Mobilier industrial și stații de lucru ergonomice

by donpedro

Treston is a global leader in ergonomic industrial furniture and workstations

Treston este printre cei mai importanți furnizori din lume pentru produse industriale de mobilier și stații de lucru.
Treston începe procesul de proiectare și implementare a stației de lucru gândind întotdeauna la persoana care efectuează munca. În acest fel, se acordă o atenție deosebită la ergonomie, funcționalitate și eficiență, realizând un mediu de lucru mai bun, dedicat operatorului uman care poate lucra singur, în grup sau cu un robot.

Cele 4 pietre de temelie ale operațiunilor sunt: orientarea către client, fiabilitatea, calitatea înaltă și continuitatea. Pornind de la cererile utilizatorului Treston livrează în mod sigur soluții de înaltă calitate și durabile de la o generație până la următoarea, datorită designului optim.
Treston are rețeaua proprie de vânzări și distribuitori dedicați produselor, ce oferă asistență și servicii la nivel mondial în sprijinul produselor Treston.

Soluții ergonomice pentru stații de lucru cu protecție ESD

În industria electronică, este extrem de importantă manipularea componentelor electronice sensibile pentru a fi protejate împotriva ESD (Electrostatic Discharge). Activitatea în sine fiind foarte repetitivă, înseamnă că ergonomia este absolut necesară. Alte cerințe de bază includ asigurarea spațiului curat și organizat corespunzător pentru acces rapid și ușor la scule și materiale.
Pe lângă stațiile de lucru fixe, sunt necesare, de asemenea, stații de lucru mobile și cărucioare, pentru a accelera lucrările de asamblare. Gama largă de mobilier de la Treston asigură proiectarea și utilarea unui spațiu de lucru ergonomic potrivit pentru utilizarea în EPA (ESD Protected Area) și care poate fi ușor adaptat sau completat în funcție de necesități. Prin urmare, soluțiile modulare Treston pot fi integrate în liniile de producție automatizate.

Stația de lucru Concept – ergonomică și adaptabilă

Stația de lucru Concept este proiectată pentru nevoile din industria electronică, unde calitățile ergonomice sunt cerința cea mai importantă. Sunt posibile multe ajustări, toate componentele se potrivesc perfect și fiecare detaliu este de uz practic.
Stația de lucru se adaptează procesului de lucru și nevoilor operatorului uman. Ca urmare, toate mișcările operatorului pot fi optimizate, ducând la creșterea productivității și scăderea stresului legat de muncă.
Proiectarea modulară oferă o integrare totală într-un sistem existent și are potențialul de a se adapta flexibil la modificările ce pot apărea în mediul de lucru. Stația de lucru Concept este utilizată de obicei în lucrări de asamblare, control al calității și reparații, având versiuni ajustabile la înălțime.

Stația de lucru Concept – poate fi adaptată flexibil, fiindcă sunt disponibile mai multe dimensiuni și combinații în această familie de produse. Înălțimea poate fi reglată electric (cu motor) sau manual (cu o manivelă sau o cheie Allen). Stația de lucru Concept dispune de cea mai largă gamă de accesorii de pe piață.

Concept, dintr-o privire:
O stație de lucru industrială ergonomică, modulară și adaptabilă
Diverse dimensiuni și combinații
Înălțime reglabilă (prin motor electric sau manual)
O gamă largă de accesorii și suplimente – ușor de personalizat
Foarte stabilă, având cadru din oțel, încărcare maximă 500 kg
Cadrul, blatul de masă și accesoriile disponibile cu protecție ESD.

https://www.treston.com/workbenches/concept-workbenches

Treston 3D Custom Workstation Configurator
Acest instrument interactiv de proiectare permite utilizatorilor să configureze un întreg spațiu de lucru în funcție de nevoile lor specifice. În 4 pași ușor de urmărit, utilizatorul își selectează articolele și urmărește cum spațiul de lucru individualizat prinde viață pe ecran.
http://3d.treston.com/

Gama de produse Treston

Ateliere de lucru distincte

Bancurile de lucru, dulapurile de sertare și panourile de scule sunt proiectate pentru a rezista la sarcini grele și utilizare intensă în ateliere de asamblare, ateliere de reparații și medii industriale. Mobilierul este bine cunoscut și în mediile de învățare. Durata lungă de viață a mobilierului Treston garantează productivitate la un cost optim.

Treston: Stația de lucru Concept. Versatilă, ergonomică, perfectă pentru medii industriale și tehnice. Protecție ESD. Poate susține 500 kg.

Posturi de lucru ergonomice

Eficiența perfectă a fluxului de materiale este asigurată de posturi de lucru ergonomice. Modificările procesului de producție sau alte operații specifice necesită stații de lucru reconfigurabile care țin cont de individ și de cerințele ergonomice. Soluțiile modulare de produse vă permit adaptarea la cerințe noi și la cele rezultate din experiență, pentru a lucra într-o manieră agilă, cu operații neobositoare, în mod continuu. Datorită ofertei vaste de accesorii, Treston satisface chiar și cele mai provocatoare cerințe.

Anii de experiență în designul Treston permit personalizarea fiecărei soluții pentru a se potrivi cel mai bine scopului utilizatorului. Pentru nevoi din industria electronică, se realizează stații de lucru protejate ESD, potrivite pentru mobilarea EPA. Aceste stații de lucru sunt, de asemenea, foarte potrivite pentru mecanica de precizie și pentru inginerie mecanică.

Logistică rapidă în interior

Mobilierul de depozitare Treston asigură ușurința de utilizare și ajustare la noi cerințe de activitate, indiferent de sectorul de utilizare. Sertarele de depozitare, din plastic, sunt durabile și ușor de curățat și pot fi personalizate într-un sistem de stocare amplu, cum e necesar. Gama de produse Treston include și diferite standuri și soluții pentru cărucioare, pentru o utilizare mai eficientă a depozitării spațiu și mișcare mai ușoară a obiectelor și mărfurilor depozitate.

De asemenea, se oferă mobilier de depozitare pentru medii care necesită protecție împotriva ESD. În plus, o parte din soluțiile de stocare sunt realizate din plastic reciclat pentru un cost mic.

Serviciile de ambalare și expediere se găsesc deseori la sfârșitul proceselor de producție. Eficiența lor logistică poate să fie îmbunătățită ușor prin proiectarea unei stații de lucru adaptabile.

O mulțime de activități manuale și de asigurare a calității sunt tipice pentru stadiul de ambalare, în stații individuale și soluții de linie. Soluția Treston pentru nevoile acestor segmente se bazează adesea pe ideea de „eficiență mai mare la cost mai mic”. Când accesoriile sunt amplasate și poziționate în conformitate cu principiile LEAN (concept de proiectare, fabricație, distribuție și procese de service care, în esență, cere eforturi permanente de păstrare a valorii pentru client, cu mai puțină muncă), puteți accelera semnificativ randamentul și reduce stresul de lucru. Sculele diverse pentru tăiat și marcat, coșurile de gunoi și afișajele pot fi poziționate într-un mod ce oferă utilizatorului cea mai bună ergonomie posibilă, în timp ce asigură un spațiu de lucru lejer și stabil.

Stații de lucru pentru fiecare nevoie. Optimizarea funcționalității stațiilor de lucru se poate dovedi dificilă fără accesorii bine alese care cresc capacitatea de utilizare. Când o stație de lucru este bine planificată și bine echipată, fluxul de lucru devine mai ușor și mai eficient, îmbunătățind ergonomia și făcând mai ușoară păstrarea și găsirea instrumentelor la locul lor. Modular înseamnă adaptabil. Lumea noastră se schimbă într-un ritm de creștere continuă a performanțelor. Până de curând, produsele puteau fi fabricate în același mod timp de zeci de ani, dar acum trebuie să fim pregătiți să aducem modificări practicilor noastre de muncă într-un ritm mult mai rapid. Pentru a revizui procesul de producție și a satisface noile cerințe, este esențial un sistem de lucru extrem de flexibil și adaptabil. Sistemul Treston este conceput special în acest sens. Aceleași unități de bază, echipate cu accesorii care răspund nevoilor dvs., oferă o gamă largă de aplicații.

Problematica locului de muncă

Costurile asociate. Problemele de sănătate și siguranță reprezintă o preocupare din ce în ce mai mare pentru toate industriile. Această preocupare determină industriile să caute soluții pentru a oferi un mediu de lucru sănătos, sigur și productiv. Proiectarea unui loc de muncă ținând cont de ergonomie îmbunătățește starea angajaților, crescând productivitatea. Proiectarea modulară a stațiilor de lucru Treston permite o ergonomie adecvată. Cu o gamă largă de accesorii și ajustări, putem oferi clienților o soluție personalizată folosind componente standard. Modularitatea și accesoriile sunt reglabile individual în funcție de sarcinile și cerințele operatorului.

Stația de lucru neaglomerată. Spațiul de lucru disponibil trebuie folosit cât mai eficient. Stațiile de lucru și accesoriile Treston pot fi ajustate pentru operatorii de diferite înălțimi care lucrează cu mâna stângă sau dreaptă. Posturile de lucru ajustate corect scad stresul în mușchi și permit munca productivă pe toată durata schimbării. Ergonomia nu vă ajustează doar scaunul. Ergonomia completă a stației de lucru constă în iluminare corespunzătoare, absorbție de zgomot, mișcări line ale corpului și calitate a aerului.

Locația pentru unghiul de vedere corect. Punctul focal trebuie să urmeze aceste orientări: • Mișcarea continuă de vedere trebuie să se afle într-un sector de 30 de grade • Unghiul de vedere continuu trebuie să mențină capul în poziție confortabilă (linia de vedere ar trebui să fie de la 10 până la 40 de grade sub linia orizontală) • Afișajele (display-urile) trebuie poziționate cu 20 de grade mai jos, sub linia orizontală.

Lucrul stând așezat sau în picioare? Alegerea unei poziții de lucru așezate sau în picioare depinde de sarcina care trebuie executată. Înălțimea suprafeței de lucru este determinată de factori precum mărimea și greutatea piesei, cerința de precizie, procesul de asamblare, repetitivitatea etc. Reglarea înălțimii este utilă în special atunci când mărimea produselor manipulate diferă sau când mai multe persoane folosesc aceeași stație de lucru. La proiectarea spațiului de lucru pentru o operație așezată trebuie să se țină cont de cerințele de spațiu pentru picioare. Spațiul recomandat trebuie să aibă o lățime de cel puțin 80 cm și o adâncime de 90 cm la nivelul podelei. Pentru munca în picioare, spațiul necesar este mult mai mic.

Influența distanțelor și înălțimilor. Pentru a îmbunătăți pozițiile de lucru în lucrările de asamblare, piesele cele mai des utilizate trebuie plasate în zona de lucru orizontală optimă în viziunea operatorului. Evitați bancurile de lucru prea mari sau adânci, care pot provoca atingeri necorespunzătoare și productivitate redusă. Munca de asamblare este cea mai ergonomică atunci când piesele sunt ușor de vizualizat și accesibile. Zona de lucru verticală și zona de atingere pot fi reglate bine cu accesorii. Brațele reglabile în înălțime, atașate la bancul de lucru, optimizează mișcările de lucru și păstrează piesele sau instrumentele la un acces ușor. Operatorii pot lucra cu încheieturile și brațele în poziție optimă, cu umerii relaxați. Traversele și rafturile înclinate păstrează încheietura mâinii într-o poziție neutră atunci când alegeți piese. Unghiul de înclinare oferă, de asemenea, o identificare ușoară a pieselor cu unghiul de vizualizare adecvat.

Mediul de lucru atractiv, cât și plăcut. Alegând culorile echipamentului de lucru pentru a se potrivi culorilor dvs. corporative, vă puteți consolida imaginea corporativă în timp ce creați și un mediu de lucru plăcut. Ușile, sertarele și panourile perforate au toate diverse culori. Combinația de culori diferite creează un efect interesant. Culorile pot acționa, de asemenea, ca niște coduri sau identificatori.

Protecția ESD garantează un mediu de lucru sigur. În special în industria electronică, munca este adesea efectuată în zona EPA protejată la descărcări statice. Protecția în acest caz înseamnă o legare la pământ eficientă, care implică atât echipamente de legare la pământ, cât și vopsirea cadrului stației de lucru ESD cu vopsea semi-conductivă. Treston are o vastă experiență în dezvoltarea, fabricarea și furnizarea de mobilier protejat ESD. Toate stațiile de lucru și produsele conexe sunt acoperite cu un strat de vopsea specială. Furnizăm variante ESD de mobilier, scaune, dar și componente de legare la pământ pentru stațiile de lucru protejate ESD. De asemenea, Treston construiește și livrează sisteme complete de producție echipate cu protecție ESD. Produsele Treston îndeplinesc cerințele specificate în standardul IEC 61340-5-1.

Catalogul Treston 2019: https://www.treston.com/catalogs/ergonomic-workspaces/

Constantin Savu
Director General
Ecas Electro

Ecas Electro (http://www.ecas.ro) este distribuitor autorizat al produselor Treston

Detalii tehnice și comerciale:
ing. Cristian-Romeo Zafiu | cristian.zafiu@ecas.ro
birou.vanzari@ecas.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu