IO-Link facilitează instalarea

by donpedro

IO-Link produs de Murrelektronik

Standardul de comunicație IO-Link face utilajele mai eficiente, mai flexibile și mai profitabile – Murrelektronik dispune de echipamente și de cunoștințele necesare pentru a face acest lucru

Procesele de producție devin mai rapide, mai flexibile și, ca rezultat, mai profitabile. O cantitate mare de date este colectată de echipamentele și instalațiile moderne în timpul procesului de producție. Integrarea dispozitivelor IO-Link simplifică mult colectarea și gestionarea datelor și creează transparență pe întregul traseu, de la nivelul senzor – actuator, până la cloud. Murrelektronik este expertul dumneavoastră atunci când trebuie ca dispozitivele IO-Link să fie integrate cât mai eficient și inteligent în aplicația dumneavoastră.

SOLID67

IO-Link scurtează timpul de punere în funcțiune

Datele de configurare pentru senzori inteligenți sau actuatoare provin direct din sistemul de control și nu trebuie să fie configurate manual, astfel încât punerea în funcțiune a utilajului să fie mai rapidă.

IO-Link reduce costurile

Comunicarea IO-Link nu necesită cabluri ecranate. În schimb, se pot utiliza conectori standard M12 sau M8, care sunt mult mai simplu de conectat și mai economi. Sistemul de control nu mai are nevoie de carduri analogice costisitoare, iar senzorii și actuatoarele configurabile minimizează numărul de diferitelor variante necesare de conectare. Drept urmare, procesele de achiziție sunt simplificate, spațiul pentru stocare în depozite este redus, iar costurile directe sunt mai mici.

MVK_Fusion

IO-Link crește productivitatea

Cu IO-Link, configurațiile dispozitivului sunt stocate în Master. Atunci când un dispozitiv trebuie înlocuit, configurația poate fi transferată direct la noua componentă. Acest lucru face procesul de înlocuire mai rapid și mai ușor, în timp ce sunt reduși substanțial timpii de nefuncționare.

IO-Link revoluționează mentenanța

Deoarece dispozitivele IO-Link generează datele de proces într-un format text clar, tehnicienii de service obțin o perspectivă asupra proceselor și stărilor aplicațiilor. Inițierea reparațiilor poate fi anticipată înainte să apară o defecțiune la scară mai mare și, de asemenea, se pot stabili noi rutine pentru revizii, inclusiv opțiunea de întreținere de la distanță.

Gamă largă de opțiuni

Modulele fieldbus compacte de la Murrelektronik (MVK Metall, MVK Fusion, Impact67 și Solid67) dispun de porturi compatibile IO-Link. Acestea vă permit să integrați rapid și ușor dispozitivele IO-Link în instalație. De asemenea, prin MVK Fusion, Murrelektronik vă oferă un modul fieldbus independent, care vă permite să conectați module IO standard, aplicații de siguranță și dispozitive IO-Link în același modul.

O altă opțiune este Cube67, sistemul fieldbus compact și modular produs de Murrelektronik. Prin integrarea unui Cube67 IO-Link master în instalația dumneavoastră Cube, puteți conecta până la 128 de dispozitive IO-Link pe un singur nod Bus.

Cube67

Accesorii IO-Link

Murrelektronik oferă o gamă largă de accesorii IO-Link, inclusiv hub-uri, convertoare analogice și cupluri inductive pentru a maximiza rentabilitatea instalațiilor dumneavoastră IO-Link. Hub-urile vă permit multiplicarea simplă a numărului de porturi digitale IO, în timp ce convertorul IO-Link/Analog poate fi utilizat pentru a conecta senzori și actuatoare analogice la un master IO-Link. Elementele de conectare IO-Link-Koppler de la Murrelektronik asigură o comunicație IO-Link fără contact printr-un spațiu gol – IO-Link-Master și dispozitivele IO-Link pot fi împerecheate și separate aproape instantaneu (în aproximativ 10ms). Murrelektronik oferă chiar și o sursă de alimentare Emparro67 Hybrid, conformă standardului IP67, care are integrată funcționalitate IO-Link pentru colectarea datelor de diagnosticare și caracteristicilor de operare.

IODD on Board

Fișierul IODD (IO Device Description) este un fișier de descriere a dispozitivelor IO-Link. Conține informații de identificare și de configurare a dispozitivelor, date de proces și de diagnosticare, caracteristici de comunicație și multe altele. Cu sistemul Cube67 Ethernet/IP bus node, utilizatorii își pot construi propria bibliotecă de fișiere IODD. Toate dispozitivele IO-Link integrate prin sistemul Cube67 pot fi configurate pe interfața web a sistemului Cube. Interfața web elimină necesitatea fișierelor AOI ale dispozitivelor IO-Link. De asemenea, are o funcție suplimentară integrată pentru punerea în funcțiune și depanarea dispozitivelor IO-Link fără controler. Cu modulele fieldbus MVK Metal și Impact67 ale Murrelektronik, fișierele IODD sunt stocate în fișierul GSDML.

Dacă în instalație sunt integrate dispozitive, precum senzori IO-Link, grupuri de supape sau alte dispozitive, utilizatorii pot accesa direct aceste baze de date prin intermediul interfeței web sau a instrumentului standard de inginerie. Nu există software suplimentar necesar, iar pașii care necesită timp, cum ar fi importurile de fișiere, sunt de domeniul trecutului. Integrarea se realizează în timp record.

Murrelektronik GmbHAurocon_EA0714_Murr_Logo
Tel.: +43 1 7064525-0 | Fax: +43 1 7064525-300
info@murrelektronik.at

Pentru mai multe informații dați click aici.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu