Modulul de putere de la Maxim destinat industriei auto reduce cu până la 50% dimensiunea soluției și simplifică proiectarea

by donpedro

Proiectanții de sisteme electronice pentru industria auto pot acum crește numărul de afișaje per vehicul, reducând în același timp complexitatea proiectării, utilizând circuitul integrat MAX16923 cu 4 ieșiri de afișare cu watchdog timer (contor de timp destinat supravegherii) de la Maxim Integrated Products, Inc. Prin înlocuirea a patru sau cinci circuite integrate discrete cu o soluție unică de management a puterii, MAX16923 micșorează semnificativ dimensiunea soluției și permite proiectanților din industria auto să crească numărul de afișaje de la două la cinci per vehicul, sau chiar mai mult.

Numărul de display-uri auto per vehicul continuă să crească, deoarece producătorii de autoturisme încearcă să facă mai atractive mașinile cu ajutorul unei colecții de instrumente avansate, precum sisteme de infotainment, sisteme HUD (tip de afișare pe suprafața interioară a parbrizului autoturismului al unui set de date, fără a necesita ca utilizatorul să schimbe direcția de privire uzuală), panouri centrale de afișaj, sisteme de infotainment pentru pasagerii din spate sau aplicații cu oglinzi inteligente. Pentru proiectanți, complexitatea adăugării acestor ecrane reprezintă o mare provocare, deoarece circuitele de alimentare necesare ‘se luptă pentru spațiu’ cu o multitudine de alte sisteme electronice existente în interiorul autoturismului.

MAX16923 oferă o integrare înaltă cu patru linii de putere, dispunând într-un singur circuit integrat de convertor coborâtor (buck) și regulator LDO de înaltă tensiune, convertor coborâtor (buck) și regulator LDO de joasă tensiune, watchdog timer și atenuare EMI (interferențe electromagnetice). Nivelul său ridicat de integrare poate reduce o soluție de putere din interiorul autoturismului de la patru sau cinci circuite integrate până la un singur cip, fără ca temperatura să crească semnificativ. Acest lucru ajută, de asemenea, la simplificarea complexității proiectului și reduce dimensiunea soluției de alimentare cu până la 50 la sută în comparație cu cea mai apropiată soluție competitivă. În plus, reducerea EMI și watchdog timer-ul îmbunătățesc fiabilitatea fiecărui afișaj.

Mai multe informații găsiți aici.

Maxim Integrated

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu