Inventatorul robotului colaborativ a vizitat Cehia

by donpedro

Esben Østergaard a fondat Universal Robots în 2005, împreună cu cei doi colegi de la Universitatea Southern Denmark Odense, unde a lucrat ca cercetător; Kristian Kassow și Kasper Støy. Ulterior, Østergaard și Kassow și-au părăsit locurile de muncă de la universitate pentru a se implica 100% în compania recent înființată. După dezvoltarea intensă din 2008, au lansat împreună primul robot colaborativ din lume – UR5. În prima decadă a existenței sale, compania a vândut peste 4.000 de roboți și a generat profituri de peste 100 de milioane de dolari.

De asemenea, Esben Østergaard a dezvoltat caracteristici de control al forței și caracteristici de siguranță pentru a se asigura că atunci când se atinge de un om, robotul își oprește automat funcționarea și nu provoacă răni datorită limitărilor de forță și cuplu. Aceste caracteristici elimină nevoia unei infrastructuri suplimentare de securitate pentru marea majoritate a aplicațiilor actuale de la Universal Robots și sunt în centrul conceptului de robotică colaborativă.

“Înainte de fondarea Universal Robots, roboții industriali erau mașinării mari în cuști închise despre care angajații au crezut că le vor lua locurile de muncă. Am înființat această companie cu scopul de a schimba această percepție în rândul oamenilor și de a lansa roboți prietenoși, ușor de utilizat, care ar facilita munca angajaților. Dacă sarcinile simple de pe o linie de fabricație sunt efectuate de roboți, în loc de activități monotone, repetitive, oamenii pot să se concentreze pe îmbunătățirea producției sau să înțeleagă mai bine nevoile clienților și furnizorilor, ceea ce duce la creșterea producției și extinderea ulterioară a companiei. Am văzut un potențial imens de lansare a unui astfel de produs atât în ​​Danemarca, cât și în toată lumea ”, Østergaard explică părerea sa despre robotica colaborativă.

În 2015, Universal Robots a fost achiziționată de o companie americană, Teradyne, pentru 350 de milioane de dolari. Până în luna martie a anului trecut, Østergaard a fost directorul tehnic al companiei, dar a decis să demisioneze și să înființeze REInvest Robotics pentru a investi în mici proiecte startup axate pe robotică.

“Sunt convins că industria robotică va avea dimensiuni mai mari decât IT-ul în 10-20 de ani. Investind în companii inovatoare de startup, vreau să continui să iau parte la schimbarea pe care roboții o aduc în lumea din jurul nostru și vreau să îi ajut pe oameni să realizeze lucruri inedite ”, adaugă Østergaard.

Al șaptelea an al conferinței Robotics 2020 este un eveniment de prestigiu în cadrul căruia liderii industriei și companiilor autohtone se întâlnesc în fiecare an. Pe lângă demonstrațiile de știri în domeniul roboticii, există o secțiune de experți în care vorbitori de renume abordează problemele introducerii roboților, impactul asupra ocupării forței de muncă sau aplicații reale în operațiunile de producție. La conferință participă și experți din instituții independente, analiști și reprezentanți ai operațiunilor de producție.

Universal Robots

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu