Calibrator, Simulator şi Multimetru Universal – METRACAL MC de la GOSSEN-METRAWATT (Germania)

by donpedro

Calibrare și Măsurare – Eficient mulțumită funcției de Simulare

Noul calibrator de proces METRACAL MC este un instrument multifuncțional, extrem de compact și rentabil care se face remarcat prin durabilitate, ușurință în utilizare, funcționalitate deosebită, precizie și compatibilitate cu PC-urile moderne.

METRACAL MC simplifică procesul de măsurare, calibrare și inspecție pentru industria chimică, cercetare – dezvoltare, industria producătoare de traductoare de măsură electronice și laboratoarele de metrologie.

Multimetrul și calibratorul integrat ușurează munca tehnicienilor care pot realiza următoarele operaţiuni:

 pot simula regimuri de funcționare ale senzorilor la intrarea în traductoare, transmițătoare și amplificatoare de semnal
 pot realiza simultan măsurători asupra semnalului de ieșire
 pot salva rezultatele măsurătorilor

Instrumentul este dotat cu o interfață în infraroșu bidirecțională pentru trimiterea rezultatelor măsurătorilor către PC. Funcțiile de măsură, simulare și calibrare sunt cuprinzătoare, incluzând mărimi precum curent (mA), tensiune (mV, V), rezistență (0 – 2000Ω), numărarea impulsurilor și frecvență (Hz), măsurarea temperaturii și simularea caracteristicilor sondelor de temperatură (Pt100, Pt1000, Ni100, Ni 1000), termocuplelor (J, K, T, L, R, B, S, E, U, N) cu afișarea temperaturii în °C sau °F.

Rezultatele obținute prin utilizarea funcțiilor de calibrare și măsurare pot fi reprezentate ca mărimi electrice efective sau ca procent dintr-o gamă de măsură ajustabilă. În acest fel, eroarea poate fi reprezentată într-un mod elegant, la nivelul afișajului LCD, fără utilizarea altor instrumente de calcul suplimentare.

Facilităţi:

  • calibrator, simulator şi multimetru universal pentru mA / mV…V/°C (termorezistenţe Pt100 / 1000, Ni100 / 1000 şi termocuple J, L, T, U, K, E, S, R, B, N) / 30 ÷ 2000Ω
  • mod de operare dual: simulare şi măsurare simultan (U/I)
  • simulare şi măsurare în valori absolute sau în procente (scalat)
  • memorie pentru rezultate: 2MB
  • generator de frecvenţă impuls: 1 Hz ÷ 2kHz
  • funcţii “rampă” şi “scară”
  • interfaţă cu calculatorul şi software de calibrare METRAwin® 90-2
  • simulator transmitter (0 – 24mA)
  • certificat de calibrare DakkS (acreditat) inclus
  • design robust, conform cu normele EMC (compatibilitate electromagnetică)
  • multimetru de precizie (V, A, Ω, F, Hz, °C/°F), contorizare 30.000 (60.000) şi afişaj triplu
  • măsurători True RMS (valoare efectivă reală) în banda de 1kHz

Funcționalitate deosebită pentru utilizare în teren

Inginerii de proces pot utiliza METRACAL MC simultan ca un calibrator și multimetru, spre exemplu pentru simularea semnalului provenit de la senzori și aplicarea acestuia la intrarea unui transmițător, măsurând concomitent și semnalul de ieșire.

METRACAL MC se pretează, spre exemplu, în industria chimică, farmaceutică, transport și producție de gaz natural, rafinării și pentru companiile care oferă servicii de metrologie.

În inginerie electrică și electronică: testarea de lungă durată a dispozitivelor de înregistrare cu semnale precise de tip rampă, testarea liniarității cu semnal de tip treaptă.

În sisteme de automatizare industrială: calibrarea instrumentelor și modulelor folosite de producătorii de sisteme diverse: cuptoare, electronică pentru domeniul maritim, sisteme de control industrial etc.

 

ARC BRAȘOV SRL este partener autorizat în România, pentru detalii vă rugăm să ne contactați.

Autor: Ing. Gabriel Ghioca, ARC Brașov
gabriel.ghioca@arc.ro

Tel: 0268 472577; 0268 – 477 777 | arc@arc.ro | www.arc.ro | Blog.arc

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu