Eaton și Green Motion își unesc forțele pentru a integra ușor stațiile de încărcare a vehiculelor electrice în clădirile cu stocare de energie

by donpedro

Liderul în managementul energiei electrice Eaton și pionierul de 10 ani în stațiile de încărcare a vehiculelor electrice Green Motion și-au unit forțele pentru a permite o integrare facilă a încărcătoarelor vehiculelor electrice în clădiri comerciale, locuințe rezidențiale și centre comerciale.

Deoarece adoptarea vehiculelor electrice crește odată cu vânzările, până în anul 2025 la nivel global vor fi 10 milioane de vehicule electrice, conform Bloomberg NEF, iar acest lucru crește semnificativ cererea de energie, suprasolicitând rețelele de tensiune. Într-adevăr, cu doar șase vehicule electrice încărcate în același timp la ore de vârf se poate ajunge la suprasolicitarea rețelei de tensiune locale dacă încărcarea vehicolelor nu este gestionată corect.

Prin urmare, se impune urgent punerea în aplicare a infrastructurii de încărcare a vehiculelor electrice corespunzătoare pentru ca utilizatorii lor să își poată încărca vehiculele atunci când este necesar, menținând în același timp și stabilitatea rețelei locale atât pentru clădire cât și pentru vecinătate.

O soluție combinată inteligent de încărcare a vehiculelor electrice și de stocare a energiei care să le permită proprietarilor de clădiri să acceseze capacitatea de energie de care au nevoie pentru a instala infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice pe care o doresc.

Soluțiile combinate de încărcare inteligentă a vehiculelor electrice cu stocarea energiei conectate la rețea sau la surse de energie regenerabile, cum ar fi panouri solare oferă proprietarilor de clădiri capacitatea de energie necesară pentru a instala numărul de încărcătoare pentru vehicule electrice pe care le doresc. Proprietarii pot integra fără probleme încărcătoarele, asigurând în același timp stabilitatea rețelei pentru clădirile lor. Pot economisi bani pe facturile de utilități prin încărcare atunci când energia electrică regenerabilă este disponibilă sau când energia este mai ieftină, eliberând energia stocată doar atunci când cererea și costurile sunt mari. Dacă clădirea este echipată cu tehnologie solară, acest lucru înseamnă că proprietarii de vehicule electrice pot utiliza mai multă energie solară produsă local pentru a-și alimenta vehiculele noaptea folosind energie curată stocată.

Sistemul de stocare a energiei oferă, de asemenea, o soluție finală de rezervă, ideală pentru perioada în care rețelele de energie sunt suprasolicitate. În plus, proprietarii de clădiri pot genera, de asemenea, venituri suplimentare prin vânzarea de energie stocată în rețea atunci când cererea și costurile sunt mari.

Craig McDonnell, vicepreședinte senior și director general, Divizia de Calitate a Energiei Electrice, a Electronicelor și a Piețelor Emergente, EMEA de la Eaton a declarat: Cu un număr în creștere a vehiculelor electrice pe șosea, există o nevoie esențială pentru o infrastructură de încărcare a acestora dar și de o capacitate adecvată de alimentare. Eaton este o companie de administrare a energiei electrice cu o istorie de 100 de ani, cu o tehnologie de top în domeniul calității energiei electrice și al electronicii. Cu tehnologia noastră premiată de stocare a energiei, noi oferim proprietarilor de clădiri care doresc să instaleze încărcătoare pentru vehicule electrice soluții complete de alimentare. Colaborarea noastră cu Green Motion ne oferă oportunitatea de a prezenta clienților o soluție integrată de încărcare a vehiculelor electrice și stocare a energiei electrice.”

Francois Randin, CEO, Green Motion a declarat: “De mai bine de zece ani, Green Motion a fost un adevărat vizionar în ceea ce privește încărcarea mașinilor electrice; astăzi, colaborarea noastră cu Eaton ne duce cu un pas mai departe și ne permite să oferim clienților noștri,  posibilitatea de a accesa capacitatea de energie de care au nevoie pentru a instala infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice pe care o doresc. Soluția noastră inteligentă de încărcare a vehiculelor electrice combinată cu cea de stocare a energiei oferă beneficii reale clienților, asigurând în același timp un management mai inteligent și mai durabil al energiei electrice pentru rețea.”

Întrebări de la cititori: Eaton Electric srl, Baneasa Business & Technology Park
Sos. Bucuresti – Ploiesti,  nr. 42-44, cladirea B2, etaj 3, 013696 Bucuresti, sector 1, Romania. Tel: +40 (021) 361 09 09,
Email: infobucharest@eaton.com

Eaton

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu