De la începuturi modeste până la poziția de lider global

by donpedro

Povestea de succes Digi-Key Electronics este o dovadă a muncii asidue, a angajamentului și a spiritului antreprenorial al celor peste 4.000 de angajați din întreaga lume și a inovației a celor peste 535,000 de clienți. Este povestea unei mici firme cu capital privat, care, după începuturile sale modeste în 1972, a continuat să se dezvolte rapid și să se transforme, astăzi, într-un lider mondial, cu o cifră de afaceri de 3 miliarde USD.
Pentru cei nefamiliarizati, Digi-Key are sediul în Thief River Falls, Minnesota – un orășel cu puțin peste 8,500 de locuitori, situat în partea de nord-vest a statului Minnesota. Aflat la aproximativ o oră de mers cu mașina, la sud de granița cu Canada, Thief River Falls nu se află nici în apropierea unor aeroporturi importante și nici într-o zonă în care să existe o concentrație mare de forță de muncă.
La fel ca multe alte companii mari, Digi-Key a evoluat dintr-o pasiune, aceasta fiind radioamatorismul. În 1972, domnul Dr. Ronald Stordahl a început să vândă “Digi-Keyer” – un kit pentru radioamatori, care ajuta la transmiterea codului Morse. Acesta a fost primul pas care a dus la vânzarea de componente – mai întâi către pasionații de electronică și apoi către piața comercială.
De atunci, Digi-Key continuă să adauge produse la portofoliul său, pe care le oferă clienților oriunde s-ar afla în lume, în termen de 24 de ore pe plan intern și 48-60 de ore la nivel global. Digi-Key livrează peste 15,000 de pachete pe zi de la sediul central din Thief River Falls.

“Am rămas fideli orașului nostru natal, Thief River Falls. Deși s-ar fi putut să ne fie mai ușor să mutăm sediul într-un oraș mai mare, cu acces la o forță de muncă mai mare, Digi-Key a continuat să inves­tească în comunitate. Cultura noastră este “sosul” nostru secret și am dorit să păstrăm acest lucru, pentru a ne diferența în industria noastră.”

Fiind considerat, acum, cel mai mare proiect de construcție din Statele Unite, noul Centru de Distribuție de Produse al Digi-Key (PDC – Product Distribution Center) este o investiție de peste 400 de milioane USD și se întinde pe o suprafață aproximativ egală cu cea a 28 de terenuri de fotbal (peste 200.000m2). Se preconizează că noul PDC va fi pe deplin funcțional în vara anului 2021 și va avea peste 25 de mile de benzi transportoare automate și 55 de uși (industriale) de andocare. De asemenea, forța de muncă se va extinde semnificativ, deoarece echipa de manageri ai Digi-Key se așteaptă să angajeze peste 1.000 de oameni în următorii 10 ani.

“Astăzi, Digi-Key oferă peste 10 milioane de produse la nivel global, cu peste 2,2 milioane de produse aflate în stoc și disponibile pentru expe­diere imediată, de la peste 800 de producători de marcă din lume. Cu birouri în Statele Unite, Munchen, Shanghai și în alte locații cheie, suntem a 4-a companie, ca mărime, din cei peste 300 de distribuitori de componente electronice din America de Nord și a 6-a companie, ca mărime, din lume. Filozofia de afaceri a companiei Digi-Key – centrată pe client – contribuie enorm la creșterea rapidă și succesul acesteia.”

În următoarele ediții veți afla mai multe despre instrumentele, resursele, suportul tehnic și logistica oferite de Digi-Key.

Autor: Kevin Brown, Vice President, Brand & Marketing, Digi-Key Electronics

Digi-Key Electronics   |   https://www.digikey.ro

 

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu