în timp real, inclusiv electrocasnice, sisteme de securitate, control motor și industrial, iluminat și IoT, familia PIC18-Q43 ajută la reducerea spațiului pe placa de circuit, listei de materiale (BoM), costurilor generale și timpilor pentru comercializare.

Perifericele independente de nucleu (CIP – Core Independent Peripheral) sunt periferice care au fost proiectate cu capabilități suplimentare pentru a gestiona o varietate de sarcini, fără a fi necesară intervenția unității centrale de procesare (CPU). Cu CIP-uri, precum timere, ieșirea PWM simplificată (PWM – Pulse Width Modulation), CLC-uri, convertor analog/digital cu modul de calcul (ADCC – Analog to Digital Converter with Computation), comunicații seriale multiple și multe altele, familia de produse este proiectată pentru a permite dezvoltatorilor să-și personalizeze configurația specifică a proiectului. CLC oferă o logică programabilă care operează în afara limitărilor de viteză ale execuției software, oferind clienților posibilitatea de a adapta lucruri precum generarea de forme de undă, sincronizări și multe altele. CLC-urile pot fi liantul perfect pentru a conecta periferice pe cip pentru personalizarea hardware cu o ușurință fără precedent. Interfețele sale de comunicație independente de nucleu, inclusiv UART, SPI și I2C, oferă blocuri flexibile, ușor de utilizat pentru dezvoltatorii care doresc să creeze un dispozitiv personalizat, în timp ce adăugarea de canale DMA multiple și managementul întreruperilor accelerează controlul în timp real cu bucle software simplificate.

În plus, familia operează până la 5V, ceea ce crește imunitatea la zgomot și permite clienților să interfațeze o gamă largă de senzori.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu