Sensor Instruments: Numărarea spirelor

by donpedro

În producția filtrelor de ulei și de aer pentru industria automobilelor, acestea trebuie să atingă numărul dorit de spire, obținute prin îndoirea materialului filtrului, astfel încât să se obțină un număr cât mai mare pe o suprafață cât mai mică.

Funcție de tipul filtrului, sunt diferențe în adâncimea de îndoire și în numărul spirelor. Înainte ca materialul filtrului să fie transformat într-un cilindru, acesta este transportat pe o suprafață plană. Când se atinge numărul dorit de spire, din acest material sunt tăiate dimensiunile necesare pentru filtre. În timpul acestui proces, spirele nu sunt la același nivel, filtrul poate fi comprimat sau extins în anumite zone. Aceste variații, precum și materialul semi-transparent din care este construit filtrul, reprezintă provocări pentru sistemul de senzori non-contact care trebuie să comande tăierea.

Detecția cu acuratețe ridicată a muchiilor, în aceste situații, poate fi realizată cu senzori de detecție muchie din seria RED. Unda laser proiectată pe spirele filtrului este captată de către două receptoare integrate în carcasa senzorului, la unghiuri diferite. Un receptor este amplasat lângă emițător, iar celălalt pe partea opusă carcasei senzorului. Când unda laser cade pe vârful unei spire, reflexia acesteia nu cade pe receptorul din partea opusă, iar semnalul receptorului de lângă emițător este amplificat. Prin compararea celor două semnale captate de către senzor, se obține o informație sigură asupra prezenței unei spire. Algoritmi software adiționali, precum activarea unei temporizări după o detecție sau a unui histerezis la comutare, vor crește acuratețea senzorului. RED-110-L este un senzor care detectează precis spirele într-un interval de distanțe față de obiect de 90mm – 130mm. Pentru acest senzor, nu contează dacă materialul din care sunt făcute spirele este contractat sau extins. Frecvența maximă de lucru a senzorului laser este de 100 kHz, mai mult decât suficientă pentru majoritatea aplicațiilor.


O’Boyle
srl
Tel. +40 256-201346   •   Mail: office@oboyle.ro   •   Web: www.oboyle.ro

oboyle-ORIG

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu