O abordare actuală a unor aspecte clasice: HMI compact și ușor de montat cu potențial de PLC

by donpedro

Realizează economie de spațiu : Datorită interfeței RS485, controlerul compact SMI200 vă permite să economisiți ceva spațiu în dulapul de control.

Compania akYtec GmbH a anunțat un nou dispozitiv SMI200, un controler compact, programabil, care poate fi utilizat fie ca HMI, pe lângă un PLC puternic, fie ca o structură locală, mică, de PLC + HMI, folosită în combinație cu module de extensie.

Datorită designului său cilindric, SMI200 poate fi integrat cu ușurință într-un decupaj de montaj standard de 22.5 mm, într-un panou de comandă sau pe ușa dulapului de control. Pe lângă simplificarea instalării și economisirea unui spațiu în dulapul de control, această soluție îmbunătățește capacitatea de utilizare a PLC-ului principal. Nu este nevoie să deschideți ușa dulapului de control pentru a acționa unitatea principală sau pentru a citi parametrii pe afișaj.

Corpul cilindric permite montarea în găuri de 22,5 mm destinate lămpilor de semnalizare

SMI200 nu are nicio intrare și ieșire digitală/analogică, dar are ca alternativă o interfață RS485, ceea ce face ca dispozitivul să fie excepțional de compact. În plus, oferă libertate de alegere pentru semnalele de I/O pentru a răspunde în mod flexibil diferitelor cerințe ale unui proiect de automatizare în cauză.

Un sistem de control cu SMI200 ca unitate de bază poate fi extins dacă este util. Orice combinație necesară de până la 16 module I/O poate fi conectată la SMI200 prin interfața RS485, Modbus. În această rețea Modbus, SMI200 poate acționa ca un dispozitiv Master sau ca un dispozitiv Slave.

Există posibilitatea de a trimite datele în rețea la un serviciu cloud, cu SMI200, cu condiția ca un adaptor RS485-la-Ethernet/Wi-Fi să fie integrat în rețeaua Modbus existentă.

Controlerul compact își confirmă numele prin dimensiunile sale: măsoară 100 × 60 milimetri și cântărește 150 de grame. Dispozitivul, programabil cu un soft oferit gratuit, este echipat cu un LCD cu două linii, o interfață micro-USB și un ceas în timp real. SMI200 permite controlul și reglarea pentru aplicatii diverse: iluminare interioară sau exterioară, încălzire, ventilație, actionare pompe, precum și obloane și uși.

akYtec

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu