Un nou sistem pe modul (SoM) M100PFS, bazat pe sistemul pe cip (SoC) FPGA de mică putere PolarFire de la Microchip

by donpedro

ARIES Embedded, o companie specializată în servicii și produse embedded, își va prezenta noul sistem SoM (System-on-Module) M100PFS la Embedded World 2020, la standul său 441 din sala 3A, în perioada 25-27 februarie 2020, la Nuremberg, Germania. M100PFS SoM se bazează pe familia de sisteme SoC FPGA PolarFire® de la Microchip, care combină un subsistem de procesor multi-nucleu pe 64-biți de înaltă performanță RISC-V cu tehnologia FPGA de mică putere.

Consum mic de putere, fiabil, securizat

Sistemul M100PFS de 74 × 42 mm oferă un consum scăzut de putere în regim static, curent mic de pornire (inrush current) și transceivere de mică putere. Tehnologia PolarFire FPGA se remarcă pentru fiabilitatea sa datorată imunității SEU (single-event upset) și memoriei intercalate SECDED și LSRAM integrate în structura FPGA. În plus, SECDED rulează toate resursele de memorie ale procesorului, iar modul “Suspend” al controlerului de sistem ajută în cazul proiectelor critice pentru siguranță.

Puternic și versatil

PolarFire SoC pe placa M100PFS SoM de la ARIES Embedded combină un nucleu Quad 64-bit RISC-V 64GC și un nucleu RACC-V 64 IMAC pe 64-biți. Modulul SoM folosește pachetul FCVG484 care scalează elementele logice ale dispozitivului PolarFire de la 23k LE (logic element) până la 250k LE. Un SoM capabil să ofere cel mai mare dispozitiv 460k LE PolarFire SoC va fi disponibil în versiunile ulterioare.

Toate cele cinci nuclee CPU sunt coerente cu subsistemul de memorie și permit un amestec versatil de sisteme deterministe în timp real și Linux într-un singur cluster CPU multi-nucleu. Intrările și ieșirile (I/O) procesoarelor includ: 2x Gigabit Ethernet, USB 2.0 OTG, 2x CAN 2.0 A și B, Quad SPI flash controller “Execute in place”, 5x UART multimod, 2x SPI, 2 I2C, RTC, GPIO și 5x WDT (watchdog timer). Memoria cuprinde  1/2/4 GByte LPDDR4 RAM dedicată HMS, 1/2/4 GByte LPDDR4 RAM dedicată FPGA, 32 Mbit NOR Flash și 4 – 64 GByte MMC. Configurația implicită conține Gigabit Ethernet, UART, CAN, SPI, I²C și USB.

ARIES Embedded

Pentru mai multe informații vizitați pagina noastră de internet: Electronica Azi International

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu