Maxim lansează dispozitivul de măsurare a tensiunii arteriale fără manșetă

by donpedro

Până acum, monitorizarea precisă a tensiunii arteriale nu putea fi realizată decât cu dispozitive medicale voluminoase și mecanice bazate pe manșetă. Acum, Maxim Integrated Products, Inc. a introdus o soluție de monitorizare a tensiunii arteriale capabilă pentru a urmări mult mai convenabil acest indicator critic de sănătate. Inginerii proiectanți pot dezvolta noi aplicații pentru măsurarea tensiunii arteriale cu ajutorul proiectului de referință MAXREFDES220 # de la Maxim. Conținând un modul complet integrat cu senzor optic, un microcontroler ‘senzor hub’ și un algoritm de detecție, soluția de măsurare a presiunii arteriale MAXREFDES220 # optice poate fi încorporată în telefoane inteligente sau în dispozitive purtabile.

Acesta permite utilizatorilor să plaseze degetul pe un dispozitiv timp de 30-45 de secunde în timp ce se odihnesc pentru a măsura tensiunea arterială oriunde și oricând. Proiectul de referință include senzorul optic de înaltă sensibilitate MAX30101 sau MAX30102, precum și circuitul integrat MAX32664D ‘senzor hub’ cu algoritmi încorporați. (Un senzor hub este un microcontroler/coprocesor/DSP care ajută la integrarea datelor primite de la diferiți senzori, precum și la procesarea acestora.)

Modulele cu senzori optici MAX30101 (cu trei LED-uri) și MAX30102 (cu două LED-uri) pentru monitorizarea nivelului de saturaţie a oxigenului din sânge (SpO2) și a ritmului cardiac combină fotodetectoare, LED-uri și circuite de condiționare a semnalelor analogice (AFE – analog front-end). Dispozitivul oferă un raport semnal-zgomot optim (SNR – signal-to-noise ratio), o eficiență energetică ridicată și costuri mai mici. Este disponibil într-o capsulă de mici dimensiuni (5.6 mm × 3.3 mm) cu 14-pini și se interfațează cu microcontrolerul ‘senzor hub’ printr-o interfață I2C.

MAX32664D ‘senzor hub’ include firmware-ul care controlează senzorul și execută algoritmii care măsoară tensiunea arterială (fără manșetă), ritmul cardiac și nivelul de saturaţie a oxigenului din sânge. Dimensiunile sale ultra-reduse (1.6 mm × 1.6 mm) îi permit să poată fi introdus cu ușurință în dispozitive mici pentru a se conecta perfect și ușor la microcontrolerul gazdă al unui dispozitiv.

MAXREFDES220 # oferă cea mai bună precizie din industrie și corespunde cerințelor de reglementare de Clasă II pentru dispozitivele medicale. De exemplu, în condiții de măsurare numai în repaus, soluția oferă următoarele precizii:

  • Eroare sistolică: Medie = 1.7mmHg, Std Dev = 7.4mmHg
  • Eroare diastolică: Medie = 0.1mmHg, Std Dev = 7.6mmHg
  • Ca referință, limitele impuse de Clasa-II sunt: |Eroare medie| ≤ 5 mmHg, Std Dev ≤ 8mmHg

Maxim Integrated

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu