Ceasul atomic cu rubidium, în miniatură, de ultimă generație, îmbunătățește performanța și adaugă funcții fără a crește dimensiunea

by donpedro

Pentru a satisface cererea pentru ceasuri atomice de mici dimensiuni, Microchip Technology Inc. a anunțat lansarea celui mai performant ceas atomic din industrie pentru dimensiunea și consumul de putere oferite de acesta. Noul dispozitiv suportă o gamă termică mai largă, îmbunătățiri cheie atât ale performanței, cât și ale tehnologiei disponibile anterior.

Ceasul atomic MAC-SA5X de la Microchip produce o referință stabilă în timp și frecvență care menține un grad înalt de sincronizare cu un ceas de referință, cum ar fi un semnal de ceas derivat-GNSS. Operând într-o gamă mai largă de temperatură, de la -40 până la +75°C, MAC-SA5X a fost proiectat pentru a obține rapid performanțele de stabilitate atomică. Într-o aplicație de zbor, de exemplu, aceste atribute permit alimentarea mai rapidă cu putere a sistemelor critice de comunicație și navigație în condiții de climă extremă.

Proiectat și fabricat în S.U.A., MAC-SA5X operează după următoarele specificații suplimentare: <5.0E-11 stabilitate în frecvență la temperatura de operare; <5.0E-11 rată de îmbătrânire lunară; 6.3 watt consum de putere; volum, 47cc. MAC-SA5X asigură compatibilitate cu familia anterioară, MAC-SA.3Xm și este disponibil într-o capsulă OCXO (Ovenized Crystal Oscillator) de 50.8 mm × 50.8 mm.

Unelte de dezvoltare
Familia de ceasuri atomice MAC-SA5x este susținută de kitul de evaluare 090-44500-000.

Microchip Technology

Pentru mai multe informații vizitați pagina noastră de internet: Electronica Azi International

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu