Nu este nevoie să alegeți: Asigurați reușita proiectelor voastre IoT cu procesoarele potrivite

by donpedro

Modulul Kontron SMARC-sAMX8X cu consum energetic redus în ciuda puternicului procesor NXP i.MX8X cu configurații cu sauă sau patru nuclee, oferă o bază ideală pentru dispozitive conectabile în rețea în aplicații industriale.

Tehnica de calcul de vârf devine din ce în ce mai importantă pentru Internetul Lucrurilor (IoT) și pentru Industry 4.0. Împreună cu tehnologiile de ultimă generație, computerele modulare (COM – Computer-on-Module) standardizate, computerele pe o singură placă (SBC – Single-Board-Computer), plăcile de bază și sistemele asigură faptul că puterea de calcul este disponibilă eficient, rapid și flexibil. Cu toate acestea, procesorul trebuie să fie potrivit pentru aplicația respectivă.

Gama largă de produse IoT și sisteme de calcul embedded de la Kontron oferă posibilitatea de a selecta puterea de calcul în acord cu necesitățile aplicației de control, vizualizare și conectivitate. Există câteva categorii din care se poate alege: modulele COM Express® și Qseven® cu arhitecturi x86 de la Intel® și AMD, precum și modulele compacte Qseven® și SMARC 2.0 pentru gama economică cu Intel Atom®, dar și cele mai recente procesoare bazate pe Arm® de la NXP, pentru aplicații economice energetic.

SMARC-sAMX7 eficient energetic asigură un consum de putere redus, mulțumită configurațiilor sale economice NXP i.MX7 cu unul sau două nuclee, permițând dezvoltarea de dispozitive inteligente cu un design extrem de compact, fără ventilator și cu performanțe echilibrate de procesor și grafice. Împreună cu două porturi Ethernet aflate direct pe modul, este potrivit pentru terminale de rețea IoT și în mediul Industry 4.0.

SMARC-sAMX6i: modul de ultra-joasă putere scalabil pe scară largă

SMARC-sAMX6i este proiectat pentru un spectru de putere extrem de larg. Modulul de ultra-joasă putere este bazat pe familia de procesoare NXP i.MX6 cu Arm® Cortex®-A9 și este caracterizat de putere de calcul și grafică în condiții energetice optime, precum și de un înalt nivel de integrare. Acesta este potrivit pentru diferite aplicații embedded, începând de la e-readere și interfețe om-mașină (HMI) până la automatizarea clădirilor sau mici controlere.

SMARC-sAMX7: pentru aplicații mici, critice din punct de vedere al performanțelor

Modulele SMARC-sAMX7 cu procesoare de înaltă integrare NXP i.MX7 bazate pe Arm® Cortex®-A7 sunt potrivite pentru aplicații care necesită un consum energetic redus. Prin comparație cu procesoarele i.MX6, acestea utilizează cu o treime mai puțină energie, ceea ce este un avantaj cheie pentru dispozitivele mobile alimentate de la baterii sau gateway-urile și router-ele aflate la marginea rețelei. Procesoarele cu unul sau două nuclee ale familiei i.MX7 pot fi controlate independent, oferind o posibilitate de alimentare flexibilă.

SMARC-sAMX8X: mai multă performanță cu mai puțin consum de putere

SMARC-sAMX8X, bazat pe NXP i.MX8X cu Arm® Cortex®-A35, este foarte potrivit pentru utilizare în dispozitive de rețea în aplicații precum automatizare industrială, control industrial, robotică și HMI. Procesoarele NXP i.MX8X cu două sau patru nuclee reprezintă o evoluție a familiei i.MX6 către domeniul de temperaturi industriale de la -40°C la +85°C cu performanțe scalabile. Pot fi controlate simultan până la trei display-uri, iar opțiunile multiple de interfață de mare viteză asigură o conectivitate cuprinzătoare a sistemului.

Kontron pITX-iMX8M în cel mai mic factor de formă SBC Pico-ITX. Este echipat cu procesoare cu două sau patru nuclee de la NXP bazate pe arhitectură Arm® Cortex® A53 cu până la 1.5 GHz. Coprocesorul Arm® Cortex®-M4 și rezoluția Full 4K UltraHD recomandă această placă pentru aplicații de control solicitante, cu performanțe grafice ridicate și conectivitate extinsă prin 2 interfețe GbE. Mulțumită dimensiunilor sale compacte și conectorului său M.2 half-size, oferind interfață PCIe, USB 3.0 și micro SIM, acest SBC este în mod particular potrivit pentru aplicații în zona fabricației, ca gateway IoT și ca soluție pentru servere mici.

Computer pe o singură placă pITX și Raspberry Pi

Computerul compact Pico-ITX SBC pITX-iMX8M 2.5-inch este echipat cu procesor dual sau quad NXP i.MX8M cu Arm® Cortex®-A53 și este caracterizat de performanțe grafice ridicate și conectivitate îmbunătățită. Acest lucru îl face să fie o soluție SBC ideală și economică pentru aplicațiile embedded în zona de fabricație sau ca gateway IoT.

SBC-urile cu Raspberry Pi ca modul de calcul pot fi utilizate astăzi în diferite aplicații precum HMI, M2M, sisteme de informare și entertainment sau gataway de date.

SMARC-sAL28: modul SMARC cu porturi Ethernet cu activare TSN

Cu ajutorul COMe-cWL6, Kontron adaugă familiei sale de produse modulele compacte Type 6 COM Express® din a 8-a generație de procesoare Intel® Core™ sau Celeron®. Pentru prima oară, noile procesoare Intel® QuadCore cu un consum energetic de numai 15 Watt sunt disponibile cu modulele Kontron.

O conexiune fără probleme între domeniile OT (Operational Technology) și IT (Information Technology) este o premisă centrală pentru sistemele industriale IoT deterministice, bazate pe Ethernet și deci ,,reale”. Acest lucru este făcut posibil prin standardul IEEE 802.1 TSN (Time Sensitive Networking) împreună cu OPC UA. Cu ajutorul înalt integratului SMARC-sAL28 bazat pe NXP Layerscape LS1028 cu Arm® Cortex®-A72, Kontron oferă la ora actuală soluția cea mai economică pentru implementarea gateway-urilor IoT.

SMARC-sXAL/-sXAL4 pentru aplicații IoT universale

Modulele bazate pe cele mai recente procesoare Intel Atom®, Intel® Pentium® sau Intel® Celeron® din a patra generație, sunt disponibile în diferite versiuni pentru domeniile de temperaturi comerciale și industriale și cu memorii până la 8GB DDR3 ECC/non-ECC sau până la 8GB LPDDR4. Acestea sunt potrivite pentru o gamă largă de aplicații IoT.

Module COM Express® pentru aplicații IoT în clasele de performanță medie și ridicată

Modulele COM Express® de la Kontron, cu performanțe scalabile x86 de la Intel Atom® via Intel® Core™ i3/i5/i7 până la procesoare Intel® Server Class pentru servere, inteligență artificială (AI), învățare automată și control puternic CNC se adresează claselor de performanță medie și ridicată în aplicațiile de calcul de vârf și IoT. Modulele COM Express® echipate cu procesoare Intel® Core i7 din generația a 8-a sau cu AMD Ryzen V1000QC sunt potrivite pentru aplicații ce necesită performanțele cele mai mari de calcul și grafică, precum vizualizare și procesare imagine.

Modulele compacte COM Express® Type 6, COMe-cWL6 cu procesoare din a 8-a generație Intel® Core sau Intel® Celeron® sunt pentru prima oară disponibile cu noile procesoare QuadCore cu un consum energetic de numai 15-Watt. Modulele sunt ideale ca succesoare a soluțiilor existente, deoarece moștenesc semnificația pinilor și implementarea funcțiilor. Aplicațiile tipice includ semnalizare, jocuri profesionale și entertainment, imagistică medicală, supraveghere și securitate, precum și controlul instalațiilor industriale, mașini și roboți.

Platforme de sisteme de calcul industriale pentru computere situate la marginea rețelei IoT și Gateway-uri

Modulul Kontron Qseven-Q7AL este disponibil cu procesor Intel Atom®, Pentium® sau Celeron®, în funcție de cerințe; modulul Qseven-Q7AMX7 utilizează procesor Arm® Cortex®-A7. Ambele module sunt proiectate pentru un domeniu de temperatură de la -40°C la +85°C.

Kontron oferă, de asemenea, platforme de computere industriale complete pentru IoT, bazate pe cele mai recente COM-uri, SBC-uri și plăci de bază. Cu familia scalabilă KBox, procesele de producție pot fi convertite specific în scenarii IIoT. PC-urile embedded standard sau personalizate ale familiei KBox se potrivesc perfect ca platforme controler pentru sarcini sofisticate de control și vizualizare sau ca gateway-uri inteligente pentru aplicații IoT aflate la marginea rețelei, cu transfer intens de date. În vreme ce KBox seria A are la bază standardul SMARC 2.0 sau un SBC de 3.5-inch, KBox seria B se bazează pe Mini-ITX, iar KBox seria C, pe module COM Express®.

KBox A-203 cu procesor Intel Atom® x5-E3930 a fost proiectat ca un gateway inteligent cu interfețe multiple pentru aplicații IoT de margine cu transfer intens de date, precum colectare da date, analiză și monitorizare de la distanță.

Bazat pe modulele COM Express®, KBox C-102 cu puternicele procesoare Intel® Core i3/i5/i7 sau din familia Intel® Xeon® sunt particular potrivite pentru control și vizualizare în cabinete de control ale sistemelor de automatizare industriale.

Concluzie: Există o soluție pentru orice proiect IIoT

Computerele pe modul (COM) și SBC-urile, predefinite și scalabile, în combinație cu tehnologiile de vârf, sunt principii de proiectare esențiale pentru următorii pași în IIoT. Astăzi, dezvoltatorii pot alege dintr-o gamă largă de produse cu procesoare x86 și Arm® pentru a răspunde cerințelor de performanță, consum energetic și conectivitate.

Autor: Peter Müller, Vice President Product Center Boards & Modules, Kontron

Kontron   |   https://www.kontron.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu