Soluții inovatoare și necomplicate pentru automatizare

by donpedro

De la crearea unui server web la conexiunea la cloud: PLC210 (stânga) acceptă numeroase protocoale și, prin urmare, oferă multe posibilități. Modulele I/O Ethernet din seria MX210 (dreapta) oferă intrări de înaltă frecvență de până la 100 kHz

Cu gama sa largă de afișaje digitale, mici controlere și module I/O, firma akYtec este prezentă la SPS în Nuremberg 2019 (26 noiembrie – 28 noiembrie). Multe produse noi, pentru tehnologia automatizării în sectorul industrial, oferă o perspectivă recentă asupra activității de dezvoltare intensivă a acestei companii inovatoare.

Pe lângă soluțiile deja existente pentru procesele de automatizare industrială, accentul standului expozițional este pus pe numeroasele inovații și extinderi. Noile dispozitive și module de la firma akYtec ies în evidență prin ușurința lor de utilizare și designul compact, care permit integrarea rapidă în infrastructură.

PLC și module I/O cu Ethernet

Noul produs PLC210 are patru porturi Ethernet, dintre care trei sunt integrate într-un comutator gestionat. Aceasta permite utilizarea diferitelor topologii de rețea, iar controlerul poate acționa ca o poartă de acces între rețeaua industrială și rețeaua de întreprindere. Cu multe protocoale diferite, cum ar fi Modbus RTU/ASCII/TCP, OPC UA (Server), MQTT, SNTP și STP/RSTP, PLC210 oferă multe posibilități – de la crearea unui server web până la conectivitate la cloud. PLC-ul este programat în mediul de programare, oferit gratuit, CODESYS V3.5 SP14.

Cu seria MX210, akYtec prezintă modulele I/O cu interfață Ethernet, cu intrări de înaltă frecvență de până la 100 kHz, pentru numărare rapidă. Structurile sunt disponibile în diferite variante – în funcție de combinația de număr, tip și caracteristici ale intrărilor și ieșirilor. Fiecare modul MX210 are două porturi Ethernet integrate, care permit conectarea înlănțuită [daisy-chain] și ocolirea [bypass], asigurând transferul de date în cazul unei defecțiuni a modulului.

Controlerul compact programabil SMI200 poate fi utilizat opțional ca HMI alaturi de un PLC puternic sau ca un controler compact local

Controler compact cu RTC

Pentru a controla procesele de automatizare industrială, akYtec GmbH a dezvoltat SMI200, un controler programabil cu interfață RS485, care nu are intrări sau ieșiri suplimentare. Până la 16 module I/O pot fi conectate pe interfață prin Modbus. SMI200 poate fi montat într-o decupare de montaj de 22,5 mm pentru lămpile standard, permițând instalarea rapidă și convenabilă pe un panou de control sau pe o ușă a dulapului de comandă. Dispozitivul este echipat cu un afișaj LCD cu două linii, o interfață micro-USB și un ceas în timp real.

Transmițătorul de temperatură NPT4 (stânga) este compatibil cu o gamă largă de senzori RTD și TC. Cu zece bare de zece la sută fiecare, afișajul tip bargraf ITP15 (dreapta) poate vizualiza opțional semnale de tensiune liniare de 0(2) -10 V sau semnale de curent de 0(4) -20 mA

Afișaje digitale – acum și cu procente

Afișajele digitale universal aplicabile și configurabile de la akYtec sunt proiectate compact într-o carcasă în formă de T, care oferă o soluție practică de montare. Datorita corpului lor cilindric, afișajele de proces ale akYtec pot fi instalate și într-o decupare standard de montare de 22,5 mm la fel ca regulatorul compact SMI200. O nouă completare a portofoliului este afișajul tip bargraf ITP15, un afișaj procentual compact pentru vizualizarea unui semnal de intrare analogic – fie un semnal de tensiune liniară de 0(2) – 10 V, fie un semnal curent de 0(4) – 20 mA.

Mini-PLC cu multe extensii

Pentru releul programabil PR200 – un mic controler, universal aplicabil și ușor de operat – firma akYtec a dezvoltat în ultimele luni diferite module de extensie. Releul [mini PLC-ul] în sine este deja disponibil în diferite versiuni pentru tensiune continuă și/sau alternativ, cu intrări și ieșiri digitale sau o combinație de intrări și ieșiri analogice și digitale. Prin conexiunea unui modul de extensie PRM, de exemplu, acum este posibilă extinderea PR200 cu 16 puncte de I/O digitale, în timp ce un modul PRM3 poate asigura 4 intrări analogice și 2 ieșiri analogice.

Transmițător compact

Pentru achiziționarea de valori fizice, de la temperatură până la presiune, de la umiditate până la concentrația de gaze, akYtec oferă o varietate de senzori și transmițătoare. Potrivit pentru montarea pe șină DIN, noul transmițător de temperatură NPT4 acceptă tipurile comune de termocuple și termorezistențe utilizate pe scară largă în automatizare. NPT4 convertește semnalul de intrare al unui senzor tip TC sau RTD (2/3/4 fire) într-un semnal standard 0(4) -20 mA sau 0(2) -10 V.

akYtec

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu